Näyttelijä Niina Nurminen hyödyntää teatterilavalla opittuja menetelmiä yritysmaailmassa. Draama tekee liiketoimintastrategiasta ymmärrettävän, sillä se puhuttelee työyhteisön tärkeintä osaa, ihmistä.

Näyttelijä Niina Nurminen ymmärsi sattuman kautta, että teatterilla ja taiteella on yhteiskunnallisesti enemmän annettavaa, kuin on totuttu ajattelemaan. Esiintyvien taiteilijoiden kansainvälinen valmennusprojekti 20 vuotta sitten käynnisti henkilökohtaisen muutosprosessin, jonka seurauksena Nurminen perusti oman valmennusyrityksen.

"Oli silmiä avaava kokemus ymmärtää, että työni voisi tapahtua teatterimaailman ulkopuolella, ja että osaamisestani voisi olla hyötyä yrityksille ja yhteiskunnalle", hän kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Nurminen hyödyntää nykyään teatterilähtöisiä menetelmiä yritysvalmennuksissa, joiden tavoitteena on esimerkiksi konkretisoida strategian jalkauttaminen draaman keinoin johtoportaasta työyhteisön kautta loppuasiakkaalle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Työyhteisön ja -kulttuurin kaikki osa-alueet vaikuttavat lopulta asiakaskokemukseen, ja niiden yhteinen nimittäjä on ihminen eli se, kuinka yksilö on suhteessa itseensä ja muihin", Nurminen toteaa.

Vauhdilla muuttuvassa maailmassa yritysten on oltava jatkuvassa käymistilassa, mutta muutoksen sijaan Nurminen käyttää mielellään sanaa uudistuminen. "Muutos tarkoittaa mielestäni sitä, että korjataan jotain vähän, mutta uudistuminen on transformaatio, josta syntyy jotain kokonaan uutta", hän perustelee.

 

"Työyhteisön ja -kulttuurin kaikki osa-alueet vaikuttavat asiakaskokemukseen. Kaiken keskiössä on aina ihminen ja se, kuinka yksilö on suhteessa itseensä ja muihin." Niina Nurminen

 

Uudistuminen vaatii Nurmisen mukaan rohkeutta, joka kumpuaa itsetuntemuksesta – sitä, että tuntee itsensä, mahdollisuutensa ja rajansa. Niiden pohjalta rakentuvat vuorovaikutustaidot, eli tapa olla suhteessa muihin. "On tärkeää ymmärtää oma tehtävänsä kokonaisuudessa ja toteuttaa päämäärää yhdessä muiden kanssa. Kun uskaltaa olla ihmisen kokoinen ja pyytää tarvittaessa myös apua, ei tarvitse pidellä kaikkia lankoja omissa käsissä", hän kertoo.

Myös kyky sietää epävarmuutta on oleellinen osa uudistumisprosessia, ja sitä voi Nurmisen mukaansa harjoitella.  "Kun on avoin ja astuu omalle epämukavuusalueelle, voi huomata, ettei maailma siihen kaadukaan – päinvastoin se on tila, jossa on mahdollisuus ymmärtää ja oppia uutta. Virheitä ei kannata pelätä."

Uudistusten keskellä on Nurmisen mukaan tärkeää huolehtia omasta jaksamisesta. Hän kertoo tarvitsevansa itse rauhaa ja hiljaisuutta, ja vaihtaa digitaalisen maailman säännöllisesti metsään, tai ruokkii mielikuvitustaan taiteen, teatterin ja tanssin avulla.

"Niin luonnossa kuin taiteen parissa vietetty aika on eheyttävää. Aivan kuin tietokone, myös ihmismieli täytyy välillä putsata, koska siitä saa energiaa taas kohdata ihmisiä", Nurminen tiivistää.

Myös DNA:n yrityspuolen markkinoinnista vastaava Paula Miettinen työskentelee keskellä muuttuvan maailman mahdollisuuksia. Uudistuminen puhuttaa niin henkilökohtaisella kuin liiketoiminnallisellakin tasolla, mutta mitä se vaatii työyhteisöltä, ja millaisia vinkkejä Nurmisella on antaa uudistumisprosessin läpiviemiseksi?

 

Kohtaamisia-juttusarjassa DNA:n yritysliiketoiminnan markkinoinnista vastaava Paula Miettinen keskustelee kiinnostavien vaikuttajien kanssa ajankohtaisista, työelämään liittyvistä muutoksista ja mahdollisuuksista. Juttusarja alkoi keväällä 2016, ja sen viidentenä vieraana on näyttelijä ja yrittäjä Niina Nurminen. #dnavierashuone

Kuka?

Niina Nurminen, 51
Näyttelijä ja luova johtaja, ArtSense Oy
Nurmisen missiona on vaikuttaa yritysten ja yhteiskunnan uudistumiskykyyn taiteen keinoin.
Motto: Yksin olemme puita, yhdessä olemme metsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla