Ruokailunurkkauksen pääosassa on perintönä saatu venetsialaispeili. Paperiset huiskut ovat Pinosta, ja ne jäivät pysyväksi rekvisiitaksi juhlien jälkeen.

Kaksikerroksinen loft-asunto Helsingin keskustassa on koti, jonka sisustuksessa kontrastia on käytetty taiten. Kodissa on vaalittu vanhaa mutta tuoreella otteella. Monet antiikkiesineet, kuten venetsialaispeili ja rokokootuolit, ovat kauniit ja naiselliset mustavalkoisen värityksen ja modernin sohvan rinnalla.

Valkeiden seinien ja upeiden, holvimaisten kattorakenteiden vastapainoksi metalliset kierreportaat maalattiin mustiksi ja olohuoneen lattia petsattiin tavallista tummemmaksi. Se tuo tilaan kodikkuutta ja arvokkuutta. Keittiön hauska kontrasti syntyy vaaleanpunaiseksi maalatusta ovesta ja mustavalkoisesta lattiasta sekä mustista kaapeista.

Parven alla sijaitsevaan keittiöön valittiin tumma väritys, jotta siitä tuli kodikas ja pesämäinen kontrastiksi muun tilan korkeudelle. Mustat kierreportaat johtavat makuuparvelle.
Parven alla sijaitsevaan keittiöön valittiin tumma väritys, jotta siitä tuli kodikas ja pesämäinen kontrastiksi muun tilan korkeudelle. Mustat kierreportaat johtavat makuuparvelle.

Gervasonin Ghost-sohva jakaa alakerran tilan oleskeluun ja ruokailuun. Olohuoneen keskipiste ei ole tv vaan perityt vanhat tuolit. Portaiden väriksi valittiin musta, jotta valkoiseen tilaan syntyisi jännitettä. Kattovalaisin on House Doctorin.
Gervasonin Ghost-sohva jakaa alakerran tilan oleskeluun ja ruokailuun. Olohuoneen keskipiste ei ole tv vaan perityt vanhat tuolit. Portaiden väriksi valittiin musta, jotta valkoiseen tilaan syntyisi jännitettä. Kattovalaisin on House Doctorin.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin lokakuun numerossa 2016 julkaistusta jutusta Koti kuin ystävä. Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.

Koti: Nelihenkisen lapsiperheen 168-neliöinen mansardikattoinen omakotitalo Helsingissä.

Naapuruston mansardikattoiset huvilat olivat esikuvana, kun helsinkiläispari luonnosteli tulevan kotinsa pohjapiirustusta. Luonnoksen pohjalta arkkitehti piirsi nykyaikaisen version perinteisestä puutalosta. Tärkeimpiä olivat valo ja aidot, kestävät materiaalit. Taloon haluttiin vanhan talon tuntua.

Talon sijoittelu tontille mietittiin ilmansuuntien mukaan: ilta-aurinkoon lasikuisti ja aamuaurinkoon keittiö. Maalämpö ja varaavat tulisijat lämmittävät kodin, joka on suunniteltu kestämään terveenä pidempään kuin yhden ihmisiän.

Sisustusarkkitehti Hanni Koroma oli kodin värimaailman ja sisätilojen suunnittelussa korvaamattomana apuna. Tavoitteena oli harmonia ja rauhallinen tunnelma.

Avaran ja valoisan keittiön kaapit ovat Hanni Koroman piirtämiä ja puusepän toteuttamia. Kaikki aamiaistarvikkeet ja välineet löytyvät keskiosasta. Kaapin päädyissä ovat kylmälaitteet. Ruokapöytä on teetetty täyspuusta, tuolit ovat Artekin ja lampaanvillamatot ovat Tikaun.
Avaran ja valoisan keittiön kaapit ovat Hanni Koroman piirtämiä ja puusepän toteuttamia. Kaikki aamiaistarvikkeet ja välineet löytyvät keskiosasta. Kaapin päädyissä ovat kylmälaitteet. Ruokapöytä on teetetty täyspuusta, tuolit ovat Artekin ja lampaanvillamatot ovat Tikaun.

Yläkerran ikkunallisessa kylpyhuoneessa on lempeä väriskaala. Vino ikkuna ja sen viereen sijoitettu kylpyamme ovat arjen ylellisyyttä. Laatoitettu taso erottaa wc:n ja kylpytilan toisistaan ja kätkee sisälleen pyykkikuilun suoraan kodinhoitohuoneeseen.
Yläkerran ikkunallisessa kylpyhuoneessa on lempeä väriskaala. Vino ikkuna ja sen viereen sijoitettu kylpyamme ovat arjen ylellisyyttä. Laatoitettu taso erottaa wc:n ja kylpytilan toisistaan ja kätkee sisälleen pyykkikuilun suoraan kodinhoitohuoneeseen.

Uusi talo sopii ympäröivään puutalomiljööseen.
Uusi talo sopii ympäröivään puutalomiljööseen.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodissa joulu-tammikuussa 2016–2017 julkaistusta jutusta Mansardikattoinen maraton. Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.

Koti: Vuonna 1895 rakennettu kansakoulu Revonlahdella. Talossa on 280 neliötä.

Vanha kansakoulu on ollut arkkitehtiparin kotina neljäkymmentä vuotta. Kun asukkaat näkivät koulurakennuksen ensimmäistä kertaa, se näytti ryhdikkäältä hirsirakenteiselta talonpoikaistalolta. Toki ikkunoita oli rikki, kuistit olivat rempallaan, rakennusten ulkomaali hilseili ja peltikatto oli maalaamaton sekä osittain ruosteessa.

Asukkaat halusivat säilyttää rakennuksen alkuperäisessä, 1800-luvun lopun ulkoasussaan ja toteuttaa korjaukset restaurointimenetelmin hirsirakennuksen ehtoja noudattaen. Alkuun talossa asui kaksi perhettä. 1980-luvun alussa rakennukseen remontoitiin kaksi asuntoa, ja nyt on meneillään uusi korjauskierros restauroivin menetelmin. 1980-luvun lopussa arkkitehtipari lunasti rakennuksen kokonaan käyttöönsä. Viimeisimmässä remontissa viime vuonna ison luokkahuoneen rossipohja korjattiin.

Päärakennus oli ennen harmaa. Keltaisen värin se sai 1970-luvun lopulla.
Päärakennus oli ennen harmaa. Keltaisen värin se sai 1970-luvun lopulla.

Olohuoneen sohva on verhoiltu Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemalla Tilkkutäkki-kankaalla.
Olohuoneen sohva on verhoiltu Maija Louekarin Marimekolle suunnittelemalla Tilkkutäkki-kankaalla.

Talossa on seitsemän pönttöuunia, joista osaa käytetään kylmimpinä vuodenaikoina.
Talossa on seitsemän pönttöuunia, joista osaa käytetään kylmimpinä vuodenaikoina.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodissa joulu-tammikuussa 2016–2017 julkaistusta jutusta Koulusta kodiksi. Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.

 

Nelihenkisen perheen kaupunkiasunto Helsingin keskustasta löytyi sattumalta, kun perheen äiti selaili myynnissä olevia asuntoja. Silmään osui hyvän kokoinen, kuudennen kerroksen asunto Kruununhaassa, jossa oli mieleinen, viuhkamainen pohjaratkaisu ja hauska historia.

Asunto oli avara, ja sen arvokkuuden tuntua lisäsi se, että presidentti P.E. Svinhufvud oli asunut siinä. Parveke, sijainti ja kauniisti entisöity rappukäytävä lopulta ratkaisivat valinnan.

Edellinen remontti asuntoon oli tehty vuonna 1995. Nyt kaikki katot ja seinäpinnat tasoitettiin sekä maalattiin. Ovia entisöitiin ja vaihdettiin.

Eero Saarisen marmorista Tulppaani-pöytää pehmentävät Patricia Urquiolan suunnittelemat Glove-tuolit. Axolightin Nafir-valaisin on kaunis ilman valaistustakin.
Eero Saarisen marmorista Tulppaani-pöytää pehmentävät Patricia Urquiolan suunnittelemat Glove-tuolit. Axolightin Nafir-valaisin on kaunis ilman valaistustakin.

Eteinen koki täydellisen muutoksen ja on nyt iso ja valoisa. Casamilanon peili on kiinnitetty Brasserie-moduuli, jonka hyllyn alla naamioituna koteloon ovat uudet putkivedot. Lattian kiiltävä, kevyesti kuvioitu Laattapisteen kuivapuristelaatta on samaa kuin keittiössä ja kylpyhuoneessa. Pyöreä nahkarahi on Moltenin Domino, maljakko Veninin. Atollo-valaisimen on suunnitellut Vico Magistretti. Korkea tilatyö on taiteilija Harri Leppäsen.
Eteinen koki täydellisen muutoksen ja on nyt iso ja valoisa. Casamilanon peili on kiinnitetty Brasserie-moduuli, jonka hyllyn alla naamioituna koteloon ovat uudet putkivedot. Lattian kiiltävä, kevyesti kuvioitu Laattapisteen kuivapuristelaatta on samaa kuin keittiössä ja kylpyhuoneessa. Pyöreä nahkarahi on Moltenin Domino, maljakko Veninin. Atollo-valaisimen on suunnitellut Vico Magistretti. Korkea tilatyö on taiteilija Harri Leppäsen.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodissa joulu-tammikuussa 2016–2017 julkaistusta jutusta Presidentin huoneet. Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.

Viisihenkisen perheen vanhemmat ihastuivat 177-neliöiseen asuntoon vuonna 1965 rakennetussa pienkerrostalossa Helsingin Kuusisaaressa. Takana oli elämä kolmikerroksisessa paritalossa, ja haaveissa koti, jonka huoneet olisivat samassa tasossa.

Punatiilinen pienkerrostalo edustaa tyypillistä 1960-luvun rakennustyyliä, joka miellytti uusia asukkaita. Heidän minimalistinen sisustustyylinsä puhuu samaa kieltä arkkitehtuurin kanssa, ja vanhat klassikkohuonekalut sopivat uuteen asuntoon. Kodin ydin on avara olohuone ja ruokailutila.

Olohuoneen päädyssä on parveke, jolta voi ihailla vihreyttä ja merenpoukamaa. Käsintehty messinkivalaisin on espoolaisesta Home Bazaar -sisustusliikkeestä. Mies van der Rohen Barcelona-tuolit olivat pitkäaikainen haave, joihin säästettiin.
Olohuoneen päädyssä on parveke, jolta voi ihailla vihreyttä ja merenpoukamaa. Käsintehty messinkivalaisin on espoolaisesta Home Bazaar -sisustusliikkeestä. Mies van der Rohen Barcelona-tuolit olivat pitkäaikainen haave, joihin säästettiin.

Eteishallin pariovet aukeavat olohuoneeseen, joka on samaa tilaa ruokailuhuoneen kanssa. Alvar Aallon suunnittelema jalkalamppu istuu hillittyyn tyyliin. Pikkuparlamentin vanhat terassituolit ovat Bertoian ja päätyivät kotiin, kun ravintola aikoinaan lopetti ja myi irtaimistonsa.
Eteishallin pariovet aukeavat olohuoneeseen, joka on samaa tilaa ruokailuhuoneen kanssa. Alvar Aallon suunnittelema jalkalamppu istuu hillittyyn tyyliin. Pikkuparlamentin vanhat terassituolit ovat Bertoian ja päätyivät kotiin, kun ravintola aikoinaan lopetti ja myi irtaimistonsa.

Keittiössä vaihdettiin kaappien ovet omaan makuun sopiviksi. Koska ruokapöytäryhmä sijoitettiin viereiseen huoneeseen, saatiin keittiöön mahtumaan toinen taso kaasulieden jatkoksi. Kvartsikomposiittitasot tilattiin Virosta. Myös keittiöaltaat uusittiin.
Keittiössä vaihdettiin kaappien ovet omaan makuun sopiviksi. Koska ruokapöytäryhmä sijoitettiin viereiseen huoneeseen, saatiin keittiöön mahtumaan toinen taso kaasulieden jatkoksi. Kvartsikomposiittitasot tilattiin Virosta. Myös keittiöaltaat uusittiin.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodissa joulu-tammikuussa 2016–2017 julkaistusta jutusta Yhdessä tasossa. Visiitti-sarjassa kurkistetaan lehdessä esiteltäviin koteihin.