Hanna valitsi ruokatilaan suuren, mustan Muuton ruokapöydän. Tuolit ovat Tonin, ja niiden mallinumero on 30. Luonto tulee osaksi sisustusta suurien ikkunoiden kautta myös ruokatilassa. Norm 69 -valaisin on Normann Copenhagenin.
Hanna valitsi ruokatilaan suuren, mustan Muuton ruokapöydän. Tuolit ovat Tonin, ja niiden mallinumero on 30. Luonto tulee osaksi sisustusta suurien ikkunoiden kautta myös ruokatilassa. Norm 69 -valaisin on Normann Copenhagenin.

Hanna ja Tuomo Puharisen kotona vihreällä on erityinen rooli. Väriä vaaleaan kotiin antavat pihametsän puut ja viherkasvit, joihin rakkauden Hanna peri äidiltään.

Asukkaat: Hanna Puharinen, toinen Sera Helsinki -mattojen perustajista, ja Tuomo Puharinen sekä lapset Noel, Alvar ja Eliel.

Koti: Omakotitalo Tillinmäessä Espoossa. Talo on pariskunnan itse suunnittelema ja vuonna 2012 rakentama.

Suuri, valkoinen kivitalo istuu kauniisti metsänreunaan, lähelle seudun korkeinta kalliota. Hanna ja Tuomo Puharisen talo on viisihenkisen perheen koti Espoon Tillinmäessä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Tuomon ja Hannan makuuhuoneeseen vie suuri oviaukko olohuoneesta. Äidin sylissä Eliel.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hanna, olette itse suunnitelleet ja rakentaneet omakotitalonne. Miten osasitte ideoida näin ihanan talon?

Tämä on jo toinen talo, jonka suunnittelimme ja rakensimme itsellemme. Tuomolla on rakennusalan osaamista, ja se mahdollisti projektin. Rakensimme ensimmäisen talon jo vuonna 2005 Vantaalle, myimme sen ja muutimme aivan Helsingin keskustaan miettimään, millaisen kodin haluamme.

Etsimme paikkaa talolle pari vuotta. Halusimme tontin, jonka ympärillä olisi paljon metsää eikä sellaista ollut helppo löytää. Lapsille halusimme ison ja suojaisan pihan, ja minä kaipasin lenkkimaastoja kodin lähellä. Kun tämä tontti löytyi 2010, talon suunnittelu oli helppoa. Olimme ehtineet jo hahmotella sitä. Arkkitehti Jukka Ulvinen piirsi suunnitelmamme puhtaaksi.

Olohuoneen jatkeena on suuri ruokatila, jonka vieressä on keittiö. Kaarna-matto on Sera Helsingin mallistosta.

Maisemalla on suuri osa kotinne tunnelmassa. Miten se on vaikuttanut sisustukseen?

Koko alakerran seinä talon takapuolella on lasia, ja siitä on näkymä koskemattomaan metsään. Metsän vih­reät ja ruskeat sävyt tulevat osaksi sisustusta. Osin siksi halusin sisustuksesta vaalean ja eleettömän. Luonto ja luonnonmateriaalit ovat meille iso juttu. On huikeaa, että voimme poimia mustikat aamupuuron päälle, vaikka asumme kaupungissa.

Teillä on paljon viherkasveja. Miten sinusta tuli viherpeukalo?

Kotonani on aina ollut viherkasveja, ja osan olen saanut vanhemmiltani. Innostun vihreän sävyistä, ja kasveissa se on luonnollisimmillaan. Äitini on varsinainen viherpeukalo, ja häneltä saan aina parhaat hoito-ohjeet viherkasveilleni ja yrteilleni.

Kaikki orkideani olen saanut äidiltäni. Hän on opettanut upottamaan ne kädenlämpöiseen veteen kerran viikossa tai kahdessa. Kun oksa on kukkinut, äitini ohjeiden mukaan leikkaan oksan parhaan silmun, yleensä toisen tai kolmannen, kohdalta oksan poikki. Niin se kukkii aina uudelleen ja uudelleen.

Viherkasveille löytyi hyvä paikka Hannan mummon vanhan kaapin päältä. Oviaukossa roikkuvan vauvakeinun Hanna tilasi itävaltalaiselta Mohr Polsterilta Elielille yksivuotislahjaksi.

Kotinne on täynnä mattoja, jotka ovat oman yrityksesi tuotteita. Miten Sera Helsinki syntyi?

Sera Helsinki on minun ja opiskelukaverini Annan yhteinen yritys. Anna on asunut yli seitsemän vuoden ajan Afrikassa ja tuonut sieltä mattoja tuliaisena. Kun kaikki olivat tyytyväisiä niihin, heräsi ajatus oman malliston suunnittelemisesta.

Haluamme auttaa Etiopiassa heikoimmassa asemassa olevia työllistymään. Iso osa kutojistamme on vammaisia tai sokeita. Tuemme myös yksinhuoltajaäitejä antamalla heille lankojen käsittelytyötä.

Mustat ikkunankarmit kehystävät pihametsän puut tauluiksi. Harmaa About a lounge chair -nojatuoli ja musta pikkupöytä ovat Hayn.

 

Talon takana on suuri terassi, josta piha jatkuu kallioisena. Terassin ruokapöydän ympärille Hanna ja Tuomo valitsivat Kartellin Masters-tuolit.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 12/2017 ilmestyneestä jutusta Kallion kolossa.

Tilaa Glorian Koti

Sisältö jatkuu mainoksen alla