Edulliset sohvatyynyt syksyn trendiväreissä voivat olla ihan fiksu ostos. Kuva: <span class="photographer">Ellos</span>
Edulliset sohvatyynyt syksyn trendiväreissä voivat olla ihan fiksu ostos. Kuva: Ellos

Stop. Kun näet sisustusliikkeessä tai kodinosastolla jotain ihanaa, joka on pakko saada, kysy itseltäsi nämä 5 kysymystä.

Lähde ostoksille tämän Apartment Therapyn listan kanssa:

1. Mahtuuko tämä kotiini?

Luulitko, että ihmissuhteissa ja shoppailussa rakkaus riittää? Ei! Vaikka olisit nähnyt sisustuskaupan ikkunassa maailman kauneimman sohvan, kodissasi ei välttämättä ole paikkaa sille. Ole rehellinen itsellesi.  Onko tavaralle oikeasti tilaa tai paikka kotonasi?

2. Sopiiko tämä kotini tyyliin?

Jos sisustusesine tai huonekalu ei sovi minkään kodissasi jo valmiiksi olevan kanssa yhteen, unohda se. Ellet vihaa kaikkea muuta mitä kodissasi on ja aio vaihtaa koko sisustusta...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

3. Onko minulla varaa tähän?

Sisustaminen ei ole sen arvoista, että sitä kannattaisi tehdä velaksi tai niin, että joudut puurodieetille loppukuuksi. (Ok, ehkä se on puurodieetin arvoista - mutta vain, jos löysit jotain ihan mahtavaa.) 

4. Satsaanko nyt pitkän vai lyhyen tähtäimen hankintaan?

Mieti, sopiiko ostos pitkän tähtäimen sisustussuunnitelmaasi. Kannattaa käyttää enemmän rahaa kauniiden, klassisten esineiden kuin trendituotteiden hankintaan. Investoi niihin tavaroihin, jotka tiedät säilyttäväsi kauan. Ole realistinen.

5. Miksi oikeastaan olen ostamassa tätä?

Varsinkin jos olet impulsiivinen ihminen, shoppailu voi liittyä mielialaasi. Saatat lähteä shoppailemaan, jos olet huonolla tuulella tai kaipaat vain jotain uutta. Haluatko ostaa, koska tuotteen löytäminen sai sinut innostumaan vai parantaisiko se todella kotisi sisustusta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla