Glorian Koti kävi Tallinnassa designmatkalla ja bongasi syksyn kiinnostavimmat tuotteet ja kaupat. Katso lista ja bongaa suosikit!

Tekstiilitaiteilija Mare Kelpmanin villatekstiilit ovat juuri nyt hyvin suosittuja Tallinnassa. Vierailimme Maren pajalla ja hän kertoi, että erityisesti värikkäät villahuivit ovat nuorison keskuudessa kuuminta hottia. Myös takit ja upeat, paksut villahuovat ovat hankintoja, joita Tallinnassa kannattaa tehdä. Maren villatuotteita myy muun muassa Nu Nordik (Vabaduse Väljak 8), joka on yksi harvoista vanhassa kaupungissa sijaitsevista designkaupoista.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nuori muotoilija Karl Annus tekee puisia silmälasikehyksiä eri puulajeista. Karl kertoi, että hän aloitti noin 5 vuotta sitten ja puiset silmälasikehykset olivat hänen muotoiluopintojensa päättötyö. Nyt hän tekee kehyksiä käsin ja toistaiseksi yksin. Karlin työpaja Prillitehas sijaitsee Telliskiven designalueella ja kun ottaa Karliin etukäteen yhteyttä, voi hänen pajallaan poiketa ja tilata kehykset omien mittojen mukaan. Kehyksiä myy Karl itse sekä esimerkiksi Sfäär outlet (Telliskivi 57). Sfäärin  päämyymälässä (Mere pst. 6 E) on designvaatteita ja kahvila ja se sijaitsee lähellä Tallink Siljan laivasatamaa. Siellä kannattaa poiketa vaikkapa matkalla satamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

 

 

 

 

Stella Soomlaisin nahkatuotteita kannattaa seurata. Näitä edullisia nahkarannekoruja on kaikissa ihanissa syksyn sävyissä ja ne ovat helppo tuliainen, hinnat noin 12 eurosta ylöspäin. Stella tekee nahasta upeita värillisiä laukkuja ja lompakkoja. Tuotteita myyvät monet designliikkeet Tallinnassa, esimerkiksi Les Petites (Telliskivi 60 A), joka sijaitsee Telliskiven designalueella. Samalla kannattaa poiketa Telliskiven muissa liikkeissä sekä sympaattisessa F-hoone-kahvilassa.

 

KultuurikatelissaDesignyöhön

 

Eesti Disaini MajaKlaus
Sisältö jatkuu mainoksen alla