Iittalan Aalto-maljakko on lukijoiden suosituin designesine. Myös Iittalan astioita on monilla. Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle-tuolia ei kovin monella ole, mutta siitä kyllä haaveillaan. Kuva: <span class="photographer">Iittala</span>
Iittalan Aalto-maljakko on lukijoiden suosituin designesine. Myös Iittalan astioita on monilla. Ilmari Tapiovaaran Mademoiselle-tuolia ei kovin monella ole, mutta siitä kyllä haaveillaan. Kuva: Iittala

Kysyimme lukijoiltamme, mitä designesineitä heillä on ja mitkä niistä ovat rakkaimpia. Lue tulokset!

Ylivoimaisesti suosituin designesine oli Alvar Aallon suunnittelema Aalto-maljakko. Monen mielestä Aalto-vaasi on käytännöllinen ja tärkeän siitä teki se, että se on usein saatu häälahjaksi.

"Korkea Aalto-maljakko on tärkein, koska siihen sopii lähes kaikki kukat ja kimput."

 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuva: Iittala

 

Heti kakkosena Aalto-maljakon jälkeen tulee Harri Koskisen Design House Stockholmille suunnittelema Block-lamppu. Nämäkin saadaan tai ostetaan itselle useimmiten lahjaksi.

"Olin haaveillut siitä kauan ja ostin sen itselleni pari vuotta sitten 30-vuotislahjaksi."

 Kuva Finnish Design Shop.

 

 

Myös Eamesin veljesten suunnittelema RAR-keinutuoli löytyy lukijoiden kotoa ja lahjaksihan sekin on saatu. 

"Sain RAR-keinutuolin 40-vuotislahjaksi."

Kuva Vitra.

 

Alvar Aallon jakkara 60 on yksi lukijoiden suosikeista.

"Aallon jakkaran sain 40-vuotislahjaksi. Löysin sen jo lopettaneen designliikkeen ikkunasta ja pyysin lahjaksi mieheltä. Sain sen ja ihanan kortin. Silloin kotikaupungissani Salossa oli vielä hyvää aikaa, paljon erillisia kivijalkaliikkeitä."

"Vasta aikuisiällä tajusin että yksinkertainen ja selkeä on minun juttu. Siihen en kyllästy niinkuin kertakäyttökrumeluuriin ja vähemmän on mielestäni enemmän."

 

Kuva: Artek

 

Tord Boontjen Midsummer light oli kyselyyn vastanneista van yhdellä, mutta se on aiheuttanut sitäkin hauskemman tilanteen:

"Rakkain on Midsummer light. Mieheni meinasi tikahtua nauruun, kun avasin paketin: kaksi arkkia paperia ja muovinen härpäke, josta piti teipin avulla koota lieriö. Mieheni kysyi, miksen vain antanut lapsillemme paperia ja saksia ja pyytänyt leikkaamaan samanlaista. Kun tuli puhe hinnasta, sanoin vakioni: "Ei edes sataa euroa." Se olikin totta, sillä valaisin maksoi 99 euroa ulkomaisessa nettikaupassa. Toki lisäksi piti ostaa valaisinjohto ja lamppu. Valaisin on kaunis. Aina kun menen makuuhuoneeseemme, ihastun siihen uudelleen. Pölyähän se kerää runsaasti, mutta sehän on maallista."

 

 

Kuva: Room21

 

Kauneimman tarina tarjosi Marimekon Siirtolapuutarha-kahvikupit omistava lukija:

"Marimekon Oiva/Siirtolapuutarha-kahvikupit, joita minulla on kaksi. Ostin ne Suomessa käydessäni, kun asuin yksin Bostonissa USA:ssa avioeroni jälkeen. Ne olivat vain minulle, ja missä ikinä asuisinkin, ne olisivat kaunis ja suloinen lisä omaan kotiini. Koska niitä on kaksi, voin tarjota niistä kahvia, jos elämääni joskus vielä ilmestyy toinen ihminen. Ja tietysti jo siksikin, että rakastan kahvia."

Kuva: Marimekko

Sisältö jatkuu mainoksen alla