Meri näkyy ja kuuluu seuraavassa Gloria Fashion Show’ssa.
Meri näkyy ja kuuluu seuraavassa Gloria Fashion Show’ssa.

Olen omissa vastuullisuusasioissasi vajavainen, mutta pyrin koko ajan parempaan. Ostan vähemmän, mutta laadukasta. Olen vähentänyt lentämistä. Lajittelen ja kierrätän roskat. Syön enemmän kasvisruokaa. Perheeni ruokahävikki on minimoitu.

Kuitenkin nautin edelleen monista elämän pienistä ylellisyyksistä, kuten harkituista ostoksista ja lomista.

Samaan henkeen uudistimme Glorian. Uudistunut lehti on edelleen ylellinen, mutta myös käytännönläheisempi. Painotamme entistä enemmän vastuullisuutta kaikessa sisällössämme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Käytännönläheisyys näkyy etenkin muotijutuissa. Lisäsimme muotipalstoja, esimerkiksi kauden trendejä avaavan kuuden sivun kokonaisuuden, jossa annamme käytännön vinkit siihen, miten trendit siirtyvät osaksi omaa tyyliä. Kiinnostavien ihmisten tyylivalintoja esittelevä Tyylini-juttu laajeni, ja ensimmäisessä uudistuneessa numerossa valinnoistaan kertoo vastuullisen muodin mestari, muotiyrittäjä Elina Siira.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ihana elämä -lifestyle-juttujen haastateltavat kertovat tästä lähtien omia hyvän elämän vinkkejään ja valintojaan. Tässä numerossa ääneen pääsevät nousussa olevan kotimaisen muotibrändi Nomen Nescion perustajapari Niina ja Timo Leskelä, jotka ovat tehneet minimalismista elämäntapansa.

Vastuullisuus ei ole meille mikään uusi asia eikä hetken trendi, nyt vain korostamme sitä enemmän. Gloria on aina suosinut laatua kertakäyttökulttuurin sijaan ja kehottanut tekemään aikaa kestäviä hankintoja. Jatkossa kuratoimme valintojamme entistäkin huolellisemmin ja pohdimme niiden ympäristövaikutuksia.

Muutoksissa Gloria ei kadota omaa ääntään. Olemme edelleen tekijänaisten, nautinnollisen elämän ja kauniiden asioiden puolella, eikä vastuullisuus tarkoita niistä luopumista.

Miten onnistuimme? Uudistustyö ei koskaan ole kerralla valmis, ja palautettanne tarvitaan.

saila-mari.kohtala@sanoma.com

Ps. Myös lokakuisessa Gloria Fashion Show’ssa kiinnitämme huomiota kestävään kehitykseen. Teemana on Itämeri ja kumppaninamme Itämeren suojelutyöstään tunnettu John Nurmisen säätiö. Lahjoitamme tuloista rahaa Itämeren suojeluun.

JL

En ole samaa mieltä Sissin kommentista. Mielestäni tarvitsemme monenlaisia ja monenikäisiä malleja ja roolimalleja. Ja tällaista eri-ikäisten ja taustaisten mallien kirjosta olemme aina saaneet Gloriassa nauttia. Kommenttini liittyy ainoastaan siihen, että olen mieltänyt Glorian Riitta Lindegrenin ajoista saakka lehdeksi, jossa kulttuurin ja mielenkiintoisten henkilöhaastatteluiden lisäksi saa vinkkejä bisnespukeutumiseen oli sitten kysymys puvuista tai kasuaalimmasta tyylistä. Varsinkin konservatiivisimmilla aloilma on välillä vaikeaa pukeutua laadukkaasti mutta naisellisesti. Gloriasta on saanut vinkkejä rohkeampiin väri-ja materiaaliyhdistelmiin säilyttäen kuitenkin asiallisen ja räätälöidynnäköisen tyylin, jossa on ”on par” kollegan eli pukimiehen rinnalla. Kysymys ei ole todellakaan siitä, että pitäisi hankkia aina uutta, vaan päinvastoin siiitä, miten yhdistää oman vaatekaapin ajattomia, laadukkaita asuja vähän uudella iloisella tavalla. Tätä tarkoitan tyylikkyydellä ja ajattomuudella, joka on myös vastuullista. Uusi lehti oli vähän Trendi-lehden näköinen. Pidän Trendisyä myös, mutta sillä on eri funktio ja kohderyhmä joka Glorialla on (tai oli). Tai näin ainakin olin nämä eri brändit kuluttajana mieltänyt.

  • ylös 27
  • alas 5
Solitaire

Gloria oli todella pitkään aivan poikkeuksellinen julkaisu, paketti, missä riitti luettavaa ja tutkailtavaa pitkäksi aikaa. On todella ilo palata vanhoihin, jopa 1990-luvun numeroihin ja huolella kirjoitettuihin artikkeleihin.

Olen varma, että lukijakuntanne ei ihan vielä ole valtaosaltaan maahanmuuttajataustaisia ja hijabia käyttäviä naisia, joten toivon päätoimittajan huomioivan lukijakuntaansa. Muotijutun oli varmaan tarkoitus olla uraauurtava mutta tämä taisi kohdallani olla viimeinen irtonumero, jonka ostan, vaikka malleina toimineet neidot olivat kauniita. Tilauksesta olen luopunut jokunen vuosi sitten.

  • ylös 20
  • alas 4
Sisältö jatkuu mainoksen alla