Myös Elton John on mieltynyt Alman musiikkiin. Hän valitsi Karma-kappaleen kesällä soitettavaksi nettiradiolähetyksessään.
Myös Elton John on mieltynyt Alman musiikkiin. Hän valitsi Karma-kappaleen kesällä soitettavaksi nettiradiolähetyksessään.

Kun laulaja-lauluntekijä Alma lähtee maailmalle, suomalainen vaatimattomuus jää kotiin.

”Joka ikinen laulaja varmasti haaveilee ulkomailla menestymisestä, mutta ei uskalla sanoa sitä ääneen,” Alma-Sofia Miettinen sanoo. Hän aikoo tulla harvinaisuudeksi: suomalaiseksi pop-tähdeksi, joka on oikeasti lyönyt läpi maailmalla.

Alma-nimellä esiintyvän laulaja-lauluntekijän tavoite ei ole pelkkää uhoamista, kiitos kansainvälisen levytyssopimuksen ja mukavasti huomiota saaneen esikoissinkun. ”Aina kun olen ulkomailla, jengi on innoissaan. Suomalaiset taas ovat sellaisella meiningillä, että eihän me suomalaiset mitään,” hän kuvailee. ”Uskon, että viiden vuoden päästä minulla on ainakin kolme albumia, ja olen niiden kanssa Suomessa tai ulkomailla. Toivon, että ulkomailla.”

Alma erottuu myös näyttävällä tyylillään, johon kuuluvat muun muassa neonvihreät hiukset, vanhanaikaiset lippikset, hassut aurinkolasit ja hevipaidat. ”Äitini Irja Taipale on koulutukseltaan muotisuunnittelija. Hän on rohkaissut meitä, että pukekaa päälle mitä haluatte ja värjätkää hiukset minkä värisiksi haluatte.”.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Koulukaverit eivät aikanaan aina arvostaneet Alman tyyliä, äiti arvosti. Alma valitsee kaikki vaatteensa itse. ”Vetements-merkillä on sikamakea meininki nyt, ja muuten ostan vaatteet second handina ja vintagena.”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Tiesin, että osaan kirjoittaa, mutta en tiennyt, että osaan kirjoittaa noin.”

Tiktakin ja Gimmelin tahdissa kasvanut Alma kertoo ihailevansa nykyään Michael Jacksonia ja Amy Winehousea. Ainakin jälkimmäisestä on kaikuja myös hänen musiikissa. Laulajanura on ollut suunnitelmissa lapsesta asti, ja siksi hän osallistui vuonna 2013 Idolsiin. Hän sijoittui viidenneksi, mutta kilpailua tuomaroinut Sini Sabotage halusi hänet tiimiinsä taustalaulajaksi. ”Olin hirveän epävarma esiintyjä, joten oli tärkeää, että sain oppia, miten lavalla ollaan ja mitä keikkailu on.”

Nuori muusikko on ehtinyt kerätä kansainvälistä kokemusta kirjoittamalla biisejä muun muassa Sony/ATV:lle, joka on yksi maailman suurimmista musiikkikustantamoista. Kutsu Berliiniin kappaleita kirjoittamaan kävi ensimmäisen kerran kesällä 2015, kun Alma oli mukana kotimaisella räppileirillä. ”Itsekin yllätyin. Tiesin, että osaan kirjoittaa, mutta en tiennyt, että osaan kirjoittaa noin.” G

 

Kuka?

 

Alma-Sofia Miettinen, eli Alma, 20, helsinkiläinen laulaja-lauluntekijä.

Ensimmäinen oma kappale Karma julkaistiin kesäkuussa. Allekirjoitti viime vuonna kansainvälisen levytyssopimuksen Universal Musicin kanssa. Tekee kappaleita itsensä lisäksi myös muille Sony/ATV:n

artisteille.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla