Oletko jo huomannut että osa erilaisista uusista sisustustyyleistä on vallannut suomalaiset kotitaloudet viime aikoina. Samalla toinen puoli on vain pienen ryhmän käytössä. Ovatko esimerkiksi uusbarokki, maalaisromantiikka sekä boheemi jo tuttuja käsitteitä? Tutustutaanpas näihin ja moniin muihin tyylisuuntauksiin seuraavaksi.

Minimalistinen sisustustyyli

Minimalismissa kaiken keskiössä on yksinkertaisuus. Koti sisustetaan mahdollisimman vähällä tavaralla sekä huonekaluilla. Tunnelmasta halutaan harmoninen ja siisti. Usein värimaailma on myös hillitty, painottuen valkeaan ja harmaan eri sävyihin.

Yksi hyvä vinkki on välttää maassa olevia huonekaluja. Esimerkiksi television voi asettaa seinälle, jolloin tv-tasoa ei tarvita. Hyllyköt voi myös kiinnittää seinään ja niin edelleen.

Moderni sisustustyyli

Moderni sisustustyyli on yhden askeleen edellä minimalismia. Moderni sisustus on yksinkertainen ja pelkistetty. Ominaispiirteitä on kiiltävät pinnat, kromi, puu, metalli sekä valkoinen perusväri. Myös mustaa käytetään tuomaan kontrastia.

Nykyaikana uudet kodit rakennetaan luonnollisesti modernilla tyylillä. Moni kuitenkin pitää tyylisuuntaa liian “laitosmaisena”. Se pitää kyllä paikkansa, eli modernista sisustuksesta puuttuu luonne.

Ekologinen sisustaminen

Ekologisuus ja kestävä kehitys näkyvät nykyään kaikkialla. Moni suomalainen suosii ekologisuutta myös oman kodin sisustamisessa sekä rakentamisessa. Eli kaikkea turhaa kuluttamista sekä uuden ostamista pyritään välttämään – jos se vain on mahdollista.

Huonekaluja voi ostaa esimerkiksi Tori.fi:stä, huutokaupoista, kierrätyskeskuksista, kirppareilta sekä eri Facebook-ryhmistä. Kierrättäminen on ekologisen sisustamisen tärkein yksittäinen elementti.

Uusbarokki sisustustyyli

Uusbarokki on tyylisuunta, joka oli huipussaan vuosina 1870–1900. Ominaista tyylisuunnalle on symmetria sekä eri tilojen hierarkia – eli asunnon tilat ovat eriarvoisia. Esimerkiksi makuuhuoneesta voidaan tehdä kodin keskipiste. Värimaailma on perinteisesti moninainen.

Suomessa uusbarokki on tyylisuuntana monessa tunnetussa rakennuksessa, kuten Helsingin casinolla, Näsilinnassa sekä Luonnontieteellisessä museossa.

Maalaisromanttinen sisustustyyli

Maalaisromantiikka on erityisesti naisten suosima sisustustyyli. Tyylissä on ripaus nostalgiaa, mutta myös runsautta sekä naisellisuutta. Ominaispiirteitä on muun muassa kukkakuviot, pitsi sekä vaaleat värit – kuten valkoinen.

On varsin yleistä, että valkoinen väri yhdistetään vielä rustiikkiseen puuhun. Näin saadaan aikaiseksi runsas, mutta naisellinen sisustuselementti.

Vintage/retro sisustustyyli

Vintage ja retro mielletään yleensä 50-, 60-, 70- tai 80-luvuksi. Sisustuksessa käytetään siis näiden aikakausien huonekaluja sekä koriste-esineitä. Suomessa on esimerkiksi monia huonekaluliikkeitä, jotka perustuvat vintageen.

Nostalginen fiilis on ensisijaisena kiintopisteenä. Ominaispiirteitä sille on mm. keramiikka, värikkäät tekstiilit, puu, kukkakimput sekä antiikkiesineet. Esimerkiksi värikkäät tai kuviolliset tapetit luovat nostalgisen tunnelman.

Boheemi sisustustyyli

Boheemissa sisustamisessa tärkeitä elementtejä on luonnonläheiset materiaalit, viherkasvit sekä eksoottiset kuosit. Kirkkaat värit sekä rottinkikalusteet kuuluvat tähän tyylisuuntaan, mutta asuntoon voidaan saada luonnetta myös kotimaisilla design-tuotteilla.

Boheeminen sisustustyyli vaihtelee hieman siitä, mistä päin maailmaa vaikutteita ottaa – voit ottaa vaikutteita esimerkiksi Intiasta, Pohjois-Afrikasta tai Lähi-idästä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat