Housut ja lippis ovat Yohji Yamamoto x Adidas (Y-3) mallistosta. Valkoinen tunika on Harris Wharf Londonin.
Housut ja lippis ovat Yohji Yamamoto x Adidas (Y-3) mallistosta. Valkoinen tunika on Harris Wharf Londonin.

My o My -muotiliikkeen omistaja Pauliina Louhiluoto luottaa värikkäisiin printteihin ja mustiin klassikoihin.

Kun Pauliina Louhiluoto oli lapsi, hänen äitinsä työskenteli muotialalla, sisäänostajana turkulaisessa Kaunotar-perheyrityksessä ja salolaisessa Malenassa. Kiinnostus muotiin ja tyyliseikkoihin syttyi jo tällöin.

– Kun äiti saapui ulkomaan ostomatkoiltaan, sain aina tuliaiseksi vaatteita, Louhiluoto kertoo.

Myös Louhiluodon isoäiti rakasti kauniita asuja ja painotti lapsenlapselleen kestävyyttä ja laatua. Ajatukset jäivät teini-ikäisen Pauliinan mieleen. Kaksikko vieraili usein Turun Hansakorttelin Kappa-Shopissa ihastelemassa tarjontaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Olen muodin ammattilainen äitini ja isoäitini ansiosta. Yrittäjäksi uskaltauduin mieheni Pertun tuella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

 Helmut Langin nahkahousut ja Wolfordin musta poolo ovat vaatekaapin tukipilareita. Vibskovin takki taipuu talvella bleiseriksi ja keväällä takiksi.

Vuonna 2008 Louhiluodot perustivat Helsinkiin My o My -muoti- ja designliikkeen. Ennen yrittäjäksi ryhtymistään Louhiluoto työskenteli viestintäkonsulttina.

Ensimmäiset yksitoista vuotta Louhiluoto pyöritti toimintaa kivijalassa. Reilu vuosi sitten My o My muutti Kämp Galleria -kauppakeskukseen yli puolet aiempaa pienempään liiketilaan. Ennen muuttoa Louhiluoto oli jo päättänyt lopettaa liiketoiminnan, koska toiminnan kiinteät kulut ovat korkeat ja koko muotikauppa murroksessa.

– Mieleni muuttui, kun kanta-asiakkaamme ylipuhuivat jatkamaan. En ole katunut.

Heräteostosten loppu

Louhiluoto naurahtaa, että ennen kauppiasuraansa hän oli kiinnostuneempi muodista kuin nyt.

– Tällaista ei varmaan pitäisi edes sanoa. Ennen juoksin trendien perässä ja ostin liikaa hetken mielijohteesta. Nyt suhtaudun muotiin kriittisemmin, vaadin hyviä materiaaleja ja kestävyyttä. Laatu on korvannut määrän.

Pleats Please by Issey Miyaken housuhame ja paita ovat superhelppoja luottovaatteita. Kengät Stella McCartneyn.

Kauppatieteitä opiskellut Louhiluoto pitää sellaista suuntausta yksinomaan hyvänä. Suhde tyyliin on muutenkin muuttunut iän ja perheen myötä.

– Uppoudun yrittäjyyteen välillä niin täysillä, että oman tyylin rakenteluun ei jää tarpeeksi aikaa. Välillä tuntuu, että suutarin lapsella voisi olla paremmat kengät jalassaan.

Ei blogivaatteita

Ennen yrittäjyyttä uudet sesongit tuntuivat myös yllätyksellisimmiltä, kun niitä sai maistella oikeaan aikaan. Nyt Louhiluoto miettii jo seuraavan talven mallistoja.

– Kun mistä tahansa intohimosta tulee työ, se menettää osan luovuudestaan. Näin kävi ainakin minulle. Se ei haittaa. Nykyään innostun enemmän asiakkaideni tyylin rakentamisesta.

Nykyään Louhiluodon vaatekapin täyttävät suurimmaksi osaksi värikkäät printit ja mustat klassikot. Kun tyyli-identiteetti on vahva ja vaatekaappi tukee sitä, arki on helpompaa.

– Tässä iässä tietää jo, mikä tuntuu omalta ja mikä kannattaa jättää muotiblogeihin.

Mikä on Pauliina Louhiluodon paras tyylioppi? Mihin klassikoihin hän luottaa vuodesta toiseen? Kuka häntä inspiroi? Lue koko juttu toukokuun 2019 Gloriasta.

Kuka?

Pauliina Louhiluoto, 44, yrittäjä, toimitusjohtaja

Pitää Helsingissä My o My -muoti- ja designliikettä sekä pyörittää joulusesongin aikaan Xmas Garage -joulukauppaa.

Asuu Helsingin Munkkiniemessä puolisonsa Pertun, kolmen lapsensa ja Dali-koiransa kanssa.

Lempikirja: Margaret Atwoodin tuotanto, esimerkiksi Orjattaresi.

Lempiravintola: Helsingissä Baskeri & Basso, Shanghaissa Lost Heaven ja Pariisissa Le Petit Marché. Näitä yhdistävät rento fiilis, laadukkaat raaka-aineet ja

kunnianhimoinen keittiö.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla