Marimekon klassikkokuosit ovat vuodesta toiseen suomalaisten suosiossa. Vanhat klassikot pitävät sinnikkäästi suosionsa uudempien trendien rinnalla. Marimekko on jo vuosia ollut suomalaisen pukeutumisen ja sisustamisen suosituimpia trendejä. Vai voidaankohan edes trendistä puhua kun kuosit pitävät suosionsa vuodesta ja sesongista toiseen.

Joskus sitä kuitenkin kaipaa uusia ideoita sekä vinkkejä Marimekon tuotteiden hyödyntämiseen sisustuksessa. Siksi listasimme tähän neljä vinkkiä, joilla tuot tyylikkäästi Marimekon tuotteet osaksi sisustusta.

Uusiokäytä vanhat kankaat

Jos kaipaat uutta ilmettä, mutta et halua tehdä uusia hankintoja, niin harkitse vanhojen tuotteiden uusiokäyttöä. Lojuuko kaapissasi tarpeettomiksi jääneitä Marimekon kankaita tai vaikka pussilakanoita? Vanhoille kankaille saa helposti luotua uuden elämän muokkaamalla niille uuden käyttötarkoituksen. Vanhoista kankaista syntyy näppärästi esimerkiksi tyynynpäällisiä tai vaikka ruokapöydälle ruokailualustoja.

Sekoita kuoseja rohkeasti

Marimekon kuosit ovat näyttäviä ja rohkeita. Erilaisten kuosien yhdistäminen ja sekoittaminen sisutuksessa saattaakin siksi ensin tuntua räväkältä ajatukselta. Kun kuosien yhdistämisen tekee kuitenkin maltillisesti, on lopputulos varmasti näyttävä ja mielenkiintoinen.

Jos eri kuosien ja värien yhdistely tuntuu haastavalta, kokeile alkuun pelkkien kuosien yhdistämistä. Valitse siis saman värimaailman kuoseja tai vaikka ainoastaan yksivärisiä kuvioita ja lähde niillä liikkeelle. Kun värimaailma on yhtenäinen, sopivat myös erilaiset kuosit hyvin yhteen.

Jos rohkeutta ja kokeilunhalua riittää, yhdistä rohkeasti eri kuosien lisäksi eri värejä. Maltilliset ja rauhalliset elementit väreihin ja kuoseihin yhdistettynä luo harmonisen ja viimeistellyn ilmeen. Marimekon hauskojen ja leikkisien kuosien kanssa vain mielikuvitus on rajana, joten testaa eri yhdistelmiä rohkeasti ja löydät varmasti omaa silmää miellyttäviä komboja.

Säväytä näyttävällä elementillä

Toisinaan rohkeiden ja näyttävien kuosien kanssa määrällisestä vähemmän on enemmän. Kokeile monien pienten kuosien sijaan siis yhtä suurempaa elementtiä. Voisiko se olla vaikka näyttävä tekstiili sisustuksessa kuten verhot tai vaikka suuri Marimekon kuosista tehty taideteos?

Näyttävä elementti pääsee entistä paremmin esiin ja oikeuksiinsa jos sisustus muuten on yksinkertainen ja maltillinen. Tällöin muu sisustus toimii hyvin yhdessä näyttävän elementin kanssa ja täydentää sitä.

Luota klassikoihin

Marimekon klassikkokuosit eivät vanhene, joten niitä hyödynnetään edelleen paljon sisustuksessa. Klassikot ovat maailmallakin tunnettuja ja ne toimivat hyvin sisustuksen tukipilarina. Luota siis ajattomiin klassikoihin. Vaihtelua ilmeeseen saa muuta sisustusta päivittämällä ja muuttamalla. Klassiset kuosit toimivat kuitenkin ajasta ja tyylistä riippumatta aina.

Marimekon kuosit ovat keskeinen osa paitsi suomalaisten kotien sisustusta, mutta myös yhä enemmän muualla maailmalla. Esimerkiksi Aasiassa Marimekko on erityisen suosittu. Myös Suomen lähimaissa kuten Virossa suomalaisille tuttuja kuoseja näkee yhä enemmän. Tutut kuosit vetävätkin suomalaisia vahvasti puoleensa. Hakiessaan esimerkiksi “Tallinna hotellit” vaihtoehtoja, suomalainen kuluttaja varmasti ilahtuu suomalaisesta designista hotelleissa.

Marimekon klassikkotuotteiden ja kuosien tunnettavuus onkin syy, miksi niihin kannattaa edelleen sisustuksessa luottaa. Kuosien lisäksi myös esimerkiksi Marimekon ajattomat suosikit kuten Urna maljakko tekevät varmasti vaikutuksen vielä vuosienkin päästä sisustuksessa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat