Unohda aikaavievä grillailu ja tee tämän vuoden juhannusruuat mikrossa. 80-luvun kotikokit loihtivat mikrossa kaiken hummerista uuniperunoihin.

Mitäpä jos kokkaisit juhannusruuaksi esimerkiksi hummeria, kampela-katkarapurullia, uuniperunoita tai  suklaakakkua? Saattaa kuulostaa työläältä, mutta usko tai älä, kaikki mainitut ruuat valmistuvat pelkän mikron avulla, mikäli 1980-luvun kotikokkeja on uskominen.

Mikroaaltouuni mullisti ruuanlaiton 80-luvulla. Jopa siinä määrin, että aina ensimmäisestä Gloriasta lähtien lehdessä oli pitkään Mikrokokki-palsta, jossa tavalliset ihmiset jakoivat parhaita reseptejään.

Kesäkuussa 1987 virkanainen ja kolmen pojan äiti Sirpa Jäppinen kertoi ottavansa uutuuslaitteen mukaan jopa kesämökille.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Vanhaa leipää ei tarvitse syödä. Mikro nuorentaa sen. Kuivahtanutkin leipä tulee kuin uutena mikrouunista ulos”, Sirpa kehuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

”Rasvaa tarvitaan tuskin nimeksi. Kala, uuniperunat, silakkarullat, Janssonin kiusaus ja uunimakkara ovat puolen vuoden onnistuneita kokeiluja kaikki. Kalasta tulee ihanaa ja kerman kanssa kaikesta tulee hyvää.”

"Lämmitän surutta tähteeksi jäänyttä kahvia mikrossani

(mikro tekee sille ihmeitä)."

Vaan onko mikro sittenkään ihan turvallinen, pohditaan jutussa.

”Lämmitän surutta tähteeksi jäänyttä kahvia mikrossani (mikro tekee sille ihmeitä). Eräänä päivänä kuumensin juoman mukissa, otin sen ulos ja lisäsin siihen hunajaa. Kun lusikka kosketti nesteen pintaa, kahvi ryöpsähti mukista korkealle kuin torni. Vesi ikään kuin ”räjähti”, Sirpa kertoo.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla