Sairaudesta toipunut Saimi Hoyer, 41, hoitaa muttei puunaa.

Saimi asettuu epäröimättä kuvattavaksi meikkaamattomana.

”Osaan nauttia tästäkin tilanteesta. Olin neljä vuotta sairauden takia kaikesta pois, mutta nyt olen saanut uuden alun. Se on aika hienoa.” Hän viittaa
sairastamaansa vasta-ainepuutostautiin, hypogammaglobulinemiaan, joka aiheuttaa infektioherkkyyttä ja ravinnon imeytymishäiriöitä. Tauti oli koitua kohtaloksi, mutta on nyt hallinnassa.

Sairaus ja siitä toipuminen ovat usein aiheena, kun Saimi esiintyy puhujana. Myös Saimin mielenkiintoinen elämäntarina kiinnostaa: kuinka Jyväskylän yliopiston kirjallisuuden opiskelijasta tuli malli kansainvälisille catwalkeille ja sittemmin sienikirjailija Punkaharjulle. Ohjelmistoon kuuluu myös pukeutumiseen liittyviä aiheita. Sen vuoksi hän suhtautuu yhä ulkonäköönsä ammattimaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Kun tekee tällaista työtä, pitää olla hyvät ammattilaiset apuna.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Luonnonkiharat ovat Saimin tavaramerkki, jolla on omat oikkunsa. Niitä on vaikea leikata. Luottokampaaja Marko Limatius kerrostaa kiharat kolmen viikon välein. Saimi välttää liian tiuhaa hiustenpesua ja ulkoiluttaa kiharoitaan sateessa ja veneretkillä. Toinen tavaramerkki on kulmakarvattomuus. Malliaikoina kuvaaja parturoi kulmat kesken kuvauksen, ja tyyli jäi. Enää kulmakarvat eivät juuri kasvakaan.

Ihoaan Saimi hoidattaa heleyttävillä ja kimmoisuutta tuovilla mesoterapiakuureilla. Aurinkoa hän ei ole ottanut koskaan, ja ihotautilääkärin neuvosta hän käyttää auringonpaisteella lierihattua ja suojakerrointa 50. ”Hoidan itseäni, se on itseni ja muiden kunnioitusta. Hoitamiseen menee enemmän aikaa, laittautumiseen ei niinkään. Näyttelijä-äiti iskosti mieleeni jo nuorena, että meikit kasvoilla ei mennä nukkumaan. Puhdistan ja voitelen kasvot huolella aamuin illoin. Riittävä uni ja ulkoilu Punkaharjun puhtaassa ilmassa ovat parasta kauneudenhoitoa.”

Ainomarja

Hän toimii todella hyvin! SPF50 ja lierihattu AINA kesällä , paitsi jos sataa!
Olen asunut Espanjassa 38 vuotta. Aina olen suojellut itseni, erityisesti kasvoni, auringolta!

  • ylös 10
  • alas 7
Sisältö jatkuu mainoksen alla