Tämän numeron muotijuttua inspiroivat kuuluisien ihmisten univormut, eli ne luottoasut, joista heidät tunnetaan. Juttua inspiroivat esimerkiksi kirjailija Fran Lebowitz ja ohjaaja David Lynch.

Itse olen haaveillut omasta univormusta jo vuosikaudet, ja nyt korona-ajan ansiosta olen ehkä löytänyt orastavan alun, jonka avulla se voisi löytyä.

Etätyöaikana univormukseni muodostuivat kitinväriset, leveälahkeiset farkut ja ylisuuri musta collegepusero. Farkut ovat mukavat ja myös tyylikkäät, tilava pehmeä yläosa taas on turvapeite epävarmuutta vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nyt kun maailma on avautumassa, huomaan, että kyseinen asu ei ihan täytä kaikkia työelämän vaatimuksia. Siksi olenkin kääntänyt katseeni jutussamme esiintyviin inspiroiviin univormutyyppeihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Fran Lebowitz on yksi suurimmista idoleistani. Hänen ihastuttavan piikikäs huumorintajunsa vetoaa minuun syvästi. Suosittelen Martin Scorsesen ideoimaa ja ohjaamaa Netflix-sarjaa Pretend It’s a City, jossa Fran kertoo kiehtovasti elämästään.

Kirjailija Fran Lebowitzin klassikkolookiin kuuluvat buutsit, farkut ja reilu jakku.

Franilla on ollut johdonmukainen tyyli jo vuosikymmeniä. Univormu koostuu klassisista farkuista, rennoista, lähes ylisuurista jakuista ja cowboy-henkisistä buutseista. Samanlaista helppoutta kaipaan elämääni. Syksyn tavoitteenani onkin tyylillinen selkeys hieman konmarin henkeen. Olkoon se sitten vaikka metodi konsailamari, jossa yhdistyvät univormun ja vapauden parhaat puolet. Kaapissani on jo joitakin rakkaita, laadukkaita luottovaatteita, ja nyt pohdin niiden kohdalla tarkemmin, miksi niitä niin paljon rakastan, ja etenen siitä. Toki johdonmukaiseen tyyliin pitää jättää vähän joustonvaraa, sillä joskus on vain ihan pakko pukeutua vähän hupsusti.

Tavoitteeni on kirkas: Lisää sellaista, mikä tuottaa tyylillistä iloa ja varmuutta. Vähemmän sellaista, johon pukeutuminen tekee minusta ilottoman tai epävarman.

Tyylikästä elokuuta!

 

Pääkirjoitus on julkaistu Gloriassa 08/2021.

Sisältö jatkuu mainoksen alla