Source
Juha Salminen

Laulaja Juha Tapio on innostunut muodista vasta viime vuosina, mutta tietää jo, millaisia vaatteita itse haluaisi suunnitella.

Laulaja Juha Tapio saapui Gloria Fashion Show'hun puolisonsa, toimitusjohtaja Raija Tapion avecina.

"Muotinäytökset ovat minulle aika uusi maailma, mutta toisaalta tämähän on vähän kuin menisi katsomaan keikkaa. Suunnittelijat ovat taiteilijoita siinä missä muusikotkin. Pidin myös muotinäytöksen välissä nähdyistä tanssi- ja musiikkiesityksistä."

Juhan syksy sujuu uutta musiikkia kirjoittaessa, ja uusia kappaleita päästään näillä näkymin kuulemaan alkuvuodesta.

Laulaja kertoo, että on vasta viime vuosina alkanut kiinnostua pukeutumisesta ja muodista.

"Urani ensimmäisten 15 vuoden aikana en välittänyt yhtään, mitä puin päälleni keikoille. Vasta nyt olen alkanut nauttia muodista."

Juha paljastaa, että hänen salainen haaveensa olisi oman vaatemalliston perustaminen. Senkin hän jo tietää, millaisia vaatteita mallistoon tulisi.

"Mallisto muistuttaisi omaa lavapukeutumistani ja väreinä nähtäisiin mustaa ja kultaa. Pidän esimerkiksi Alexander McQueenin vaatteista."

Valitettavasti Juhan uutta aluevaltausta muotisuunnittelijana joudutaan kuitenkin vielä odottamaan.

"Toivon mukaan musiikkihommat työllistävät vielä tulevaisuudessakin, ettei tarvitse kuitenkaan vielä vaihtaa alaa", hän nauraa.

Tärkeilevän ja jäykän bleiserin aika on ohi, mutta sen notkea serkku taipuu moneen menoon.

1. Rennosti lauantaina

 

Bleiseri on ollut pois muodista jonkin aikaa, mutta nyt se tulee vahvasti takaisin. Jäykät ja joustamattomat materiaalit, liian skarpit leikkaukset ja totinen ilme ovat jääneet pois. Tosin skarppiutta nähdään 90-lukua imitoivissa bleisereissä, joissa on korostetut olkapäät, mutta se onkin sitten toinen juttu.

Näissä kuvissa oleva In Wearin bleiseri muuntautuu loistavasti arjesta juhlaan. Vapaa-ajalla sen voi pukea myös ohuen neuleen ja chinosten kanssa tai kasmirhupparin ja -verkkareiden seuraksi.

Acne Studiosin t-paita 120 e, Beamhill. Sivutereillä terästetyt  boyfriendfarkut 249 e, Sportmax Code/MaxMara Helsinki. Valentinon vyölaukku 1 240 e, Della Marga. Gas Bijouxin korvakorut 65 e ja rannekorut88 e–150 e, La Matta. Niken lenkkarit 200 e, Beamhill.

2. Tyyliä iltaan

 

 

Kontrastit tuovat asuun mielenkiintoa. Arkinen vakosametti saa uutta hehkua täyspaljettihameesta ja muuntautuu iltableiseriksi. Yhtä hyvin sen voi pukea tummapohjaisen, runsashelmaisen kukkamekon ylle, ja kyläilyasu on valmis.

Midimittainen paljettihame 140 e, French Connection. Gas Bijoux -korvakorut 260 e, La Matta. Fendin laukku 1 750 e, Luxbag. Tupsukoristeiset sling back -kengät  179 e, Ted Baker.

 

3. Tehokas työasu

 

Kun ostaa kokopuvun, vaatekaappiin saa paljon lisää vaihtoehtoja. Sammareita voi käyttää neuleiden, neuletakkien ja paitapuseroiden kanssa. Työlookissa bleiserin voi yhdistää myös silkkisen paitapuseron ja polvipituisen nahkahameen tai pooloneuleen ja villakankaisten housujen kanssa.

Vakosamettihousut 109,95 e, In Wear. Huivikauluspusero 190 e, Whyred. Korvakorut 95 e, Dyrberg/Kern. Célinen laukku 1 750 e, Luxbag. Klassikkoavokkaat 565 e, Prada.

Tästä eivät juhlat enää parane! Gloria Fashion Show'n muotinäytöksen jälkeen vip-juhlia jatkettiin yöhön asti. Iltaan kuului jälleen samppanjaa, näyttäviä tyylejä ja iloisia juhlavieraita. Katso kuvakavalkadi illan tunnelmasta!