Ruokatilan pöytä koottiin jo vanhassa kodissa olleista Bedesignin pukkijaloista, joiden päälle sahautettiin sopivan kokoinen vanerilevy. Tuolit Anna on koonnut vuosien mittaan, muutama on kirpputorilta, mustat Hayn ja Eamesien tuoleja. Mum’sin matto on Saanan ja Ollin suunnittelema.
Ruokatilan pöytä koottiin jo vanhassa kodissa olleista Bedesignin pukkijaloista, joiden päälle sahautettiin sopivan kokoinen vanerilevy. Tuolit Anna on koonnut vuosien mittaan, muutama on kirpputorilta, mustat Hayn ja Eamesien tuoleja. Mum’sin matto on Saanan ja Ollin suunnittelema.

Telakka-alue nostureineen ja näkymät jokirantaan sekä Suomen Joutseneen tekevät turkulaisten Anna ja Ilarin loftkodista ainutlaatuisen.

Asukkaat: Anna ja Ilari sekä kolme koiraa ja kissa. Anna työskentelee yrityksessä, joka on keskittynyt asuntojen remontointiin ja sisustamiseen.
Koti: Wärtsilän vanhaan tehtaaseen saneerattu 80-neliöinen koti Turun Aurajoen rannassa. Arkkitehtina projektissa oli Haroma & partners.

Historiallinen telakka-alue lähellä Aurajoen suuta ja Turun linnaa on viime vuosina muuttunut asuinalueeksi uusine kerrostaloineen. Laitureiden jykevät nosturit, valkea Suomen Joutsen ja tiiliseinäiset tehdasrakennukset muistuttavat menneistä satamavuosista. Nyt Wärtsilän vuonna 1934 rakennettu konepajahalli palvelee koteina. Suojeltujen ulkoseinien sisään valmistui vuonna 2016 yli 160 asuntoa.

Turkulainen Anna seurasi saneeraustyötä, kun telakkakiinteistön A-rappuun rakennettiin koteja. Kiinnostus heräsi. Kun talon viimeistä rappua alettiin remontoida, kävivät Anna ja puoliso Ilari katsomassa asuntoja. Ylimpien kerrosten kaksikerroksinen huoneisto tuntui heti omalta, varsinkin suuri kattoterassi hurmasi Annan. Lofthenkinen asunto on näyttävä, vanha tehdashalli on muutettu asuinkäyttöön osaavasti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kattoterassi ja parveke melkein tuplaavat asuinpinta-alan. Rottinkiset lepotuolit Anna löysi Ikeasta. Tulevina kesinä parvekkeelle hankitaan paljon viherkasveja. Massiivinen Wärtsilän vanha rakennus kantaa nykyisin nimeä Loft-tehdas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Ihastuin siihen, että asunto on kahdessa kerroksessa. Sisääntulokerros on avokeittiön ja ruokatilan kanssa tilaa, jossa tapaamme ystäviä ja teemme ruokaa. Yläkerta taas on meidän privaattia nukkumis- ja oleskelutilaa. Sinne sisustimme myös vierashuoneen, Anna kertoo.

Anna ja Ilari tekivät kaupat asunnosta niin aikaisessa vaiheessa, että he ehtivät vaikuttaa sen ratkaisuihin. Kaikki kodin sisäovet ja kaapistot ovat mustat. Myös portaat Anna valitsi arkkitehdin esittämistä vaihtoehdoista graafisen mustina.

– Keittiön halusin Kitzenin mallistosta, koska olen tehnyt töitä heidän kanssaan ja toivoin jotain muuta kuin perusratkaisuja. Mustien kaapistojen lisäksi valitsin kuparipintaiset kaapinovet, seiniin peiliä ja kuparisen hanan Tappwelliltä, Anna kertoo.

Keittiön päätyseinä jätettiin yläkaapittomaksi. Seinää peittävä peili luo illuusion jatkuvasta tilasta. Keittiö on Kitzenin mallistosta.

 

Turkulaisen suunnittelijan Bette Eklundin tanskalaiselle Woudille suunnittelemat Tip, Tap ja Top -kynttilänjalat sopivat Hakolan sohvapöydälle.

 

Makuuhuoneessa ei ole kiinteitä kaappeja vaan Annan suunnittelemat ja paikallisen metallipajan valmistamat rekit. Vuoteen taustaseinä on mikrosementtiä,jonka Anna ja Ilari maalasivat valkoisella perusmaalilla. Lopputulos on hauskan eläväinen. Asunto on kahdessa kerroksessa. Tilaa on kolme huonetta, avokeittiö, terassi ja parveke.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 2/2018 ilmestyneestä jutusta Aurajoen Rannassa.
Tilaa Glorian Koti

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla