Sisustusarkkitehti Ilkka Mälkiäinen kertoo 6 vinkkiä, joilla keittiöön ja koko kotiin saa lisää harmoniaa.

 1. Leikittele mittakaavalla.

Mittakaavalla leikittely tuo tilaan yllätyk­sellisyyttä, ja leikittely toimii pelastavana tekijänä silloin, kun tilan mittakaavassa on heikkouksia. Esimerkkikuvan tilassa kaapistot ovat isot, lasiovet korkeat, liesi on muhkea ja liesituuletin massiivinen. Silti kokonaisuus on aika kepeä.

2. Käytä eri kiiltoasteita.

Saman värin eri kiiltoasteet ja sävyt tekevät tilasta herkästi ja tyylikkäästi mielen­kiintoisen. Tässä esimerkkikeittiössä homman hoitavat valkoisen eri sävyt ja kiiltoasteet.

3. Toista, se on harmonian salaisuus.

Toisto toimii, useimmiten. Materiaalin ja idean toistaminen ei ole noloa eikä ideoiden puutetta. Toisto tuo tilaan loogisuutta ja tyylikästä rauhaa. Teräs-lasioven ja liesi­tuulettimen rakenne ja materiaali ovat samat. Kiintokalusteiden tyyli on yhtenäinen koko asunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

4. Teetä kiintokalusteita.

Teetetyt kiintokalusteet ja säilytys­järjestelmät säästävät tilaa ja tuovat huoneeseen harkittua tyylikkyyttä . Puusepän tekemät kiintokalusteet ovat minun suunnitteluni ydin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

5. Älä ole designin orja.

Suunnittelen koteja sillä periaatteella, ettei ratkaisujani saa sanella pelkästään trendikkyys ja muoti-ilmiöt. En käytä designesineitä luomaan pinnallista arvokkuutta.

6. Jätä tilaa tyhjälle.

Mielestäni tilaa ei kannata sisustaa täyteen, ja sisustamisessa täytyy aina jättää mahdollisuus muutoksille.

Ilkka suunnittelee pää­osin kotien ja toimistojen laajoja remontteja. Hänen toimistonsa I&M Sisustus­arkki­tehdit (esimerkkikuvassa) sijaitsee vanhassa myymälä­tilassa Helsingin Ullanlinnassa.  

Lue myös:

Keittiöremontti 100 eurolla - katso video

Sisustusarkkitehti Hanni Koroma: näin saat lisää avaruutta kotiisi

Sisältö jatkuu mainoksen alla