Nykypäivän markkinointi sisältää digitaalisen markkinoinnin ja offline-markkinoinnin. Offline-markkinointiin saattaa kuulua mm. erilaiset lehtimainokset, flyerit, tievarsi bannerit, liikelahjat ja mainostaulut. Digitaalisen markkinoinni kanaviin kuuluvat mm. sosiaalisen median kanavat, kuten mm. Facebook, Instagram, Youtube, Twitter ja TikTok. Lisäksi digitaaliseen markkinointiin kuuluvat hakukoneet, kuten mm. Google ja Bing. Googlen monipuolisessa display-verkostossa voidaan myös tehdä bannerimainontaa tuhansilla sivustoilla. Kaiken tämän lisäksi erilaisilta sivustoilta voidaan ostaa mainostilaa bannereina tai sisällöntuotantona.

Nykypäivänä varsinkin suuret yritykset pyrkivät hyödyntämään jokaista mahdollista kanavaa, jolloin markkinoinnista saadaan mahdollisimman paljon irti ja tavoitetaan suuri määrä ihmisiä. Markkinoinnissa hyödynnetään tehokkaasti myös tekoälyä ja jälkimarkkinointia, jolloin markkinoinnissa tavoitetaan juuri oikea kohderyhmä ja voidaan näyttää haluamaa mainosta niin monta kertaa tietylle kohderyhmälle kuin halutaan.

Useat kokevatkin markinoinnin välillä ärsyttväksi, kun mainokset näkyvät jokapuolella ja jokaisessa digitaalisen markkinoinin kanavassa. Yritykset pyrkivät näyttämään mainoksia juuri niille, jotka suurimmalla todennäköisyydellä ostavat. Tällöin jos klikkaat verkkosivustolle ja tutkit paljon tuotteita tai palveluita ja et osta, niin saatat nähdä jälkimarkkinointia mainoksia erittäin usein. Usein kuluttajat pitävät mainonnasta, joka on viihdyttävää tai hyödyntää heitä. Näistä esimerkkeinä on mm. viihdyttävät mainokset tai erilaiset mainoslahjat joita yritykset jakavat asiakkaille. 

Jos haluaa välttyä mainoksilta niin on tärkeää, että ei hyväksy joka paikkaan evästeitä tai käyttää selainta ignito-tilassa. Toisaalta jos pitää paljon verkkoshoppailusta ja mainonta on oikein kohdistettu niin se on hyödyllistä ja auttaa ostamaan tuotteita ja palveluita.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat