Tuomas Enbuske lapsuudessa alkaneesta terapiastaan vuonna 2013: ”Koko elämäni ajan olen saanut kuulla olevani kummallinen”

Tuomas Enbuske aloitti terapian kuusivuotiaana. Tässä haastattelussa hän puhui siitä syvemmin ensimmäistä kertaa.Lue koko juttu

Kommentit (13)

Hihheli

Joo, ois kannattanut jatkaa terapiaa, ei olisi ehkä tarvinnut tehdä feikkipälvikaljua sekä värjätä partaa ja hiukia harmaiksi kolmekymppisenä ollakseen "älykkö"... Ja btw, juurihan Enbuske leveili savant-kyvyillään Facessa kuinka oli lukenut kaikki Hesarit ja Kalevat 60-luvulta alkaen kaitafilmiltä kirjastossa muksuna. Aika homma, 20 000 lehteä muutamassa vuodessa, etenkin lukea KAITAFILMILTÄ...

Jos tässä on Suomen suurin älykkö, on maamme aika vitun pahassa pulassa.

Joku raja radiojuontajallakin

"Samalla hän on tullut tunnetuksi tyyppinä, joka kertoo mielipiteensä melkein mistä tahansa ja on myös valmis sitä vaihtamaan." Kerroit Tuomas taannoin radiossa suuresti tympääntyneenä siitä, että X. X. tuli Sinulle kertomaan syövästään jossakin kahvilassa. Niin kuin Sinä mikään X:n kaveri olisit tai hänen syövästään kiinnostunut. No, nyt olisi syytä vaihtaa se mielipide nopeasti - syystä jonka tiedät Tuomas.

murre

Hyvä tyyppi. Alussa olin eri mieltä, mutta tutustuin enemmän hänen ajatteluunsa ja tajusin kuinka rehellinen ja ajatteleva ihminen hän on.

Vierailija

Minulle heti tulee mieleen, että hän on ajattelultaan ja ongelmiltaan ja elämäntarinaltaan kuin useat asperger-henkilöt, joita tunnen monia. Sopisi hyvin joukkoon. Assit ovat keskenään mainiota porukkaa, mutta tuntevat olonsa usein oudoksi normitavisten maailmassa. Kykyprofiilit yhtä vuoristorataa, eikä kahta samankaltaista assia löydy. Kannattaisi kurkata tännekin suuntaan.  Aspergerin syndrooma kuuluu autismin kirjon lievempään päähän, ja sen piirissä on ihmisiä huippuälykkäistä keskinkertaisten kautta  elämän vaateista vaikeammin selviäviin.  ( www.asy.fi ) ( www.puoltaja.fi ). Vaikka eipä minulla ole valtuuksia ketään diagnosoida, jotenkin vain kovin tutunoloisia ongelmia tarinassa.   

Tv

Mukavaa että julkisuudessa on edes yksi ihminen johon voi samaistua. Ja on todella ärsyttävää saada kokoajan kuulla erillaisuudesta vaikka kokee olevansa ihminen siinä missä muutkin. Miksi suurimmalle osalle on niin tärkeää olla samasta muotista? Tätä on jaksanut ihmetellä koko elämänsä.

Psykologi

”Osasin lukea tilanteita, olla sellainen kuin kulloinkin piti olla”
Asperger-diagnoosiin kuuluu laajempi sosiaalinen joustamattomuus, kun vain, että on erilainen kuin muut. Esim. vaikeus ymmärtää sosiaalisia tilanteita, mikä ei Tuomaksen kuvauksen perusteella ole ollut hänen ongelmansa. Ei kaikkea erilaisuutta ole tarpeen nimetä.

Kari Taneli

”Mun käsitys elämästä on muuttunut niin, että saa mokata"  Tuosta ja koko haastattelusta minulle tulee mieleen Woody Allenin elokuvat New Yorkin älyköistä, niissähän mokaaminen on sallittu melkein elämän asenne, johon sitten haetaan apua terapeuteilta.  Mutta jotenkin tuntuu, ettei tätä hienoa ajatusta Tuomas ihan vielä ole sisäistänyt niin kuin ei meistä useimmat.

No se.

Harvoin ihminen kohtaa itsensä avoimesti.

 Outoja olemme kaikki.Kyltymättömiä nuolemaan turhuutta ,mitä naisen paras on avoinna.

Monimutkaisuuden takana sittenkin Suomalainen yksinäisyys.

kuulaohimoon

murre kirjoitti:
Hyvä tyyppi. Alussa olin eri mieltä, mutta tutustuin enemmän hänen ajatteluunsa ja tajusin kuinka rehellinen ja ajatteleva ihminen hän on.

Heh,..onko se sitten rehellistä jättää perheensä, miten sitä voi sanoa että mies on "ajatteleva"? pitäiskö sun olla ihan hiljaa omien ajatuksiesi kanssa ettei ystäviesi tarvi sinua hävetä?...hyi sinua?. yök...

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat