Source
Juha Salminen

Leena Harkimo valmistautuu syksyyn katselemalla vaatekaappiaan uusin silmin.

Ex-kansanedustaja ja nykyinen turkisalan edunvalvoja Leena Harkimo juhli Gloria Fashion Show'ssa suomalaisen AALTO International -merkin mekossa ja Efva Attlingin hopeisissa korvakoruissa.

"En hirveästi seuraa muotia, mutta tietysti tarkkailen toisella silmällä, mikä on pinnalla. Ihmiset tuntuvat yhä rohkeammin pukeutuvan oman makunsa mukaan. Nykyään on vaikea edes sanoa, mikä on muotia, koska mikä vain voi olla."

Muutamat trendit ovat nousseet Leenan mukaan kuitenkin selvästi esille viime aikoina.

"Catwalkeilla ja katumuodissa näkyy nyt paljon turkista ja tekoturkiksia. Myös kierrätysmateriaalit näyttäisivät olevan nyt pop."

Leena pyrkii itsekin panostamaan vaatevalinnoissaan yhä enemmän ekologisuuteen ja kierrättämiseen.

"Katselen nykyään tarkasti omaa vaatekaappiani ja otan uudestaan käyttöön vanhoja vaatteitani. Usein sitä sokeutuu itse sille, mitä jo omistaa."

Illan näytökseltä hän odotti näyttävyyttä ja hyvää tunnelmaa.

"Varmasti tulee hieno show! Täällä on myös aina mukavaa tavata vanhoja tuttuja ja tutustua uusiin ihmisiin", hän kertoi ennen muotinäytöksen alkua.

Tärkeilevän ja jäykän bleiserin aika on ohi, mutta sen notkea serkku taipuu moneen menoon.

1. Rennosti lauantaina

 

Bleiseri on ollut pois muodista jonkin aikaa, mutta nyt se tulee vahvasti takaisin. Jäykät ja joustamattomat materiaalit, liian skarpit leikkaukset ja totinen ilme ovat jääneet pois. Tosin skarppiutta nähdään 90-lukua imitoivissa bleisereissä, joissa on korostetut olkapäät, mutta se onkin sitten toinen juttu.

Näissä kuvissa oleva In Wearin bleiseri muuntautuu loistavasti arjesta juhlaan. Vapaa-ajalla sen voi pukea myös ohuen neuleen ja chinosten kanssa tai kasmirhupparin ja -verkkareiden seuraksi.

Acne Studiosin t-paita 120 e, Beamhill. Sivutereillä terästetyt  boyfriendfarkut 249 e, Sportmax Code/MaxMara Helsinki. Valentinon vyölaukku 1 240 e, Della Marga. Gas Bijouxin korvakorut 65 e ja rannekorut88 e–150 e, La Matta. Niken lenkkarit 200 e, Beamhill.

2. Tyyliä iltaan

 

 

Kontrastit tuovat asuun mielenkiintoa. Arkinen vakosametti saa uutta hehkua täyspaljettihameesta ja muuntautuu iltableiseriksi. Yhtä hyvin sen voi pukea tummapohjaisen, runsashelmaisen kukkamekon ylle, ja kyläilyasu on valmis.

Midimittainen paljettihame 140 e, French Connection. Gas Bijoux -korvakorut 260 e, La Matta. Fendin laukku 1 750 e, Luxbag. Tupsukoristeiset sling back -kengät  179 e, Ted Baker.

 

3. Tehokas työasu

 

Kun ostaa kokopuvun, vaatekaappiin saa paljon lisää vaihtoehtoja. Sammareita voi käyttää neuleiden, neuletakkien ja paitapuseroiden kanssa. Työlookissa bleiserin voi yhdistää myös silkkisen paitapuseron ja polvipituisen nahkahameen tai pooloneuleen ja villakankaisten housujen kanssa.

Vakosamettihousut 109,95 e, In Wear. Huivikauluspusero 190 e, Whyred. Korvakorut 95 e, Dyrberg/Kern. Célinen laukku 1 750 e, Luxbag. Klassikkoavokkaat 565 e, Prada.

Tästä eivät juhlat enää parane! Gloria Fashion Show'n muotinäytöksen jälkeen vip-juhlia jatkettiin yöhön asti. Iltaan kuului jälleen samppanjaa, näyttäviä tyylejä ja iloisia juhlavieraita. Katso kuvakavalkadi illan tunnelmasta!