Mainos
Mainos

Usein kuulee sanottavan, että yritysmaailma tarvitsee lisää rohkeutta. Kirsi Piha muistuttaa, että ihmiset ottavat omassa elämässään riskejä joka päivä. Mutta minne katoaa rohkeus, kun ihminen astuu työpaikan ovesta sisään?

Rohkeutta usein peräänkuulutetaan yritysmaailmassa, mutta sanalla on monta merkitystä. Mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha itse määrittelee rohkeuden uskalluksena liikkua silloinkin, kun ei olla varmoja, mitä siitä seuraa.

"Pahinta on, kun jäädään odottamaan, että tilanne on täysin sietämätön. Täytyy uskaltaa olla muutoksen tilanteessa, kun asiat kulkevat vielä ihan hyvin. Pitää miettiä, minne ollaan menossa seuraavaksi sen sijaan että mietitään että tämä myy vielä ihan hyvin, myydään tätä ja katsotaan sitten", hän sanoo.

"Rohkeutta on liikkua ja muuttua jo silloin, kun se ei ole ihan välttämätöntä. Usein mietitään että tämä myy vielä ihan hyvin, myydään tätä ja katsotaan sitten. Paikoillaan pysyminen on epärohkeuden merkki." Kirsi Piha

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Rohkeusteemassa kiinnostavaa Pihan mielestä on myös väite, jonka mukaan ei ole rohkeita yrityksiä, vaikka yritykset ovat selvästi täynnä ihmisiä, jotka tekevät omassa elämässään rohkeita tekoja joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Arkielämässä otetaan asuntolainaa, mennään naimisiin ja hankitaan lapsia – kaikki riskialtista toimintaa. Eivät ihmiset silti koe vastarintaa, koska päättävät asioistaan itse. Luulen, että ihminen ei enää koe olevansa työpaikalla autonominen yksikkö, vaan osa käskettävää joukkoa", hän pohtii.

Siksi Pihan mukaan rohkeutta on antaa ihmisille työpaikalla autonomia ja luopua keskusjohtoisesta kontrollista. Sallivassa ilmapiirissä myös vaikeista asioista keskusteleminen helpottuu.

"Huomaan, että itselleni on ominaista konfliktoida asioita, kun ne ottavat päähän. Asiat vauhdittuvat kauheasti, kun ne tuodaan esille ja niitä ruvetaan ratkaisemaan sen sijaan, että lakaistaan ne piiloon. Konflikti päivässä pitää yrityksen virkeänä", hän naurahtaa.

DNA:n yrityspuolen markkinoinnista vastaava Paula Miettinen on yhtä sitä mieltä, että työkulttuurilla ja osallistumisen oikeudella on tärkeä merkitys työyhteisössä. Kohtaamisia-juttusarjan neljännessä jaksossa hän pohtiikin Pihan kanssa rohkeuden syvintä olemusta. Mitä määritelmällä tarkoitetaan?  Kuinka rohkeus valjastetaan yritysmaailman käyttöön? Mistä muutosvastarinta johtuu?

Kohtaamisia-juttusarjassa DNA:n yritysliiketoiminnan markkinoinnista vastaava Paula Miettinen keskustelee kiinnostavien vaikuttajien kanssa ajankohtaisista, työelämään liittyvistä muutoksista ja mahdollisuuksista. Juttusarjan toisena vieraana on yhteiskunnallinen vaikuttaja ja mahdollisuusviestintäjohtaja Kirsi Piha. #dnavierashuone

Kuka?

Kirsi Piha, 48
Mahdollisuusviestintäjohtaja ja Ellun Kanat -viestintätoimiston perustaja
Missiona on tehdä maailmasta ymmärrettävä, ja sen myötä parempi paikka.
Motto: Konflikti päivässä pitää yrityksen virkeänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla