Legginsit on ostettu H&M:ltä monta vuottasitten. ”Kallis hinta ei ainatarkoita laatua ja pitkää käyttöikää. Tärkeintä on, että vaatetta oikeasti käyttää.”  Kauluspaita on Nanson, neule Balmuirin ja tennarit Adidaksen. Huono hiuspäivä pelastuu hiuspannalla.
Legginsit on ostettu H&M:ltä monta vuottasitten. ”Kallis hinta ei ainatarkoita laatua ja pitkää käyttöikää. Tärkeintä on, että vaatetta oikeasti käyttää.” Kauluspaita on Nanson, neule Balmuirin ja tennarit Adidaksen. Huono hiuspäivä pelastuu hiuspannalla.

Blogimaailman pioneeri Hanna Väyrynen kohtelee vaatteitaan kuten lähimmäisiään, huolella ja rakkaudella.

Strictly Style -blogistaan tunnettu Hanna Väyrynen kasvoi ympäristössä, jossa kansainvälisyys ja muoti olivat läsnä.

Hänen äitinsä kiersi maailmaa lentoemäntänä, ja täti teki mallin töitä Ranskassa. Suomen päässä vaihtuivat au pairit, joiden kanssa Hanna ja hänen kaksi siskoaan puhuivat englantia.

– Äiti toi reissuiltaan kosmetiikkaa javaatteita, ja puki meidät siskokset aina sävy sävyyn.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Hannan perhe asuu nyt vain puolen kilometrin päässä hänen lapsuudenkodistaan, mutta sitä ennen hän kulki ulkomailla yli kymmenen vuotta puolisonsa, ex-jalkapalloilija Mika Väyrysen, työn vuoksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Perhe on siroteltu ympäri maailmaa: Hannan äiti asuu nykyään Espanjassa ja pikkusisko, bloggaaja Kira Kosonen, Sveitsissä.

Hugo Bossin bleiseritoimii hyvin etäpalavereissa. Toppi Andiata,nahkahousut Sand Copenhagen.Diorin luottokorkkaritovat kovassa käytössä,sillä niillä voi seistäpitkiä aikoja. ”Ne ovat palvelleet yli kymmenen vuotta.” Ulkomailla asuessaan Hanna käytti enemmän korkokenkiä kuin nykyään.

Vuonna 2007 Hollannissa asuessaan Hanna sai idean blogista. Inspiraation lähteenä oli australialainen ystävä, joka kirjoitti blogia kertoakseen elämästään perheelleen kotimaahansa. Se oli myös Hannan ensimmäisen blogin tarkoitus.

Pari vuotta myöhemmin muotimarkkinoinnista kiinnostunut Hanna mietti, miten pystyisi ulkomailla asuessaan hankkimaan kontakteja Suomeen. Näin syntyi muotiin keskittyvä Strictly Style -blogi vuonna 2009.

Alussa Hanna ei paljastanut blogissaan asuinpaikkaansa, nimeään tai edes kasvojaan.

– Minulla ei käynyt mielessäkään, että tästä voisi tulla ammatti.

Maailman muutos vaikuttaa myös sosiaalisen median ammattilaiseen. Hanna korostaa, että bloggaajan ammatissa on tärkeää muuttaa toimintamalleja ajan mukaan.

– Mietin paljon vastuullisuutta, kestävyyttä ja ostosten tarpeellisuutta.

Hanna ei halua pyöriä kaupoissa tai tehdä heräteostoksia, vaan harkitsee kauan ostoksiaan ja metsästää niitä usein verkkokaupoista. Hän suosii esimerkiksi My Theresa -sivustoa, josta löytyy hyviä kenkiä.Tällä hetkellä etsinnässä on laadukascollege.

– Olen yrittänyt ostaa sitä The Pangaia-verkkokaupasta, mutta siellä on aina jäljellä vain kirkkaankeltaisia. He valmistavat vaatteita kierrätysmateriaaleista.

Ulkomailla vietetyt vuodet ovat kasvattaneet Hannan arvostusta kotimaahan ja suomalaisiin tuotteisiin.

– Teen yhteistyötä 90-prosenttisesti kotimaisten yritysten kanssa.

Ihmisläheisyys näkyy Hannan pukeutumisessa. Hän käyttää paljon lämpimiä sävyjä, koska haluaa vaikuttaa kutsuvalta ja helposti lähestyttävältä.

– Myös korujen pitää hohkaa lämpöä. Olen kultatyttö.

Sand Copenhagenin nahkahousutovat pehmeät päällä eivätkä ne likaannu helposti. ”Ne voi pyyhkäistä nopeasti puhdistuspyyhkeellä puhtaaksi”, Hanna vinkkaa. Hannalla on samanlaiset housut myös beigeinä versioina. Kauluspaita Nanson.

Miten kuvailisit tyyliäsi?

Ajaton, naisellinen ja mukava. Pidän hameista ja pehmeydestä. Helppous on pukeutumisessa tärkeää, ja asussa pitää olla tietynlainen rauha.

Kerro paras tyylivinkkisi.

Ole uskollinen omalle tyylillesi. Kun tunteeoman tyylinsä, tekee varmempia valintojaja kestävämpiä ostoksia. Ei kannata olla muiden vietävissä. Trendien avulla voi hakea inspiraatiota ja uutta iloa omasta vaatekaapista ja saada uusia ideoita vaatteiden yhdistelyyn.

Miten bloggaaminen on vaikuttanut tyyliisi?

En usko, että blogi itsessään on vaikuttanut tyyliini. Enemmän pukeutumisessani näkyvät asuinpaikkani ja elämäntilanteeni. Blogi ja tyyli ovat eläneet mukanani.

Kenen tyylistä inspiroidut?

Ennen seurasin Olivia Palermoa. Hänellä eikuitenkaan ole lapsia, mikä näkyy tyylissä ja siinä, että hänen vaatteensa ovat epäkäytännöllisiä. Siksi sanoisin, että äiti on vaikuttanut eniten tyyliini. Hän käyttää myös maanläheisiä värejä ja huoltaa vaatteitaan.

Miten vastuullisuus näkyy vaatekaapissasi?

Materiaalivalinnoissa, ja siinä, että ostan todella vähän. Pystyn laskemaan yhden käden sormilla viimeksi kuluneen vuoden aikana tekemäni ostokset. Käytän paljon samoja vaatteita eri yhdistelminä, mikä näkyy myös blogissani. Saatan nostaa esiin vuonna 2009 käyttämäni vaatteen uudelleen vuonna 2021 ja yhdistää sen uudella tapaa.

Gantin oliivinvihreä kokohaalari on suosikkivaate monen vuoden takaa. Sen pehmeä väri ja silkin tuntu miellyttävät. Sandaletit Gianvito Rossi.

Mikä on paras saamasi tyylikehu?

Iloitsen siitä, että monet seuraajani ovat olleet mukanani pitkään ja että he muistavat vaatteitani kymmenen vuoden takaa. On imartelevaa, että on ihmisiä, joiden kanssa olen saanut kasvaa.

Mikä on rakkain asusteesi?

Äidin vanhat korut ja erityisesti yksi isoäitini vanha sormus. Siinä on smaragdi, ja se muistuttaa vähän prinsessa Dianan sormusta. Pidin sitä ennen päivittäin, mutta tällä hetkellä en uskalla käyttää sitä, koskase on niin hauras. Kerran hollantilainen kultaseppä kehui sitä poikkeuksellisen kauniiksi.

Mistä haaveilet?

Haaveilen siitä, että voisin itse perustaa suomalaisen, ajattoman ja läpinäkyvän vaatemerkin. Vaatteet olisivat sellaisia, joita itse olen huomannut käyttäväni aina uudestaan, eli klassisia ja käytännönläheisiä. Materiaalit olisivat viimeiseen saakka mietittyjä ja vaatteet mahdollisimman lähellä tuotettuja.

Hanna pukeutuu usein kauttaaltaan yhteen väriin. Valkoinen collegeasu on H&M:ltä. Se muuntautuu helposti edustuskelpoiseks ipienellä stailauksella.”Kesällä esimerkiksi yhdistinasuun kauniit sandaalit, mustan hiuspannan ja kivan laukun.”

Miten huollat vaatteitasi?

Monet pelkäävät valkoista, mutta mieles-täni se on helppo siksi, että sen voi val-kaista! Materiaalien pitää toki kestää pesua.Käytän myös erilaisia huoltopalveluja. Suutarilla vaihdan kenkiini korkolappuja ja pohjallisia. Burberryn trenssini on suojattu pesulassa suoja-aineella, jotta se kestäisi paremmin vettä.

Mihin pukeudut kotona?

Joko kashmir- tai collegeasuun. Käytänmolempia yhtä paljon, talviaikaan enemmän kashmiria ja collegeja kesällä. Balmuirin lisäksi ostan kashmirneuleita ruotsalai-selta Soft Goat -merkiltä. Ne ovat ihania

Kuka?

Hanna Väyrynen, 36, sosiaalisen median ammattilainen ja yrittäjä.

Kirjoittanut Strictly Style -blogia vuodesta 2009.Blogilla on 30–40 000 lukijaa kuukaudessa, @strictlysty-le-tilillä on Instagramissayli 29 000 seuraajaa.

Asuu omakotitalossaKauniaisissa puolisonsa jakolmen pojan kanssa.

ÄIN HUOLLANVAATTEITANI

1. Puhdistan valkoiset tennarit kynsilakanpoistoaineella, jolla lika lähteehelposti ilman paljoa hinkkaamista.

2. Harjaan neuleeni parin kuukaudenvälein kashmirkammalla. Alussa neuleet vaativat enemmän harjaamista, mutta nukkaantuminen rauhoittuu jo 3–4 huoltokerran jälkeen.

3. Minulla on kaikille eri materiaaleille ja väreille eri pesuaineet. Kashmir-neuleet pesen villaohjelmalla ja kuivatan vaakatasossa pyyhe sisässä, jotta ne eivät menetä muotoaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla