Vierailija

kansalaisaloite.fi palvelussa on allekirjoitettavana pankkitunnuksilla kansalaisaloite perintö- ja lahjaverosta luopumiseksi. Kun nimiä on yli 50000 kappaletta niin se menee eduskunnan käsittelyyn. Nyt nimiä puuttuu vielä vajaa 6000 ja aikaa allekirjoittaa on 6.5.2018 asti. Eduskunnasta 60% kannattaa lain poistamista joten jos saadaan sinne asti niin melko varmasti poistuu. Perintövero asettaa perikunnan usein hankalaan asemaan kun joutuu myymään rakkaita koteja ja mökkejä sekä joissain tapauksissa maksamaan perintöveron vaikka ei saa kohdetta kaupaksi ainakaan kunnolliseen hintaan. Vaarantaa lisäksi mm. perheyritysten ja maa- ja metsätilojen toiminnan ja kehittymisen. Luulisi näkyvän perittävien kiinteistöjen kunnossakin perintöverotuksesta vapaaksi jääneiden varojen jäädessä uusien omistajien haltuun.

  • ylös 17
  • alas 17

Kommentit (1)

Vierailija

Kokoomus ehdottaa seuraavaa: ”Jokisen mielestä esimerkiksi peritystä mökistä pitäisi ennemminkin mennä vero myyntivoitosta myyntihetkellä, eikä niin että ihmiset joutuvat ottamaan lainaa selvitäkseen perintöverosta, jos haluavat pitää mökin. ”
Eli jos perii 60 000 euron mökin vanhemmiltaan ja myy sen, maksaa nyt 3 500 euroa perintöveroa. Jos Kokoomuksen ehdotus menee läpi, maksaa myyntivoittoveroa n. 18 000 euroa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat