Unohda sombrerot. Omatoimimatkalla näet toisenlaisen Meksikon. Poimi tästä parhaat vinkit.

Meksikon kolmen kohteen omatoimireissulle tarvitaan pieni annos reppureissaajan henkeä. Mutta pieni annos riittää.

Ensin lennetään suoraan (!) Helsingistä Cancúniin ja sieltä viiletetään vuokra-autolla 1,5 tuntia suoraan etelään Túlumin valkoiselle, hipsterhenkiselle rannalle.

Tulum on varvastossuja, pyöräilijöitä, vain palmun korkuisia pikkucabanoita ja -hotelleja, joogaa (huvittavuuteen asti), hiljaista valkoista rantaa, hyvää meksikolaista ruokaa. Englannilla pärjää. Kenkiä ei tarvita. Suomalainen mökkikokemuskin auttaa: sähköä käytetään säästeliäästi eikä vessapaperia koskaan heitetä pönttöön.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun on tepastellut rannalla muutaman päivän, on aika hurauttaa kaupunkilomalle 1,5 tuntia kohti sisämaata pieneen Valladolidin siirtomaakaupunkiin. Siellä saa todellisen värihoidon pastellisista taloista ja street foodia kaupungin keskustan puistoaukiolta, jonne paikalliset kerääntyvät.

Mutta kuhinan keskellä tulee nopeasti ikävä merta. Kun lautta lähestyy Isla de Holboxin saarta, tuntuu kuin seilaisi Turun saaristossa, mutta saaren toisella puolella aukeaa turkoosi paratiisi. Vielä turmeltumattoman Isla de Holboxin saaren kadut ovat hiekkaa ja isot hotellit loistavat poissa-olollaan. Holboxilla näyttää vähän rähjäiseltäkin, mutta ei pidä säikähtää, sillä kyseessä on kaunis rähjäisyys. Turistit ja paikalliset sulautuvat toisiinsa, kun elellään island livingia parhaimmillaan: kuljetaan luonnossa paljain jaloin tai polkupyörällä, huivi lanteilla keikkuen, kirja kädessä.

Kiertomatkan loppuvaiheessa olet jo kokenut ceviche-överit ja syönyt liikaa ihania pehmeitä tacoja. Päässäsi keikkuu olkihattu, niin kuin kaikilla muillakin.

Vinkki! Pääset suoralla lennolla Helsingistä Cancúniin, kun ostat Finnmatkoilta vain lennot.

3 x huippukokemus

Käy kulttiravintolassa

New Yorkista Tulumiin muuttanut keittiömestari Eric Werner teki Hartwoodista kultin. Ruoka valmistetaan avotulella. Ravintolassa käytetään vain blenderiä, kaikki muu tehdään veitsillä. Sähköä ei ole, vaan ulkoilmaravintola valaistaan kynttilöillä. Jumalaiset annokset kannattaa jakaa. Älä ihmettele, jos tarjoilija kättelee lähtiessä.

www.hartwoodtulum.com

Fiilistele parfumeriassa

Tulumin ja etenkin Valladolidin pikkukaupungin Coqui Coqui -luksushotellin siirtomaahenkiseen parfumerian estetiikka loksauttaa suun auki. Meksikossa osataan myös maanläheiset värit. Lasi viiniä, kuppi teetä, lounas: hetki on saatava kylpeä kauneudessa.

www.coquicoqui.com

(Valladolidin "hotellissa" vain yksi huone)

Hanki upgreidattu koti

Holboxin saaren Casa Las Tortugas -hotelli on yhtä kuin värikkäitä kukkia, rustiikkia, puuta, kirjoja, värejä aistikkaasti yhdisteltyinä. Aamukahvin voi juoda daybedillä turkoosia vettä, valkoista hiekkaa ja omaa elämäänsä ihmetellen.

www.casalastortugas.com

Sisältö jatkuu mainoksen alla