Osmo Soininvaara: ”Maailma tulee järkiinsä, mutta todennäköisesti liian myöhään”

Nykyisin maailma voi tuntua lohduttomalta paikalta. Konkarivaikuttaja Osmo Soininvaara kuitenkin vakuuttaa, että olemme matkalla parempaan elämäntapaan.Lue koko juttu

Osmo Soininvaara: ”Maailma tulee järkiinsä, mutta todennäköisesti liian myöhään”

Kommentit (6)

Vierailija

Vihreät leikkasi valtakaudellaan ammattikorkeakoulujen rahoituksesta viidesosan pois. Sipilän hallitus pieneksi yliopistojen rahoitusta 1,9 miljardista 1,8 miljardiin. Eipä Soininvaaralla tai muillakaan vihreillä ole varaa hurskastella pätkääkään korkeakoulujen rahoituksesta.

  • ylös 13
  • alas 15
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

On myös koteja, joissa ihmisiä arvotetaan sukupuolen tai iän tai aseman mukaan, ja näin opetetaan, että henkilöstä riippuu, tarvitseeko häntä kunnioittaa, vai saako häntä esimerkiksi kiusata tai yllyttää muutakin luokkaa häntä nöyryyttämään ja kohtelemaan huonosti.
VASTAA LAINAA Ilmoita asiattomaksi
ylös
2
alas
0
Vierailija
42/41
klo 6:55 | 15.8.2017
Tai vastaavasti kotiloissa lapsilauma laitetaan rivarissa yksinäisen naisen ikkunan alle helpommin kuin oman ikkunan viereen tai moottoripyöräjengiläisen tai perheen, jolla on paljon sosiaalista verkostoa. Tai tramppa. Tai muu huuto.
Raukkamaista halpamaista käytöstä, jolla opetetaan lapset kiusaamaan heikointa, sitä ketä voi, sen sijaan että opetetaan ottamaan muut huomioon tai kunnioitetaan tasapuolisesti kaikkia aiheuttamalla haittaa vain itselle, vaikkapa.
Näin saadaan pedofiileja, raiskaajia, ehkä menestyjiä, mutta heikoimman hyväksikäyttäjiä tilanteessa, kun kukaan ei näe tai ei voi jäädä kiinni, tai kiinnijäämisen mahdollisuus on pieni.
VASTAA LAINAA Ilmoita asiattomaksi
ylös
0
alas
0
Vierailija
43/41
klo 7:13 | 15.8.2017
Yhteiskunta ei puutu samalla vakavuudella järjestelmälliseen kiusaamiseen Suomessa.
Mielestäni vaikkapa nuoren hölmöys, yksittäinen hölmö ajattelematon teko, jolla aiheutetaan harmia vain itselle, kuten muiden mukana päihteiden käytön kokeilu, ei ole läheskään niin paha ja halveksittava teko kuin porukassa yhden alistaminen ja nöyryyttäminen, joskus jopa vanhempien sallimana, joskus yllyttämänä.
Kuitenkin mielenterveysammattilaiset kuten psykologit pitävät kiusaajia terveenä, jotka nauttivat yhden henkisestä alistamisesta.
Näiden kohde saattaa luonnollisesti kokea mielialan laskua, jolloin hänen miekenterveys koetaan sairaana.
Samoin poliisi tai rikosoikeus tai koululaitoskaan ei rankaise pahuudesta, ilkeydestä, samalla tavalla kuin jostain täysin yhdentekevistä asioista, kuten henkilökohtainen pukeutuminen (lippis päässä, tai yhteiskunnan normien kyseenalaistaminen tai rikkominen silloin kun kärsijänä on vain itse eikä rikkomisella ole uhria, jota porukassa henkisesti nöyryytettäisiin.
Mielestäni esim nuori nurkan takana tupakoija ei ole paha kuten kiusaaja on, joka pyrkii hyötymään ja nauttii, kun yksi voi huonosti, kun häntä kohtaan tehdään porukassa väärin.

  • ylös 16
  • alas 12
Vierailija

Joo, mitä politikot eivät ehdi sotkemaan ja pilaamaan niin valtion kirkko uskovaisineen hoitaa loput, lapsiakin vihaavien opeillaan sekä laittomilla teoillaan.

  • ylös 8
  • alas 14
OJP

-Niin , poliittisia ja taloudellisia  ongelmia voi  tarkastella monesta näkökulmasta syitä ongelmiin ja kehitykseen analysoiden. Glopbaalissa maailmassa , jossa  liberaali talousjärjestelmä ja sijoituskapitalismiin perustuva markkintalous  tuottaa sitä bkt;tä , taloiskasvua, työllisyytt on  hyvinvointivaltioiden olemassaolon edellytyksiä.  Realiteetti on  jotta olisi mitä jakaa  julk sektorin menohin,  terveyspalveluihin -sos. turvan., koulutukseen, puoölustukseen y´ms.  on jaettavt tulot ansaittva. yksityisellä sektorilla.

....

- Rooman  klubin kasvunrajat  saavutettu , ilmaston lämpenemis - seurauksineen.

--Uusi tavoite v;teen 2100  eri valtioiden,  suurvaltojen , EU maiden, yritysten    välisen yhteistyön,  rauhan ja toivon aika on alkanut.

-Yhteinenä päämäärä planeetan ilmastomuutoksen kehityksen pysäyttäminen .

  • ylös 13
  • alas 10
Vierailija

Aika norsunluutornissa vaikuttaa Soininvaara olevan. Työ on myös muualla kuin eduskunnassa muuttunut huonompaan suuntaan. Kannattaisi käydä kokeilemassa siellä huoltoasemalla. 

  • ylös 15
  • alas 11

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat