Norjalaissijoittaja Petter Stordalen rakastaa vaarallisia tilanteita.

Valkoiset YSL:n tennarit hohtavat kirkkaina ja ranteiden niittikorut kimaltavat syysauringossa, kun norjalaismiljardööri Petter Stordalen, 53, katselee ulos uuden Clarion-hotellinsa ikkunasta. Helsingin Jätkäsaareen 80 metrin korkuiseksi kohonnut hotelli on sijoittajan uusin lisäys nopeasti Pohjoismaissa kasvaneeseen Nordic Choice Hotels -hotelliketjuun.

”Halusin hotellin katolle lasista tehdyn uima-altaan vain yhdestä syystä. Mieti niitä Instagram-selfieitä, joita pinnan alta voi ottaa!”

Kun Stordalen tulee kaupunkiin, hän tekee sen näyttävästi. Hyvän ruuan, viinin ja muodin suurkuluttajaksi tunnustautuva huimapää karautti viime vuonna Malmössä hotellin avajaisiin vesiskootterilla päällään tilaustyönä tehty Balmainin takki. Kovan vauhdin vuoksi skootteri ei kuitenkaan pysähtynytkään rampille, vaan jatkoi matkaansa Stordalen selässään betoniportaisiin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Petter Stordalen on muun muassa heittänyt voltteja lavalla Princen kanssa ja osallistunut Ironman-thriathlonkilpailuun.

Onnettomuudesta huolimatta miljardööri veti tilaisuuden läpi kuin kunnon showmiehen tavoin läiskien ylävitosia yleisön kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Muutenkin mies on tunnettu huimista tempauksistaan: hän on muun muassa heittänyt voltteja lavalla Princen kanssa ja osallistunut Ironman-thriathlonkilpailuun.

”Ironman-kisat eivät ole extreme-urheilua muuten kuin pituutensa kannalta. Kuka tahansa selviää kisasta, jos vain aikaa riittää. Nykyisin saan eniten kicksejä off-piste-laskettelusta. Olen kuitenkin luvannut lapsilleni, että lumivyöryriskin takia jyrkkyysraja laskemilleni rinteille on 30 astetta .”

Stordalen on myös tunnettu ympäristönsuojelija ja kestävän kehityksen puolestapuhuja. Ympäristöaktivismista kertaalleen pidätetty Stordalen pyrkii minimoimaan hotelleissaan energiankulutuksen, ja tupakointi on kielletty hotellien kaikissa tiloissa.

”Nykyisin saan eniten kicksejä off-piste-laskettelusta. Olen kuitenkin luvannut lapsilleni, että lumivyöryriskin takia jyrkkyysraja laskemilleni rinteille on 30 astetta.”

Vapaa-ajallaan miljardööri viettää mahdollisimman paljon aikaa Öbbe-nimisen saksanpaimenkoiransa kanssa. Kolmevuotias Öbbe seuraa isäntäänsä kuin hai laivaa silloin, kun tämä vihdoin ehtii kotiin.

”Koira antaa rutiinia päiviini. Käymme juoksemassa aamuisin, ja hän pitää seuraa minulle iltapäivällä toimistossa. Meillä on hyvin läheinen suhde. Lapseni sanovat, että huolehdin Öbbestä enemmän kuin heistä, ja se pitää varmaankin paikkansa.”

Suomen  Clarion-hotellit avautuivat 17. lokakuuta. Toinen on Jätkäsaaressa, toinen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla