Karita Tykkä vannoo hyvän ruuan nimeen, mutta ei kuntoile enää orjallisesti.

”Olen vapautuneempi kuin nuorempana. Mieli on rauhallisempi ja tyynempi, kestän stressiä paremmin. Minulla on hyvää, tasaista energiaa, ei levotonta sähköjänisoloa. Uskon, että se on hyvän ravinnon ansiota.”

”En syö pelkkää raakaruokaa, en ole fanaattinen ruuan suhteen.”

Ruoka, varsinkin raakaravinto, on vienyt Karitan mennessään. Marraskuussa ilmestyi jo toinen hänen tekemänsä ruokakirja Hyvää huomenta, joka sisältää ohjeita terveellisiin aamiaisiin ja brunsseihin. Karita uskoo superfoodin ja ravinteikkaan ruuan tekevän hyvää elimistölle, myös iholle. Itse hän käyttää säännöllisesti spirulinaa ja klorellaa, ja nyt hänen kehittämäänsä Superlemon-tuotelinjaan on tulossa myös ihon kuntoon vaikuttava kollageenijauhe. Kookosöljylle hänellä on monenlaista käyttöä: sitä voi laittaa ruokaan, ihoon ja hiuksiin sekä käyttää suun purskutteluun.

Missiaikojen jälkeenkin Karita oli aina viimeisen päälle meikattu. Treeniohjelma oli liiankin tiukka. Nyt hän sanoo, ettei ole käynyt salilla kymmeneen vuoteen vaan harrastaa liikuntaa kehoaan kuunnellen. Aamuun kuuluu usein joogahetki, joka voi olla viiden tai 45 minuutin mittainen. Sen lisäksi hän käy satunnaisesti juoksemassa tai kävelemässä. Arki lapsen kanssa on jo sinänsä aktiivista.

”Erilaisissa tilaisuuksissa on kohteliasta olla huoliteltu.”

”Joskus saatan heilutella kahvakuulaa tai tehdä punnerruksia sekä toiminnallisia harjoituksia, mutta en edes viikoittain. Suhtaudun samalla tavalla syömiseen. Ei mitään tarkkoja aikoja vaan syön sen mukaan, miltä tuntuu. Aamiainensopii minulle. Herättyäni juon paljon sitruuna- tai tavallista vettä, sillä vesi huuhtelee kuona-aineita. Sitten teen smoothien tai raakapuuron. Juon myös kahvia. En syö pelkkää raakaruokaa, en ole fanaattinen ruuan suhteen.”
Kestoripsistä ja tekokynsistä Karita on luopunut. Hiuksissa on vielä pidennykset, mutta Karita miettii, josko lyhentäisi hiuksiaan. Silloin nekin jäisivät. Vaikka ”varaosat” ovat jääneet, hän on yhä tarkka ulkonäöstään.
”Haluan aina olla huoliteltu, en liiku ilman meikkiä missään. Erilaisissa tilaisuuksissa on kohteliasta olla huoliteltu. Se ei tarkoita, että pitäisi olla vahva meikki tai korkeat korot. Ne eivät sovi päivittäiseen elämään, sillä ei sen näköisenä ole kiva hakea Lucaa päiväkodista. Kodinkaan ei enää tarvitse olla niin tip top. Lapsen tavaroita saa olla pitkin lattiaa ja kodissa näkyä elämä.”

 

Täydellinen ripsiväri taivuttaa ja erottelee juuri sopivasti. Testasimme ei-vedenkestäviä maskaroita.

 

YSL Mascara Vinyl Couture, 37 e/6,7 ml.

Laadukkaassa tuotteessa on hämmentävän suuri ja ensi käytössä kömpelökin harja, joka ei tee tarkinta mahdollista jälkeä. Kun harjaan tottuu, jälki paranee, ja ripsistä saa näyttävät. Kaunis hylsy näyttää hyvältä kylpyhuoneen hyllyllä, mikä ei kosmetiikkahankinnoissa ole ollenkaan toissijainen seikka.

IsaDora Stretch Lash Mascara, 19,90 e/9 ml.

Ripsiväriin pätee sama kuin muihinkin kokeilemiini saman merkin tuotteisiin: hinta-laatusuhde on erinomainen. Harja on näppärä ja erottelee ripset kauniisti, lopputulos on siisti. Ainoastaan kestosta pientä miinusta: iltapäivän mittaan väri tuppasi leviämään.

Clinique High Impact Lash Elevating Mascara, 29 e/8,5 ml.

Ripsiväri on suunniteltu erityisesti taivuttamaan ripsiä, ja minun luonnostaan hyvin taipuvissa ripsissäni vaikutus olikin hyvin huomattava. Suorempiripsinen vertaiskäyttäjä ei ollut yhtä vaikuttunut. Tuote paakkuuntui herkästi, pari kertaa sillä sai klimppisen lopputuloksen. Iltaa kohden väri varisi silmänalusille.

Maybelline The Colossal Big Shot Volume Mascara, 16,90 e/9,5 ml.

Tällä ripsivärillä on turha kuvitella meikkaavansa luonnollista jälkeä. Nimensä veroisesti se tekee ripsistä erittäin näyttävät, mutta lopputulos on kuitenkin siisti. Ei testin kestävin lopputulos, mutta pysyi kuitenkin varisematta pitkälle iltaan.

Elizabeth Arden Lasting Impression Mascara, 32 e/8,5 ml.

Hylsystä tarttui välillä turhankin runsaasti väriä harjaan, mutta kun tekniikan oppi, kartiomainen harja teki tarkkaa jälkeä ja väritti pienimmätkin ripset. Väri kesti varisematta koko päivän.

Clarins Mascara Supra Volume, 31 e/8 ml. TESTIN VOITTAJA

Tässä ripsivärissä kaikki perusasiat olivat kohdillaan: näppärä harja, hyvä värimassa ja kestävä lopputulos. Se ei tee ennennäkemättömiä superripsiä, mutta kaunistaa luotettavasti päivittäisessä käytössä. Juuri sellainen tuote, joka jokaisen meikkipussissa kuuluu olla.

 

 

 

Manuela Bosco on vaihtanut urheilun maalaamiseen, mutta sekin on hikistä hommaa.

”Hiukseni ovat todella karheat ja tarvitsisivat naamiohoitoa useammin kuin muistan käyttää,” Manuela Bosco sanoo.

Runsas, kihara tukka oli Manuelan tunnusmerkki jo kilpaurheilukentillä. Hänen neljävuotias tyttärensä on perinyt äitinsä näyttävät hiukset. Molempien niskahiukset rastoittuvat ajan myötä, joten Manuela leikkaa itse rastat pois. Hiustenhoito on heillä helppoa.

Nykyisin Manuela on kuvataiteilija, ja työpäivät kuluvat punavuorelaisella studiolla, missä kasvoja koristaa akryylimaalikerros eikä meikki. Maalaaminen nostaa helposti hien pintaan, ja suihkussa onkin käytävä pari kertaa päivässä.

Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista.

Kosmetiikan aiheuttama vahva allerginen reaktio seitsemän vuotta sitten on saanut Manuelan varovaiseksi, joten käytössä oleva kosmetiikka on yleensä hyviksi todettuja vanhoja suosikkeja. Juhliin Manuela laittautuu mielellään, mutta silloinkin kirkkaimmat värit löytyvät vaatteista ja asusteista eikä meikistä. Näyttävät korvakorut ja sormukset ovat olennainen osa taiteilijan pukeutumista.

”Olen karsinut kosmetiikan melko minimiin. Nyt olen vuoden verran käyttänyt oikein punaista huulipunaa ihan arkenakin. Se on ihanan helppo keino piristää tyyliä. Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

”Juureni ovat Karjalassa ja Sisiliassa, ja niiden molempien värimaailma ja perinnekuosit inspiroivat minua suuresti.”

Manuela on ollut pääasiallisesti kasvissyöjä jo yli kymmenen vuoden ajan, mutta tarvittaessa ruokavaliosta voi joustaa: jos tekee mieli kalaa tai juustoa, voi niitäkin joskus syödä.

Treenaaminen on jäänyt entiseltä yleisurheilijalta viime vuosina vähiin, mutta välimatkat taittuvat mahdollisimman usein pyöräillen ja kävellen. Yöunet jäävät kaksi- ja neljävuotiaiden lasten kanssa helposti vain neljään tuntiin, joten lepo houkuttelee enemmän kuin lenkki tai joogatunti.

Tärkein hyvän olon lähde Manuelan elämässä ovat ihmissuhteet.

”Se, miten suhteet perheeseen, läheisiin ja itseen voivat, vaikuttaa koko elämään. ”

Manuela Bosco, 35, helsinkiläinen kuvataiteilija, näyttelijä ja kirjailija, entinen aitajuoksija.

Suosikkituotteet: Olivia Klein Mineral Spray Toner -hoitoneste: ”Suomalainen luonnonkosmetiikkabrändi on ehdoton suosikkini. Tuotteiden ainesosat ovat kaikki luomua.” Olivia Klein Balance Cream -kasvovoide: ”Rauhoittaa herkistynyttä ihoani.” Bottega Verde My Color -luomivärit: ”Pidän erityisesti luumun ja ruskean sävyistä.”