Eeva Kolu kirjoitti kirjan uupumisesta ja siitä toipumisesta.

Vuoden 2019 tammikuussa vapaa toimittaja, pitkän linjan bloggaaja ja sisällöntuottaja Eeva Kolu julkaisi Instagram-tilillään itsestään kuvan sohvalla keräämässä voimia pyykkien viikkaamiseen.

Uusi muusa -blogissaan hän kertoi olevansa uupunut. Nopeasti monet suositun blogin lukijat kommentoivat olevansa samassa tilanteessa, taistelevansa riittämättömyyden tunteen kanssa suorituskeskeisessä yhteiskunnassa.

Kolu päätti kirjoittaa burnoutkulttuurista. Syntyi Korkeintaan vähän väsynyt -tietokirja, joka julkaistaan elokuussa. Hän kertoo, miten on opetellut nautinnollista joutilaisuutta, vaikka se haraakin superihmisyyden tavoittelua vastaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

1. Yritän päästää irti ajatuksesta, että kaiken pitäisi aina johtaa johonkin. Aloin tehdä asioita vain, koska ne kiinnostavat tai huvittavat. Entisenä kympin tyttönä on ollut vapauttavaa antaa itselleen lupa tehdä jotain, jossa on tosi huono, esimerkiksi mennä tanssitunneille tai laulaa karaokea.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2. Ilo ja nauru ovat parasta vastalääkettä suorittamiselle. Yritän tietoisesti etsiä ja vaalia molempia. Hassua, että jahtasin vuosikausia tavoitteita, jotka saavuttaessani tuntisin oloni paremmaksi, kun oikeasti mikään ei tunnu yhtä hyvältä kuin ilo.

3. Yritän antaa itselleni luvan todella pysähtyä hetkiin ja kokea ne ilman, että yritän aina tallentaa tai sanoittaa kokemuksen. Kaiken ei tarvitse olla "sisältöä". Jos jotain kokiessa miettii samalla, miten tästä tekisi nasevan 140 merkin päivityksen, itse kokemus menee ohi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla