Lashana Lynch on suurelle yleisölle vielä melko tuntematon kasvo. Aiemmin hänet on nähty mm. Captain Marvel -elokuvassa.
Lashana Lynch on suurelle yleisölle vielä melko tuntematon kasvo. Aiemmin hänet on nähty mm. Captain Marvel -elokuvassa.

Näyttelijä Lashana Lynch nähdään uudessa James Bond -elokuvassa 00-agenttina, joka tuo miehisen elokuvasarjan tähän päivään.

Uuden James Bond -elokuvan ensi-illan oli tarkoitus olla alun perin jo huhtikuussa 2020, mutta pandemia lykkäsi julkaisua puolellatoista vuodella. Nyt 007 No time to die on vihdoin nähtävissä, ja elokuvan naispuolista agenttia näyttelevä Lashana Lynch, 32, uskoo, että odottaminen osoittautuu vaivan arvoiseksi.

– Mielestäni 007 No time to die on yksi parhaista, ellei jopa paras Bond-elokuva. Se on hyvin kiinni tässä ajassa. Roolihahmoissa on valtavasti syvyyttä ja draamaa. Halusimme tehdä modernin elokuvan, joka kuitenkin tuntuu klassiselta, Lynch kertoo puhelimitse.

Kun ensimmäiset uutiset uuden James Bond -elokuvan roolituksesta tulivat julki, alkoi mediassa kiihkeä spekulointi. Moni ehti jo innostua Bond-elokuvien uudesta aikakaudesta, jossa pääosassa nähdäänkin nuori nainen. Pian kuitenkin oikaistiin, ettei Lynch ota elokuvassa James Bondin roolia, vaan näyttelee Nomi-nimistä 00-agenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Nomi on voimakas, modernin ajan nainen. Hänellä on paljon taitoja, energiaa ja mielipiteitä, eikä hän epäröi haastaa kaikkia, jotka yrittävät asettua hänen tielleen, Lynch kuvailee roolihahmoaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Lashana Lynch nähtiin viime vuonna myös Nokian kampanjakasvona 00-agentin roolissa.

Uutta Bond-elokuvaa kuvattiin jälleen upeissa maisemissa Italiassa, Jamaikalla, Iso-Britanniassa ja Norjassa. Kysyttäessä kuvauspäivien mieleen painuneista hetkistä näyttelijän vastaus yllättää.

– Olen sillä tavalla tylsä, että keskityn kuvauksissa aina pelkästään rooliini. Ottojen välissäkin valmistaudun vain seuraavaan kohtaukseen. Koko tiimimme keskittyi niin kovasti tekemään elokuvasta parhaan mahdollisen, ettei kuvauksissa ollut aikaa naureskella, hän sanoo.

Lynch on aiemminkin nähty vauhdikkaissa rooleissa, kuten hävittäjälentäjänä Captain Marvel -elokuvassa. Itse hän ei kuitenkaan halua profiloitua pelkästään toimintarooleja tekevänä näyttelijänä.

– En ole näyttelijänä siinä pisteessä, että voisin valita roolini vapaasti ja kaikki tarjottaisiin minulle valmiina. Jokaista saamaani roolia kohden on ollut kymmenen kieltävää vastausta. Olen kuitenkin onnekas, sillä kaksi vuotta sitten haaveilin pääseväni Marvel-elokuvaan, ja niin kävi. Sen jälkeen halusin haastaa itseäni vielä lisää, ja sain Nomin roolin. Tulevaisuuden haaveeni haluan pitää vain omassa tiedossani, koska tykkään yllättää sekä yleisön että itseni.

Juttu on julkaistu alun perin Glorian numerossa 11/2020.

Sisältö jatkuu mainoksen alla