Mikäli harkitset oman kampaamon avaamista, nämä neljä vinkkiä auttavat sinua laatimaan tehokkaan ja menestyksekkään liiketoimintasuunnitelman.

Kampaamo voi olla vakaa ja kannattava yritys, mutta ennen avaamista tarvitset vahvan liiketoimintasuunnitelman ja valmistelua.
Sopivan kampaanoalan markkinaraon löytäminen auttaa sinua saamaan uskollisen asiakaskunnan.
Kampaamon menestyksen kannalta tärkeimpiä asioita ovat toimiva kulttuuri, osaavat työntekijät ja ymmärrys siitä, minkä arvoisia palvelut ovat.
Kampaamo on melko varma valinta yritystä perustettaessa - kauneudenhoitoalan arvo on 532 miljardia euroa vuodessa. Kauneusala on tasainen ala, johon lamat eivät yleensä vaikuta.

Vaikka olisitkin taitava kampaaja, oman yrityksen perustaminen voi olla haastava prosessi, joka vaatii kärsivällisyyttä ja tietotaitoa. Oman salongin avaaminen maksaa noin 62 000 euroa perusasennuksessa, mutta kustannukset voivat nousta jopa 500 000 euroon tai enemmän. Riippumatta investointien määrästä uuteen yritykseesi, haluat tehdä kaikkesi varmistaaksesi salongin menestymisen.

Kampaamon avaaminen
Tutustu näihin 4 asiantuntijan vinkkiin, joiden avulla voit aloittaa kampaamosi toiminnan kunnolla.
1. Luo liiketoimintasuunnitelma.
Liiketoimintasuunnitelman kirjoittamisen tulisi olla ensimmäinen askel yritystoimintaa aloitettaessa. Siinä esitetään selkeä tavoite, hahmotellaan, miten tavoite saavutetaan, ja annetaan hyvä käsitys siitä, mitä toimenpiteitä on tehtävä menestyksen saavuttamiseksi.
Varmista, että sinulla on hyvä käsitys alueesi nykyisistä kampaamomarkkinoista, kuten niiden laajuudesta, kasvusta ja suuntauksista. Tämä auttaa sinua suunnittelemaan tarkkaan, miten aiot kilpailla muita salonkeja vastaan.
2. Tutustu paikallisiin lakeihin ja säädöksiin.
Lait ja määräykset vaihtelevat asuinpaikkakuntasi ja avaamasi salongin tyypin mukaan. Esimerkiksi kampaamopalveluja tarjoava salonki vaatii eri lupia kuin salonki, joka tarjoaa myös kasvohoitoja tai hierontaa.
3. Puhu jakelijoiden kanssa.
Saadaksesi tuotteita kampaamoosi - kuten tuoleja, peilejä, pesu- ja kuivausasemia, shampoota, hoitoaineita, nuppineuloja ja harjaksia - sinun on otettava yhteyttä jakelijaan. Voit yrittää löytää paikallisia, tukkukauppiaita tai kansallisia jakelijoita, joilla on myös paikallisia edustajia.
Kun aloitat jakelijan etsimisen, muista tehdä ostokset huolellisesti ja harkita jokaista vaihtoehtoa. Tutustu eri jakelijoiden tarjoamiin hintoihin ja asiakastukeen (kuten neuvontaan tai konsultointiin) ja kysy, tarjoavatko ne mahdollisesti tarjouksia tai etuja. Voit ostaa salongin tarvitsemat tuotteet luottavaisin mielin tekemällä ostoksia verkkosivustoilta, joilla on paljon hyviä käyttäjäarvosteluja, kuten Expondo.

4. Keksi keino saada kampaamosi erottumaan joukosta.
Kun kampaamoita on joka kulmassa, jopa pikkukaupungeissa, markkinoille pääseminen voi lisätä huomattavasti avajaisiisi liittyvää kiinnostusta ja uutisointia, jos sinulla on jokin erikoisuus tai erityinen palvelurako.

Mieti, mikä tekee salongistasi ainutlaatuisen. Onko kyse tarjoamistasi palveluista? Huomaavainen henkilökuntasi? Räätälöidyt kokemukset? Olipa se mikä tahansa, yritä tehdä siitä identiteettisi keskipiste ja kasvattaa liiketoimintaasi siitä käsin. Toisin sanoen, löydä oma markkinarakosi. Yrityksen kasvattaminen kapeilla markkinoilla on paljon helpompaa kuin yrittää menestyä suurilla, yleisillä markkinoilla.

Kapeilla markkinoilla sinulla on enemmän varmuutta epäonnistumisten varalta ja mahdollisuus selvittää, mikä toimii hyvin (ja mikä ei) yrityksesi kannalta, koska voit olla läheisemmässä vuorovaikutuksessa asiakkaidesi kanssa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat