Jaska-koira nauttii uudesta kodistaan, sillä emäntä on nyt aina paikalla.
Jaska-koira nauttii uudesta kodistaan, sillä emäntä on nyt aina paikalla.

Sisustusarkkitehti Heini Lehto siirsi toimiston kotiin ja huomasi työskentelevänsä entistä keskittyneemmin.

Asukkaat: Sisustusarkkitehti Heini Lehto ja 12-vuotias jackrussellinterrieri Jaska.

Koti: 72-neliöinen kaksio vuonna 1904 rakennetussa jugendtalossa Helsingin Hietalahdessa.

Heini Lehdon kotitoimistossa ei työskennellä aamutakissa ja villasukissa. Sisustusarkkitehdin työpäivä alkaa varhain aamulla ja aina samalla tavalla. Aamutoimien jälkeen Heini vie koiran ulos ja sitten alkaa työpäivä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Työ keittiön pöydän ääressä onnistuu, kun työpäivän rajaa muusta arjesta. Toimiston sulkeutuessa illalla Heini laittaa mapit hyllyyn ja siivoa pöydältä työt näkymättömiin. Aivojen on saatava levätä, ja puhtaalta pöydältä on hyvä aloittaa uuden päivän työt. Työt kotiin toi yksi oivallus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Huomasin jossain vaiheessa, että asiakkaat ovat niin kiireisiä, että tapasimme aina työmaalla tai laattakaupassa. Toimistossani kävin kerran viikossa tulostamassa papereita, Heini kertoo.

Heini Lehto viihtyy keittiössään, ja suunnitteluprosessien lomassa siellä hoituvat myös kotitaloudelliset toimet, kuten tiskikoneen täyttö tai pyykinpesu, aivan huomaamatta.

Heini luopui toimistostaan, ja muutti Espoosta Helsingin keskustaan, kun löysi sopivan asunnon. Kaunis vanha jugendtalo meren äärellä oli Heinille entuudestaan tuttu, sillä taloyhtiössä asuu kolme hänen asiakastaan. Heille tehtyjen suurten saneerausprojektien jäljiltä hän tunsi talon läpikotaisin.

Omaa uutta kotiaan Heini ei halunnut uudistaa täysin vaan selvisi pienellä remontilla. Uuden kodin saneeraus oli tehty laadukkaasti: klassinen keittiökin oli melkein kuin se, jonka hän oli suunnitellut aiemmin asiakkaalleen. Vain kylpyhuone ei kestänyt Heinin kriittistä katsetta, ja sinne tehtiin täydellinen remontti. Samalla Heini sai mahdollisuuden testata itse mikrosementtiä, joka on ollut monen asiakkaankin toivelistalla. Tämän lisäksi asunnossa maalattiin vain pinnat, ja Heini kantoi sekä kotinsa että toimistonsa sisään.

Toimisto asettautui eteisen jatkeena olevaan pieneen halliin, johon Heini teetti sopivat kalusteet. Keittiön seinälle hän kiinnitti suuren tussitaulun, jossa meneillään olevat projektit aikatauluineen ovat hyvin näkyvillä.

Eteisestä aukeavaan työtilaan Heini teetti kalusteet, jotta sai hyödynnettyä tilan optimaalisesti. Työtilasta on kuitenkin tullut lähinnä materiaalivarasto, sillä suurimman osan ajasta Heini työskentelee valoisassa keittiössä. Vanha kiinalainen penkki toimii kangasnäytteiden ja tapettien esittelytasona.

 

Valoisa keittiö muuntuu Heinin toimistoksi arkisin kello kahdeksasta kuuteen. Heini suunnitteleman ovaalin marmoripöydän ääressä on hyvä työskennellä. Tuolit ovat Eamesin DSW-tuolit. Ikkunan edessä penkillä on lisää laskutilaa mapeille ja värinäytteille, kun pöytätila alkaa täyttyä.

 

Heini on sisustanut kotinsa komeaan ja näyttävään tyyliin. Suuret valaisimet tuovat rytmiä ja volyymiä korkeaan huoneeseen. Sohvat ja nojatuoli ovat Fogian. Pöydät, valaisimet ja suuret peilit ovat Salista.

 

Suurin muutos tehtiin kylpyhuoneessa, jossa tilan käyttöä järkeistettiin ja kalusteiden paikat vaihdettiin. Lattia päällystettiin kokeiluluontoisesti mikrosementillä, johon Heini on ollut hyvin tyytyväinen. Tosin monien työvaiheiden vuoksi ratkaisusta tuli melko samanhintainen kuin uudet laatat.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 12/2017 ilmestyneestä jutusta Puhtaalta pöydältä.

Tilaa Glorian Koti

Kodinvaihtoa

Huomasin, että tämä sisustusarkkitehti Lehdon kaunis koti oli mynnissä jo kk sitten.. Lukisin mielelläni jutun myös hänen (pariskunnan) uudesta kodista. Kiitos etukäteen!

  • ylös 10
  • alas 28
Sisältö jatkuu mainoksen alla