Olohuoneen rauhallinen, elegantti tunnelma syntyy Giseldan valitsemien sävyjen ansiosta helposti. Seinät on maalattu Farrow & Ballin maalilla, Skimming stone -sävyllä. Sohvapöytä on  koottu Hayn Tray-pöydän jalasta ja vanhan lasipöydän levystä.   Valtavan kranssin   ruokatilan seinään Giselda sitoi eukalyptuksenoksista rautalangan avulla.
Olohuoneen rauhallinen, elegantti tunnelma syntyy Giseldan valitsemien sävyjen ansiosta helposti. Seinät on maalattu Farrow & Ballin maalilla, Skimming stone -sävyllä. Sohvapöytä on koottu Hayn Tray-pöydän jalasta ja vanhan lasipöydän levystä. Valtavan kranssin ruokatilan seinään Giselda sitoi eukalyptuksenoksista rautalangan avulla.

Giselda Aution kotona joulun tunnelma syntyy kaihtamalla turhaa krääsää. Kuuseen hän ripustaa vain kahdenlaisia koristeita mutta potee lievää kultakuumetta.

Asukkaat: Sisustussuunnittelija ja konsultti Giselda Autio, 35, ja Tuomas Autio, 38, sekä tytär Amanda, 3. Perheeseen kuuluu myös espanjanvesikoira Pluto. Giselda pitää Coffee Table Diary -sisustusblogia, jonka nimi kertoo rakkaudesta kirjoihin ja asetelmiin.

Koti: Vuonna 1951 rakennettu ja 1960 laajennettu omakotitalo Kauniaisissa. Tilaa 170 neliötä.

Tuikkiva kuusi ja muutama harkittu koriste tuovat juhlan tunnelman Giselda ja Tuomas Aution olohuoneeseen Kauniaisissa. Koko kodin jouluinen ilme syntyy simppeleillä, aidoilla asioilla, kuten kynttilöillä, leikkokukilla ja havuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Vaikka koristelen kodin jouluiseksi, toivon, että tunnelma säilyy rauhallisena ja harmonisena ja tyyli samana kuin muinakin vuodenaikoina. Tärkeintä joulussa on yhdessäolo rakkaiden kanssa herkkujen äärellä. Turhista koristeista karsittu koti auttaa keskittymään olennaiseen, Giselda sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Giselda ja Amanda koristelevat kuusta, jota valaisee perinteisten kynttilälamppujen sijaan vähäeleinen valosarja. Oksille pääsee vain kahdenlaisia koristeita, valkeita lintuja ja kristalleja.

Autioiden kotitalo on Tuomaksen lapsuudenkoti, ja tytär Amanda saa viettää joulunsa samassa miljöössä kuin isänsä pienenä. Giselda ja Tuomas ostivat talon Tuomaksen vanhemmilta ja remontoivat sen vuonna 2012.

– Ratkaisu oli erittäin mukava. Meidän molempien vanhemmat asuvat aivan lähellä, ja Tuomaksen vanhempien elämä helpottui kerrostaloon muuton myötä, Giselda sanoo.

Olohuoneessa on Tuomaksen isovanhemmiltaan perimä konsolipöytä, jonka yllä on Helene Schjerfbeckin vedos. By Lassenin Kubus-kynttilänjalan Giselda valitsi himmeän messinkisenä.

Remontissa pari uusi kaiken: putket, sähköt, lattiat, pinnat, kosteat tilat ja saunan. Lisäksi lämmitysjärjestelmä vaihdettiin sähköstä maalämpöön ja salaojat uusittiin.

Talon huonejärjestystä muutettiin niin, että vanhempien makuuhuoneen yhteyteen saatiin vaate- ja kylpyhuone. Keittiö sai kaksinkertaiset neliöt, ja sen yhteyteen tuli tilaa ruokapöydälle.

Ideoita sisustusratkaisuihin Giselda ammensi remontin aikaan käynnissä olleista sisustussuunnittelijaopinnoista, joihin pitkäaikainen sisustusinnostus oli johtanut.

Ruokatila on keittiön jatkeena. Pitkä, kapea pöytä syntyi, kun Giselda yhdisti kaksi Ikean ruokapöytää. Olli Mannermaan Martelalle suunnittelemat Kilta-tuolit Giselda osti kirpputorilta, ja verhoilutti ne valkoisella nahalla. Ruokapöytää valaisevat Artekin Kultakello-klassikot.

Juttu on tiivistelmä Glorian Kodin numerossa 11/2017 ilmestyneestä jutusta Tule joulu kultainen.

Vierailija

Ketä varten tuo koti on tehty? Vain aikuisille? Vaikuttaa liian kliiniseltä ja järjestelmälliseltä. Koti näyttää jotenkin liian täydelliseltä ja siten surulliselta.

  • ylös 51
  • alas 0
Vierailija

Mahtaa olla pettymys miehen suvulle, kun perhe on luopumassa kodistaan ja rakentamassa uutta kotia itselleen.

  • ylös 46
  • alas 0
Sisältö jatkuu mainoksen alla