Tyttären madridilaisen poikaystävän äiti on ihastunut pohjoismaalaiseen visuaaliseen ilmeeseen. Perhe rakentaa uutta taloa, ja päätin lähettää inspiraatioksi paksun postipaketin: läjän suomalaisia ja ruotsalaisia sisustuslehtiä.
Miltä meidän puulattiamme ja valkoiset keittiömme mahtavat näyttää siellä, missä käytetään terrakottaa ja oranssia, koristeellisia kaakeleita, tummaa puuta? Muistan Helsingin Sanomista jutun, jossa Somaliasta Suomeen muuttanut mies kertoi, että suomalaisissa kodeissa tuoksuu aina puu. Aluksi hänestä tuntui, että kun meni suomalaiseen kotiin, oli kuin olisi kävellyt puutyöpajaan. Ennen kuin laitoin paketin menemään, selailin lehtiä itse.

Suomalaiset kodit näyttävät kauniilta ja hillityiltä. Valkoisissa kodeissa on yksi katseenvangitsija, punainen tuoli tai vihreät verhot, jonka ympärillä kuitenkin hiljenee. Asukkaat haluavat, että työpäivän jälkeen koti ei rönsyä silmissä.
Mietin, että kun espanjalainen haluaa sisustaa kotinsa "Scandinavian meets Spanish design" -otteella, mahtaisiko hän valita vahvat värit vain hiukan vaaleampina? Laitoin paketin postiin ja jäin odottelemaan palautetta.

"Yksinkertaisesti pidän pohjoismaisen tyylin puhtaudesta, valkoisesta, ja erityisesti puun ja valkoisen yhdistämisestä."

Espanjasta tuli lopulta WhatsApp-viesti. Lehdet oli luettu tarkasti. Sisustuslehtien selaileminen ja ihaileminen on yhtä ihanaa Espanjassa kuin Suomessakin. Gema kirjoitti: "Yksinkertaisesti pidän pohjoismaisen tyylin puhtaudesta, valkoisesta, ja erityisesti puun ja valkoisen yhdistämisestä. Itse asiassa puun ja valkoisen yhdistämisestä teolliseen tyyliin."

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jään odottamaan, että pääse käymään uudessa madridilaiskodissa, joka on saanut ehkä pienen Suomi-inspiraation. Vien tuliaisiksi räsymaton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toimittaja Hanna Jensen yrittää sisustaa, mutta ei tahdo onnistua.
Hanna Jensenin kolumni julkaistiin Glorian Kodissa 9/2018.

Vierailija

No, älä nyt räsymattoa vie tuliaisiksi. Eihän se oikein sovi tyyliin. Riippuu tietysti millainen räsymatto, mutta perinteinen ei ainakaan.

  • ylös 45
  • alas 85
Sisältö jatkuu mainoksen alla