Kantaaottava näyttelijä Krista Kosonen: ”Kun puhe esimerkiksi rasismista kovenee, pitäisi äänen nousta myös toisella puolella”

Krista Kosonen on näyttelijä, joka ei pelkää kertoa, mitä ajattelee. ”Suorapuheinen nainen saa yhä osakseen tylympää kohtelua kuin mies”, hän toteaa.Lue koko juttu

Kantaaottava näyttelijä Krista Kosonen: ”Kun puhe esimerkiksi rasismista kovenee, pitäisi äänen nousta myös toisella puolella”

Kommentit (10)

Martti

Miten oikein pääsee älymystöön? Kun puolustaa maahanmuuttoa ja ei ole tavannut perussuomalaisia äänestynyttä, niin sitten kuuluu älymystöön? Eikö silloin tiedossa ole puutteita jos ei ole päässyt keskustelemaan perussuomalaisia äänestäneen henkilön kanssa?

 • ylös 43
 • alas 29
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Marttyyri

Kun rasismikortti on käytetty loppuun ja huomattu, että kyse ei ollutkaan rasismista, vaan turvapaikkastatuksen hyväksikäytöstä siirtolaisuuteen ja perusturvan metsästyksestä on aika vetää pakasta naiskortti.

Käsittämättömän upeaa, kun pystyy aina leikkimään marttyyriä ja haukkumaan muut pystyyn. Kukaan ei vain myönnä sinulle äänestäneensä persuja, koska silloin tuomitset hänet näiden valintojen vuoksi ja eristät ulos porukasta. Erillaisuus on kunniaksi ainoastaan silloin, kun se on sinun suvaitsemaasi erilaisuutta.

Uskomatonta, mutta totta, että ihmiset saattavat pitää erinäisiä ajatuksia idioottimaisina riippumatta siitä, että mikä ihonväri tai sukupuoli toisela on ja sitten näistä erilaisista mielipiteistä kannataisi keskustella. Yleensä vain vastapuolen argumentit loppuvat ja aletaan haukkumaan rasistiksi, sovinistiksi tai naisvihaajaksi. 

Tällaista on keskustelu Suomessa 2016.

 • ylös 58
 • alas 34
Vierailija

Martti kirjoitti:
Miten oikein pääsee älymystöön? Kun puolustaa maahanmuuttoa ja ei ole tavannut perussuomalaisia äänestynyttä, niin sitten kuuluu älymystöön? Eikö silloin tiedossa ole puutteita jos ei ole päässyt keskustelemaan perussuomalaisia äänestäneen henkilön kanssa?

Älymystö on tiede- ja kulttuurivaikuttajien joukko. Älymystöön pääsee hankkimalla tietoa, esittämällä tietoon pohjautuvia ajatuksia ja rakentavaa kritiikkiä.

Älymystöön kuuluvan henkilön tiedoissa ei ole suurempia puutteita, vaikka hän ei nyt menisikään vääntämään kättä perussuomalaisia äänestäneen henkilön kanssa. Perussuomalaiset ovat tehneet kantansa eri asioihin harvinaisen selväksi mekastamalla ja suoltamalla kovaan ääneen populistisia latteuksiaan. Eikö ole melko loogista, että perussuomalaisia ehdokkaita äänestäneet henkilöt jakavat nämä mielipiteet. Mikäli he eivät jaa näitä mielipiteitä ja kannanottoja, niin miksi ihmeessä he olisivat äänestäneet perussuomalaisia?

Tämä ns. maahanmuuttokriittisyys on vain sanahelinän taakse piilotettua ahdasmielisyyttä, tuntemattoman pelkoa ja joillakin silkkaa rasismia. Maahanmuutostakin voi ja pitää esittää rakentavia kriittisiä kannanottoja, mutta älykäs ihminen ei takerru mutu-tietoon, propagandaan tai henkilökohtaisiin ennakkoluuloihin. Kritiikin tulee pohjautua laajempiin, tarkoin pohdittuihin näkökantoihin ja asiaa pitää tarkastella eri näkökannoista.

Suomi kehittyy vain, jos katsotaan pelottomasti eteenpäin. Nyt retoriikka pursuaa sota-ajan propagandasanastoa eli takerrutaan johonkin sellaiseen kansallistunnetta ja yhteenkuuluvuutta lisäävään menneisyyden oletukseen, joka ei salli minkään muuttuvan.

 • ylös 13
 • alas 28
Realisti

Kuulostaa enemmän sellaiselta perinteiselle "juntille" kuin kovinkaan laajakatseiselle "älymystöä" edustavalle henkilölle.

 • ylös 17
 • alas 11
janis

Jospa tämä ´älykkö´on niin rasisti ettei hänen ystävänsä uskalla myöntää äänestäneensä persuja

Mielestäni hän on juuri oiva esimerkki kuinka suppea maailmankatsomus voi olla ja kuinka kieltää kaiken pahan, ehkä siksi jotta itselle ei tulisi paha mieli

Monelle hänenlaiselleen oma hyvä mieli on tärkeintä jonka saa höpöttäessään eli on narsisti

 • ylös 21
 • alas 11
Tekopyhääkö?

Jotenkin huvittavaa että tämän älymystön mielestä mitään ryhmiä ei saa leimata muutaman yksilön tekojen perusteella, mutta perussuomalaiset ovat silti heidän silmissään kaikki rasisteja ja fasisteja. 

 • ylös 17
 • alas 12
naulankantaan!

Alkaa punavihreä pääkaupunkiseudun kuplakin puhkeamaan kun totuus tulee silmien eteen. Usein nämä rasisteiksi haukkuvat "paremmat ihmiset" ovat niitä jotka eivät koskaan ole kyseenalaistaneet heille luotua maailmankuvaa....minkä lukivat.... Hesarista? :D 

 • ylös 17
 • alas 6
Riko kuplasi..

"Vaalitulos ei edusta hänen Suomeaan, eikä hän tunne ketään perussuomalaisia äänestänyttä."

Jaa tämä henkilö toteaa kyllä elävänsä oikeasti kuplassa muttei vaan tiedosta sitä--> Tämän "älymystön" edustajan tieto ja viisaus kasvaa erittäin hitaasti ja joka vuosi on enemmän kiinniotettavaa. varmaan yhtä hankalaa kuin noissa muissakin lahkoissa...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat