Ikä on vain numeroita, mutta teini-iän tyyliin jämähtäminen näyttää harvoin hyvältä. Gloria listasi vuonna 2000 parhaat tärpit ja pahimmat muotimokat eri ikäryhmille.

Oletko pintamuodin orja vai jämähtänyt teinikuvioihisi? Näin kysyy Gloria  syyskuussa 2000 ja listaa hitit ja hudit eri-ikäisille pukeutujille.

18 – 24 -vuotiaat: Nuoret aikuiset voivat huoletta suosia napakoruja ja spagettiolkaimia. Myös rintaliivin olkain saa vilkkua topin alta. Sen sijaan pinnit otsatukassa, paksupohjaiset kengät ja lippalakit menevät "ehkä ei"-kategoriaan.

25 – 33: Työelämään siirtyneille Gloria suosittelee tyylikkäitä skandimerkkejä, kuten Filippa K ja Sand. Mikäli joku vielä tässä iässä haaveilee nallepainatuksista tai muista pehmoeläinkuvioista, on ne jutun mukaan syytä unohtaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Keski-ikään päästessä on aika suosia suomalaista.

34 – 41: Viimeistään tässä iässä on aika hankkia Cartier-koru. Myös seksikkyys, korkokenkien käyttäminen töissä ja oman nimikkokampaajan löytäminen kuuluvat asiaan. Luonnonlapsityyli, reisitaskuhousut ja minihameet kannattaa jättää nuoremmille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

42 – 52: Keski-ikään päästessä on aika suosia suomalaista. Kyllä-listalta löytyy niin Ril's, Marimekko kuin Andiatakin. Alle 3000 markan villasekoiteulsteria ei kuitenkaan kannata ostaa, ja vaaleanpunaista olisi hyvä välttää suurina pintoina.

On myös asioita, joista kannattaa pysyä erossa jokaisessa elämänvaiheessa.

53+: Yli viisikymppisten listaus saa nuoremmankin odottamaan vanhenemista innolla. Silloin nimittäin voi ottaa ilon irti nahkahousuista, niittivyöstä ja punaisesta huulipunasta. Sen sijaan voimakkaita kulmakarvoja, rouvaleninkiä ja kiiltäviä sukkahousuja kannattaa harkita kahdesti. Myöskään valokynän liikakäyttö ei ole suositeltavaa.

Jutun mukaan on myös asioita, joista kannattaa pysyä erossa jokaisessa elämänvaiheessa. Näitä ovat esimerkiksi design-kopiot, alusvaatteiden päällä pursottavat nakkipaidat, neon-värit sekä kynsi- ja hammaskorut.

"Esimerkki ikämokasta on se, kun isoäitiä ei erota tyttärentyttärestä ja päinvastoin."

Jutussa haastateltu Stockmannin muotikonsultti Leena Lounamaa-Lindgren kuitenkin toteaa, että suomalaisnaisilla on turhan usein ikäangsti. Ainoastaan liian tyttömäistä pukeutumista aikuisen kannattaa välttää.

"Esimerkki ikämokasta on se, kun isoäitiä ei erota tyttärentyttärestä ja päinvastoin", hän sanoo.

 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla