Vierailija

Täällä kirjoittaa 29-vuotias nainen ja kaipaisin apua tai ehkä vertaistukea, kuinka uskaltaa taas tarttua painoihin.

Omat elämäntapani ovat huonontuneet merkittävästi siitä, mitä ne olivat esim viisi vuotta sitten. Välillä ruokavalio on ollut ihan terveellinen (proteiinia, paljon kasviksia ja vähemmän höttöhiilaria), mutta kesällä on tullut taas herkuteltua ihan liikaa. Myös alkoholia on kulunut jonkun verran, kun häitä ja muita juhlia on ollut paljon.

En sanoisi, että olen lihava ainakaan vaatteet päällä, mutta oon niin sanottu "laiha läski".

Ruokavalio koostuu liiasta hiilarista ja ensimmäisen lounaan syön yleensä vasta joskus iltapäivällä, ainakin jos olen menossa iltavuoroon. Oloni on todella väsynyt koko ajan ja huomaa, miten käsivarret ovat kuin löysät pulkannarut ilman mitään lihaksia. Kuulostaa kamalalta, mutta se on totta.

Peilikuva alkaa näyttämään jo siltä, että minun on pakko alkaa tekemään sille jotain. Alkaa vaikuttaa nimittäin itsetuntoon ja on tuolla miesmarkkinoillakin ollut melkosen hiljaista. Johtuen osaksi varmaan omasta heikosta itsetunnosta sekä siitä, että en näistä kesän juhlia lukuunottamatta oikein viihdy baareissa. Ja Tinderistä on vain huonoja kokemuksia. Olisi mukava tutustua ihmiseen “luonnollisesti”, mutta alkaa olemaan senkin suhteen vähän epätoivoton olo.

Olenkin miettinyt erilaisia liikuntavaihtoehtoja ja tulin siihen tulokseen, että kuntosali voisi olla itselle hyvä liikuntamuoto, sekä vastapainoa ainoaan harrastukseeni eli pelaamiseen. Pelaaminen ei toki sinäänsä ole haitallinen harrastus, jos sitä harrastaa kohtuudella eikä pelaa ihan kaikkia pelejä.

Kävin salilla joskus nuorempana säännöllisen epäsäännöllisesti ja jopa nautin siitä. Muistan, että se toi todella hyvää oloa, mutta kynnys mennä salille on tosi suuri. Mietin liikaa mitä muut minusta ajattelee ja inhottaa olla siellä muiden hyväkuntoisten kanssa. Tuossa työmatkalla on yksi kuntosali, jonne olen harkinnut hankkivani jäsenyyden.

Koska kärsin myös paniikkihäiriöstä, olen miettinyt että yrittäisin aluksi käydä siellä myöhään illalla, jolloin salilla ei ole ketään. Jospa siten saisin itseni rauhoittumaan ja ajatukseen, että ihmiset keskittyvät vain omiin treeneihinsä, eivätkä tuijota minua.

Olen myös miettinyt, että onko niistä ostetuita ruokavalioista mitään hyötyä? Olen selaillut eri vaihtoehtoja ja jotkut ovat ainakin saaneet niitä apua alkuun. Vai menetänkö rahani vain turhaan? Olisi pakko saada ehkä edes pientä apua ja tukea alkuun, ettei homma tyssää jo alun alkaen. Siitäkin on valitettavasti kokemusta, jonka jälkeen tilanne on vain ennestään huonontunut.

Ehkä sitä loppupeleissä on itse itsensä pahin vihollinen, sillä epäonnistuminen liikunnassa on koulun liikuntatunneilta saakka ollut vastenmielinen tunne ja ehkä kaikki juontaa juurensa koulukiusaamisajoista. Haluaisin löytää taas liikunnan ilon.

Onko täällä kohtalontovereita, jotka ovat aloittaneet vuosien tauon jälkeen salilla käynnin uudestaan? Ja olisiko antaa vinkkejä ruokavalioon tai ekaan treeniohjelmaan liittyen?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat