Keittiön yläkaapittomuus sopii avoimeen oleskelu-ruokatilaan ja tekee keittiöstä huonemaisemman. Työtasojen marmori nousee seinälle, mikä antaa huolitellun ilmeen. Työvalot ovat Bestliten seinävalaisimet. Seinällä on Michael Westonin maalaus.
Keittiön yläkaapittomuus sopii avoimeen oleskelu-ruokatilaan ja tekee keittiöstä huonemaisemman. Työtasojen marmori nousee seinälle, mikä antaa huolitellun ilmeen. Työvalot ovat Bestliten seinävalaisimet. Seinällä on Michael Westonin maalaus.

Rakkaus vei helsinkiläisen Antonia Stackelbergin Tukholmaan. Keskustassa sijaitsevan, valoisan kotinsa hän valitsi

kännykkäkuvien perusteella.

Asukkaat: Antonia Stackelberg ja toimittaja Nicholas Bonde sekä Alexander, 2, ja karkeakarvainen kääpiömäyräkoira Nakki, 7. Antonia on perustanut sisarensa kanssa Santosh-verkkokaupan.

Koti: 98-neliöinen asunto vuonna 1897 rakennetussa kerrostalossa Tukholman keskustassa Östermalmin ja Vasastanin rajalla. Kodissa on kolme huonetta.

Neljä vuotta sitten helsinkiläinen Antonia Stackelberg matkusti ystävänsä häihin Italiaan, ja tapasi juhlissa ihanan miehen, ruotsalaisen Nicholasin. Antonia oli juuri muuttanut Lontoosta takaisin Suomeen, sisustanut uuden kodin Helsingissä ja perustanut sisarensa Helenan kanssa Nomad-putiikin. Rakastuneet aloittivat etäsuhteen, mutta vuoden lentely kahden maan välillä johti päätökseen perustaa yhteinen koti Tukholmaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Antonia Stackelberg ja Nakki-koira istahtavat usein Bruno Mathssonin suunnittelmaan, pyörivään ja mukavaan Jetson-tuoliin ikkunoiden ääreen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Asunnon hankkiminen Tukholman kuumilta markkinoilta vaati nopeutta. Antonia oli viettämässä joulua vanhempiensa luona Suomessa, kun hän huomasi kiinnostavan huoneiston netissä. Nicholas sopi heti tapaamisen välittäjän kanssa ja lähetti näytöstä kännykkäkuvia Antonialle.

– Päätös oli helppo tehdä. Asunnon pohja on selkeä, ja korkeista ikkunoista tulvii valoa. Näkymä ikkunoista on hieno, ja asunnossa on jopa pieni parveke. Myös sijainti on todella hyvä. Täällä on kaikki, mitä tarvitsemme jokapäiväiseen elämään, Antonia kertoo.

Ruokapöytä löytyi tanskalaisesta verkkohuutokaupasta Lauritz.comista, ja sen ääressä Antonia tekee päivittäin töitä. Bertoian tuolit Antonia on saanut äidiltään. Ikkunoiden välissä on kolme Henrik Schüttin valokuvaa

Koska asunto oli hyvässä kunnossa, uudet asukkaat selvisivät vain pienellä remontilla ja säilytystilojen viilauksella. Olohuoneen seinälle, oviaukon ympärille rakennettiin suuri kirjahylly ja makuuhuoneen päätyseinälle vaatekaapit. Seinät maalattiin ja lattiat hiottiin sekä lakattiin.

Vaalean asunnon ainoa vahva väriläikkä on Andy Warholin Mao-serigrafia. Beni Ourain -matto on matkamuisto Marokosta. Vasemmalla seinällä on Joakim Sederholmin Lentää pois -veistos, jonka Antonia sai lahjaksi sisaruksiltaan muuttaessaan ulkomaille. Sohvan Antonia hankki Conran Shopista Lontoossa asuessaan.

 

Pihan puolella sijaitsevasta makuuhuoneesta on kulku parvekkeelle, jossa voi istua nautiskelemassa ilta-auringosta. Sängyn yllä on Antonian perhetutun Kain Tapperin luonnoksia.

Nyt kerrostalo vilkkaan Odengatanin rauhallisessa päässä on ollut Antonian ja Nicholaksen koti kolme vuotta. Kodin kalusteet ovat pitkälti Antonian aikaisemmista kodeista, sillä hän on aina hankkinut aikaa kestäviä esineitä. Antonian ja Nicholaksen sisustustyylit eroavat niin, että Antonia keskittyy taiteen sijoitteluun, Nicholas kalusteisiin. Molemmat jakavat ajatuksen siitä, että kodikas koti syntyy perheeltä perityistä esineistä, kerrostumista ja ehdottomasti taiteesta.

Antonia työskentelee kotona. Hänen ja Helena-sisaren yhteistyö jatkuu välimatkasta huolimatta. Pari luotsaa nyt perustamaansa kashmirneulemerkki Santoshia.

Eteisen tunnelma syntyy modernin taiteen ja perintökalusteiden yhdistelmästä. Lucellino-pöytävalaisin on Ingo Maurerin. Käytävän päässä oleva mustavalkoinen teos on Pekka Nevalaisen.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 3/2018 ilmestyneestä jutusta Tukholman kattojen yllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla