Jennifer Lopezin ikimuistoisen gaala-asun suunnitelleen Jørgen Simonsenin taitoja päästään ihailemaan Gloria Fashion Show'ssa.

Tanskalainen haute couture -suunnittelija Jørgen Simonsen muistetaan Jennifer Lopezin kohutusta Grammy-gaalan mekosta, jonka hän suunnitteli työskennellessään Versacella. Kirkkaanvihreä, napaan asti avonainen mekko herätti koko maailman huomion vuonna 2000.

JLo:n lisäksi Jørgenin asiakkaita ovat olleet Elizabeth Taylor, Madonna, Nicole Kidman ja Sarah Jessica Parker. Hän on työskennellyt myös Chanelin, Givenchyn ja Valentinon muotitaloissa.

Paras tulee kuitenkin tässä: Jørgen Simonsen on suunnitellut mittatilauksena asun Gloria Fashion Show’ta varten.

Näytöksessä nähdään myös suomalaista muoti-osaamista. Nuori suunnittelijalupaus Maija Mero esitteli viime keväänä Aalto-yliopiston muotinäytöksessä kiitellyn kokoelmansa, jossa nähtiin runsaasti näyttäviä röyhelöitä ja kimalletta. Nyt suunnittelijan kädenjälkeä pääsee ihailemaan yllättävässä yhteydessä Kaapelitehtaalla.

Tärkeilevän ja jäykän bleiserin aika on ohi, mutta sen notkea serkku taipuu moneen menoon.

1. Rennosti lauantaina

 

Bleiseri on ollut pois muodista jonkin aikaa, mutta nyt se tulee vahvasti takaisin. Jäykät ja joustamattomat materiaalit, liian skarpit leikkaukset ja totinen ilme ovat jääneet pois. Tosin skarppiutta nähdään 90-lukua imitoivissa bleisereissä, joissa on korostetut olkapäät, mutta se onkin sitten toinen juttu.

Näissä kuvissa oleva In Wearin bleiseri muuntautuu loistavasti arjesta juhlaan. Vapaa-ajalla sen voi pukea myös ohuen neuleen ja chinosten kanssa tai kasmirhupparin ja -verkkareiden seuraksi.

Acne Studiosin t-paita 120 e, Beamhill. Sivutereillä terästetyt  boyfriendfarkut 249 e, Sportmax Code/MaxMara Helsinki. Valentinon vyölaukku 1 240 e, Della Marga. Gas Bijouxin korvakorut 65 e ja rannekorut88 e–150 e, La Matta. Niken lenkkarit 200 e, Beamhill.

2. Tyyliä iltaan

 

 

Kontrastit tuovat asuun mielenkiintoa. Arkinen vakosametti saa uutta hehkua täyspaljettihameesta ja muuntautuu iltableiseriksi. Yhtä hyvin sen voi pukea tummapohjaisen, runsashelmaisen kukkamekon ylle, ja kyläilyasu on valmis.

Midimittainen paljettihame 140 e, French Connection. Gas Bijoux -korvakorut 260 e, La Matta. Fendin laukku 1 750 e, Luxbag. Tupsukoristeiset sling back -kengät  179 e, Ted Baker.

 

3. Tehokas työasu

 

Kun ostaa kokopuvun, vaatekaappiin saa paljon lisää vaihtoehtoja. Sammareita voi käyttää neuleiden, neuletakkien ja paitapuseroiden kanssa. Työlookissa bleiserin voi yhdistää myös silkkisen paitapuseron ja polvipituisen nahkahameen tai pooloneuleen ja villakankaisten housujen kanssa.

Vakosamettihousut 109,95 e, In Wear. Huivikauluspusero 190 e, Whyred. Korvakorut 95 e, Dyrberg/Kern. Célinen laukku 1 750 e, Luxbag. Klassikkoavokkaat 565 e, Prada.

Tästä eivät juhlat enää parane! Gloria Fashion Show'n muotinäytöksen jälkeen vip-juhlia jatkettiin yöhön asti. Iltaan kuului jälleen samppanjaa, näyttäviä tyylejä ja iloisia juhlavieraita. Katso kuvakavalkadi illan tunnelmasta!