Yksi tulevan Gloria Fashion Show’n tähdistä, tyrmäävän upea Nala Diagouraga, on päättänyt olla elämää rakastava nainen.

”Olin lapsena hyvin ujo, mutta ihanan isoäänisen ja ison perheemme pojat tekivät minusta vähitellen aikamoisen poikatytön”, muistelee Gloria Fashion Show’n 36-metrisen catwalkin syyskuussa valloittava Nala Fatoumata Bintou Diagouraga, 35.

Nala syntyi Ranskassa, hänen vanhempansa ovat Malista ja Senegalista ja hänellä on sekä Ranskan että Malin kansalaisuus.

Nala kuunteli teinivuosinaan sydän pakahtuen Whitney Houstonia ja pelasi intohimoisesti koripalloa. Myöhemmin hän opiskeli liiketoimintajohtamista, kunnes päätyi reilusti yli kaksikymppisenä afrikkalaisen muodin näytökseen ja sitä kautta ammattimalliksi.

”Ostin ensimmäisillä palkkiorahoillani korkokengät ja laukun, joita en koskaan käyttänyt”, Nala nauraa.

Kun Nalan äiti sairastui äkillisesti syöpään, tämä ajoi äitiään tukeakseen päänsä kaljuksi. Ironista kyllä, uuden hiustyylin ansioista hänen uransa lähti entistäkin kovempaan nousuun.

”Äiti kuoli vuotta myöhemmin. Hänen kuolemansa jälkeen päätin aina olla rohkea, elämää rakastava nainen.”

Nala lukee paljon ja hänen lempikirjailijoitaan ovat malilainen Amadou Hampâté Ba ja senegalilainen Fatou Diome. Suurimpia intohimoja ovat kuitenkin valokuvaus ja vintage-kamerat. Nala omistaa esimerkiksi vanhan Hasselbladin, Rolleiflexin ja Mamiyan. Tulevaisuudessa pienen pojan äiti aikookin keskittyä enemmän valokuvaukseen.

“Odotan kovasti tämän vuoden show’ta. Olin mukana myös viime vuonna, ja meillä oli niin hauskaa.”

Gloria Fashion Show 17.9. Liput 29,50 e ticketmaster.fi

#GFS16

Kevään herkut, ihanat laukut ja korut, kuvattiin Gloriaan arvokkaisiin asetelmiin. Katso videolta, miten komeat kuvat syntyivät.

Kaipaatko jo kevättä? Aurinkoisten säiden odotuttaessa itseään sen tunnelmiin voit sukeltaa ihastelemalla heleitä koruja ja asusteita. Siksi me Gloriassa kuvasimme niitä kuin kuninkaallisia, arvokkaisiin muotokuviin. Videolta pääset sukeltamaan kuvauspäivän tunnelmiin.

Viimeinen silaus -muotijuttu on 28.12. ilmestyneessä tammikuun Gloriassa.

Glorian neulemuotijuttu syntyi kirjaimellisesti kodikkaissa tunnelmissa, jutun muotitoimittajan lapsuudenkodissa. Epäonninen sää osoittautuikin onnenpotkuksi.

Kuvauspäivä Lahden Jalkarannassa sijaitsevassa 60-luvun talokaunottaressa alkoi jo ennen kukonlaulua, sillä tiimi halusi käyttää joka ikisen minuutin talvipäivän niukasta luonnonvalosta.

"Päivällä taivas oli kuitenkin harmaata pilvilauttaa ja juuri, kun aloitimme kuvata ulkokuvia, alkoi sataa. Sade toi kuitenkin kuviin juuri haluamamme laiska sunnuntai-iltapäivä -fiiliksen", muotitoimittaja Nina Nuorivaara kertoo. Kuviin tallentuivat vielä viimeiset lumenrippeetkin – juuri ennen kuin sade sulatti ne pois.

Ja tältä kuvauksissa näytti:

 

Hektinen kuvauspäivä sujui aika tavalla suunnitelmien mukaisesti. Paitsi.

"Äitini bokseri halusi malliksi joka kuvaan. Meikkaaja Timo taas oli niin allerginen koiralle, että menetti äänensä. Lisäksi tuli kiire, ja jouduimme kuvausten jälkeen ajamaan tuhatta ja sataa Helsinkiin, että tarttolainen malli Katja ehtisi Tallinnan-lauttaan", Nina nauraa.

Suloiset silmukat -neulemuotijutun löydät 28.12. ilmestyneestä tammikuun Gloriasta.

 

Glorian tiimi kuvasi oloasut, joissa voi mennä vaikka kaupungille. Tästä pääset kuvausten tunnelmaan.

Silkkiä, kashmiria ja villaa yhdistelevät, ylelliset oloasut ja pyjamat kuvattiin Glorian talviseen muotijuttuun upean mallimme Karinin yllä. Kuvausaika osui keskelle pimeintä syksyä, joten sohvannurkkatunnelmiin oli helppoa päästä.

Jutun tyylin teki Anna Komonen, kuvat otti Jonas Lundqvist. Pehmeitä pyhiä -muotijutun löydät 1.12. ilmestyneestä joulukuun Gloriasta.

Joulun muotijuttumme kuvattiin Saimi Hoyerin luotsaamassa Hotelli Punkaharjussa. Sukella tästä kuvauksen tunnelmiin.

Menestyksekkään mallinuran tehnyt Saimi Hoyer on nostanyt entisen Punkaharjun Valtionhotellin uuteen kukoistukseen, ja nyt se palveli myös Glorian juhlamuotijutun kuvauspaikkana. Stylisti Liisa Kokko ja kuvaaja Marica Rosengård ikuistivat Saimin ja hänen lähiystävänsä upeisiin kuviin. Katso videolta, miten päivä meni.

Saimi on ylpeä uudesta aluevaltauksestaan.

”Hotellista on tullut ikään kuin Punkaharjun yhteinen tarina. Kun saimme vuoden kotiseututekopalkinnon, tuli tunne, että olen tehnyt jotain oikein elämässäni. Puolisen vuotta on mennyt yhdessä hujauksessa. Tämä on ollut toki raskasta, mutta myös hyvin palkitsevaa. Hotellilla on vieraillut vanhoja työntekijöitä ja pariskuntia, jotka ovat menneet täällä naimisiin. Yhdessä olemme vuodattaneet ilon kyyneleitä”, hän kertoo.

Hotelli Punkaharju, Harjutie 596, 58450 Punkaharju, hotellipunkaharju.fi

Pidot harjulla -muotijutun löydät 1.12. ilmestyneestä joulukuun Gloriasta.