Karita Tykkä vannoo hyvän ruuan nimeen, mutta ei kuntoile enää orjallisesti.

”Olen vapautuneempi kuin nuorempana. Mieli on rauhallisempi ja tyynempi, kestän stressiä paremmin. Minulla on hyvää, tasaista energiaa, ei levotonta sähköjänisoloa. Uskon, että se on hyvän ravinnon ansiota.”

”En syö pelkkää raakaruokaa, en ole fanaattinen ruuan suhteen.”

Ruoka, varsinkin raakaravinto, on vienyt Karitan mennessään. Marraskuussa ilmestyi jo toinen hänen tekemänsä ruokakirja Hyvää huomenta, joka sisältää ohjeita terveellisiin aamiaisiin ja brunsseihin. Karita uskoo superfoodin ja ravinteikkaan ruuan tekevän hyvää elimistölle, myös iholle. Itse hän käyttää säännöllisesti spirulinaa ja klorellaa, ja nyt hänen kehittämäänsä Superlemon-tuotelinjaan on tulossa myös ihon kuntoon vaikuttava kollageenijauhe. Kookosöljylle hänellä on monenlaista käyttöä: sitä voi laittaa ruokaan, ihoon ja hiuksiin sekä käyttää suun purskutteluun.

Missiaikojen jälkeenkin Karita oli aina viimeisen päälle meikattu. Treeniohjelma oli liiankin tiukka. Nyt hän sanoo, ettei ole käynyt salilla kymmeneen vuoteen vaan harrastaa liikuntaa kehoaan kuunnellen. Aamuun kuuluu usein joogahetki, joka voi olla viiden tai 45 minuutin mittainen. Sen lisäksi hän käy satunnaisesti juoksemassa tai kävelemässä. Arki lapsen kanssa on jo sinänsä aktiivista.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Erilaisissa tilaisuuksissa on kohteliasta olla huoliteltu.”

”Joskus saatan heilutella kahvakuulaa tai tehdä punnerruksia sekä toiminnallisia harjoituksia, mutta en edes viikoittain. Suhtaudun samalla tavalla syömiseen. Ei mitään tarkkoja aikoja vaan syön sen mukaan, miltä tuntuu. Aamiainensopii minulle. Herättyäni juon paljon sitruuna- tai tavallista vettä, sillä vesi huuhtelee kuona-aineita. Sitten teen smoothien tai raakapuuron. Juon myös kahvia. En syö pelkkää raakaruokaa, en ole fanaattinen ruuan suhteen.”
Kestoripsistä ja tekokynsistä Karita on luopunut. Hiuksissa on vielä pidennykset, mutta Karita miettii, josko lyhentäisi hiuksiaan. Silloin nekin jäisivät. Vaikka ”varaosat” ovat jääneet, hän on yhä tarkka ulkonäöstään.
”Haluan aina olla huoliteltu, en liiku ilman meikkiä missään. Erilaisissa tilaisuuksissa on kohteliasta olla huoliteltu. Se ei tarkoita, että pitäisi olla vahva meikki tai korkeat korot. Ne eivät sovi päivittäiseen elämään, sillä ei sen näköisenä ole kiva hakea Lucaa päiväkodista. Kodinkaan ei enää tarvitse olla niin tip top. Lapsen tavaroita saa olla pitkin lattiaa ja kodissa näkyä elämä.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 

:)

Näin hänet tuhlaa ja tykkää messuilla Oulussa ja edelleen pysäyttävän tyrmäävän kaunis nainen.  Harmitti melkein etten ole lähtenyt tähän alypuhelinpelleilyyn mukaan ja pyytänyt selfietä hänen kanssaan.

  • ylös 42
  • alas 51
Sisältö jatkuu mainoksen alla