Professori Kari Enqvist: ”En usko, että Suomi on maailman paras maa”

Professori Kari Enqvist on huolissaan maailman tilasta, rakastaa munakoisopastaa ja uskoo, että lopulta meitä ohjaa sattuma. Hän antoi omat vastauksensa Glorian Aakkoset-klassikkosarjaan.Lue koko juttu

Professori Kari Enqvist: ”En usko, että Suomi on maailman paras maa”

Kommentit (5)

Realisti

Huolimaton ja kärsimätön ihminen nyt ei tajua nationalismista yhtään mitään. Viisaampi taas ymmärtää kansakuntien parhaan, suvakit eivät.

  • ylös 8
  • alas 20
Vanha ope

Enqvist vaikuttaa rohkealta ja pitkämieliseltä  viisaiden huomioiden esittäjältä. Häntä vaivannevat samantyyppiset asiat kuin minuakin : kaiken politisointi, kvanttifysiikan epämääräisyydet, useiden ihmisten vähättelevä asenne fysiikan  lainalaisuuksiin , " mutujulkkiksien " metelöinti julkisuudessa jne...

    Olen myös opiskellut  ,tosin vaatimattomammin fys. , teoreett. fys. , matemat. , kemiaa ja toimeentuloni sain opettamalla mm.

näitä aineita.  Kyllä satoi "besserwissereiltä "  ja erityisesti kasvatus"tieteilijöiltä" lokaa niskaani !  Lopuksi oli terveys mennä.

       Aivan Enqvistin harrastamia kannanottoja välttelin syystä ,että

" ristille pääsee pyytämättäkin " . Mutta toivotan hänelle voimia

 epäkiitollisessa urakassaan.  Kansa on kuitenkin  paljolti mieltynyt leipään ja  sirkushuveihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Olen kirjoittanut aiheeseen liityvän kirjan "Kuin Piru Raamattua" joka kertoo dokumentoidusti viranomaistoimintaan liittyvästä tahallisesta väärinymmärtämisestä. Varastoon on jäänyt muutama kirja, joten aiheexsta kiinnostunut voi saada sen veloituksetta. www.tourula.fi

OJP

- Niin meillä on täysi ajattelun ja uskon vapaus, kuten tiedämme.  Olisin kuitenkin kysynyt mitä  tarkoitatte sanoessanne, että uskkon että meitä lopulta johtaa sattuma ? 

-Minusta sanaan johtaa  on ristiriidassa .. sanan sattuma kanssa. 

--Satumaanm liitty  riski  tapahtumista joita emme voi  tietää.  Sattuma  on  käsitr joka liittyy  esim tilastolliseen todennäköisyyteen.

-- Johtaa sanaan liittyy  mielestäni  deterministinen sisältö ennalta määrätty suunta.

Arki järki sanoo, että havaitutut luonnonlait toimivat myös deterministisesiä, tarkoituksen mukaisia.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat