Sauna ennen remonttia. Koko tilassa näkyi 1990-luvun tyyli ja väritys.
Sauna ennen remonttia. Koko tilassa näkyi 1990-luvun tyyli ja väritys.

Kulahtanut sauna sai remontissa dramaattisen ja ajankohtaisen tumman ilmeen.

Kaupunkikodin 1990-luvulla rakennettu sauna kaipasi päivitystä. Asukkaat toivoivat koppimaisesta saunasta spa-henkistä, avaraa kylpytilaa.

Remontissa saunan ja pesutilan väliseinä purettiin. Samalla vino nurkka oikaistiin ja uusi seinä ja ovi tehtiin kokonaan lasista. Ratkaisu toi saunaan lisää avaruutta ja valoa.

Kun saunan seinät ovat lasia, nivoutuvat tilat toisiinsa ja valo pääsee kulkemaan tilasta toiseen. Yhtenäiset materiaalit ja mustavalkoisuus tekevät tilasta harmonisen. Koodi-struktuurilaatta, 10 x 20 cm, 42 e / neliö ja valkoinen Harmony-laatta, 10 x 30 cm, 34 e, Pukkila. Glass House -lasiseinä ja -ovi 530 e, Netrauta.fi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lauteista haluttiin selkeälinjaiset. Ne tehtiin haapalaudasta ja käsiteltiin mustaksi saunavahalla, samoin seinäverhoilun kuusipaneelit vahattiin mustiksi. Musta suoja-aine puupinnoissa tuo muutoin moderniin ilmeeseen savusaunan tuntua. Entinen saunajakkara korvattiin yhtenäisellä askeltasolla, johon upotettiin pilarikiuas. Hillitty valaistus syntyi kuituvaloilla. Lasiseinän läpi tulevan valon vuoksi muuta valaistusta ei tarvita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pystysuuntainen panelointi saa tilan tuntumaan korkealta. Porrasmaiset lauteet on käsitelty mustaksi saunavahalla. Seinän kuusipaneeli, 14 x 95 cm, 1,05 e/m, lauteiden haapalauta, 28 x 90 cm, 3,75 e/m ja Tikkurilan musta Supi-saunavaha 21,90 e/l, Stark. Cariitti-laudekuituvalaistussarja 412 e, Netrauta.fi. Paanu-saunatyyny 24,80 e ja Terva-kylpypyyhe 49,80 e, Lapuan Kankurit. Casa-saunatyynyt 14,90 e/kpl, Rento-saunakiulu 44,90 e ja -löylykauha 17,90 e, Stockmann.

Musta sauna ei tunnu ahtaalta ja pieneltä, koska pesutilan lattialaatat ovat samanväriset. Tila tuntuu näin ikään kuin jatkuvan yhtenäisenä pesuhuoneen ja saunan läpi. Tummanpuhuva sauna on näyttävä elementti, kuin taulu kylpyhuoneen perällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla