Source
Joonas Lundqvist

Glorian muotijuttu kuvattiin historiallisessa Villa Lantessa, jossa tarinan mukaan majailee myös kolme kummitusta. Videolle he ainakaan eivät tarttuneet.

”Jokaisessa tilassa oli niin voimakas tunnelma ja inspiroiva valo, että fiilikseen pääsi nopeasti”, jutun muotitoimittaja Anna Komonen kuvailee Villa Lantea. Videolta pääset itse ihastelemaan upeaa miljöötä.

Rooman Gianicolo-kukkulalla komeileva renessanssihuvila on inspiroinut ja majoittanut taiteilijoita, kirjailijoita, muusikoita ja aatelisia jo vuosisatojen ajan. Villa Lante siirtyi suomalaisomistukseen vuonna 1950, kun Suomen Rooman-instituutti osti sen perustajansa Amos Andersonin lahjoituksen avulla. Nykyään suomalaistaiteilijoilla, tutkijoilla, opiskelijoilla ja arkkitehdeilla on mahdollisuus asua ja työskennellä huvilassa. Myös vierailijat pääsevät tutustumaan huvilaan, joten paikka kannattaa painaa muistiin seuraavan Rooman-matkan varalle.

”Toisessa kerroksessa kummittelee kuulemma 1600-luvun aatelismies, pylväskäytävässä puolestaan nunna”

"Instituutin johtaja Tuomas Heikkilä kertoi meille tarinoita tiloista, muun muassa talon kolmesta kummituksesta. Toisessa kerroksessa kummittelee kuulemma 1600-luvun aatelismies, pylväskäytävässä puolestaan nunna”, Anna kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

”Myös Villa Lanten persoonallinen talonmies Giovanni antoi oman mausteensa kuvauspäiviin. Hän esimerkiksi pyysi päästä meikattavaksi useaan otteeseen.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Talvivaatteiden kuvaaminen lähes 40 asteen lämmössä oli välillä haastavaa, mutta jutun malli Tatiana selviytyi tehtävästä kunnialla. Kuvauspäivä huipentui kattoterassilla nautittuun illalliseen.

Paikalla oli kuvaamataidon- ja valokuvauksenopettajia, joiden kanssa yhdessä söimme illallisen katsellen alas auringonlaskusta vaaleanpunaiseksi värjäytyvää Roomaa”, Anna kuvailee.

Syysloma Roomassa -muotijutun löydät 7.9. ilmestyneestä syyskuun Gloriasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla