Olohuoneen kalustus  on ahkeran huutamisen tulos. Kaikki kalusteet ovat Hannen työpaikalta Helanderilta paitsi K-Raudasta löytynyt kattovalaisin. Taideteos on Sami Vahteruksen. Kolmion muotoinen sohvapöytä on Yrjö Kukkapuron suunnittelema. Läpinäkyvä Stone-jakkara on Kartellin.
Olohuoneen kalustus on ahkeran huutamisen tulos. Kaikki kalusteet ovat Hannen työpaikalta Helanderilta paitsi K-Raudasta löytynyt kattovalaisin. Taideteos on Sami Vahteruksen. Kolmion muotoinen sohvapöytä on Yrjö Kukkapuron suunnittelema. Läpinäkyvä Stone-jakkara on Kartellin.

Huutokaupan työkeikka johti asuntokauppoihin ja yllättävään ystävyyteen. Hanne Siekkisen koti on sisustettu työpaikalta hankituilla aarteilla.

Asukkaat: Huutokauppa Helanderin intendentti Hanne Siekkinen, 38, ja Bella-koira, 9, joka on venäjäntoyn ja chihuahuan sekoitus.

Työ huutokauppa Helanderin intendenttinä vei Hanne Siekkisen asiakkaan kotiin, kaksioon Hämeentielle Helsingin Kallioon. Hannen arvioidessa myyntiin tulossa olleita esineitä, hän kuuli asiakkaan aikovan kaupata myös asuntonsa. Hannen koti, 28-neliöinen yksiö, oli jo jonkin aikaa tuntunut ahtaalta, ja kun edessä oli putkiremontti, asunnon vaihto houkutteli ja Hanne osti kaksion.

Vanhojen esineiden parissa työskentelevä Hanne Siekkinen kertoo, ettei kotonkaan kiinny tavaraan, vaan laitan vanhat tavarat myyntiin, kun hankkii uutta. Hannen sylissä on Bella-koira.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Muutit tähän asuntoon pari vuotta sitten. Mihin siinä ihastuit?

Olen nähnyt työssäni niin paljon koteja, että näin heti kuinka mahtava pohja asunnossa oli. Tiesin, että tilaratkaisu toimisi tarpeisiini loistavasti. Sen lisäksi, että sain ihanan asunnon, ystävystyin myyjän tyttären kanssa. Hän on nykyään hyvä ystäväni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Makuuhuoneen suuri vaatekaappi saa hienon kontrastin harmaasta seinästä. Sängyn päällä on suurennos 1960-luvun muotikuvasta. Herstalin moderni valaisin on Kodinvalaisimet.fi:stä. Makuuhuoneen siro biedermeierlipasto on kulkenut Hannen mukana pitkään, ja se on yksi esineistä, joista hän ei luovu helpolla. Vintagetuoli löytyi roskalaatikosta, ja siinä on alkuperäinen kangas. Seinällä on Christie´sin koruhuutokaupan juliste 1990-luvulta. Paperimassanaamio julisteen päällä on Kaisa Kiukkosen.

Työskentelet upeiden, vanhojen esineiden parissa. Miten työsi vaikuttaa kotisi sisustukseen?

Olen hankkinut lähes kaikki kalusteeni huutokaupoista Helanderilta. Vaihdan sisustukseni tyyliä usein. Nyt sekoitan uutta, vanhaa ja eri tyylejä keskenään. Minulle on tärkeää löytää oikea tasapaino vanhan ja uuden esineistön välillä.

Hassua kyllä, muuttaessani yksiöstä suurempaan asuntoon luovuin paljosta. Nyt minulla on vain ne esineet, joita käytän. Se on raikastavaa ja vapauttavaa.

Ulko-ovelta avautuva dramaattinen näkymä on Hannen suosikki. Venäläisen empirepöydän yllä on Virpi Taipaleen teos. Toisen tehoparin eteisessä muodostavat vanha pianotuoli ja Etolan värikäs räsymatto.

 

Makuuhuoneen siro biedermeierlipasto on kulkenut Hannen mukana pitkään, ja se on yksi esineistä, joista hän ei luovu helpolla. Tuoli löytyi roskalaatikosta. Seinällä on Christie´sin koruhuutokaupan juliste1990-luvulta. Paperimassanaamio julisteen päällä on Kaisa Kiukkosen.

Olet työskennellyt intendenttinä Helanderilla 13 vuotta. Miten valitset esineet kotiisi?

Tähän ammattiin kuuluu se, että alussa haluaa omistaa kaikki työpöydälle ilmestyvät ihanat esineet. Nykyään niiden ihaileminen riittää. Myyntiin saattaa tulla mitä tahansa ainutlaatuista ja jännittävää. Jos jokin esine puhuttelee minua, olen asialle avoin.

Kärsin lievästä tuoliongelmasta. Voisin ostaa tuoleja enemmän kuin kotiini mahtuu. Vastaan Helanderilla erityisesti koruista enkä aina pysty vastustamaan niitä. Onneksi ne eivät vie paljon tilaa.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 11/2017 ilmestyneestä jutusta Töitä kotona.

Tilaa Glorian Koti

Sisältö jatkuu mainoksen alla