Viimeisten vuosien aikana monet ovat joutuneet osin pakon sanelemanakin useiksi päiviksi kotiin perheen kanssa. Harrastukset eivät ole olleet mahdollisia, eikä esimerkiksi kauppareissuja ole välttämättä voinut toteuttaa silloin, kun itse haluaa.

Tällaisessa tilanteessa perheillä on monesti etulyöntiasema, sillä tekemistä on keksimässä useampi henkilö. Aina kuitenkaan mielikuvitus ei riitä, varsinkaan, jos kotona on oltu jo pitkään tai useampaan kertaan.
Peleihin ja leluihin onkin lapsiperheissä kannattanut varustautua hyvin ja muun muassa fyndiq tarjoaa kattavan valikoiman erilaisia tuotteita. Mutta mitä tehdä silloin, kun aikuistenkin aika uhkaa käydä pitkäksi ja lapsille pitäisi samassa koettaa keksiä tekemistä?

Parhaita ideoita kotoiluun

Kotoilu on termi, jota käytetään kotona vietettävästä ajasta, johon panostetaan hieman enemmän. Kyseessä on mökkeilyn kaltainen mielentila, jossa arjesta tehdään kenties hieman juhlavampaa aktiviteetein ja tekemisin.
Kotoiluun voi keksiä lukemattoman määrän erilaisia aktiviteetteja, joista tässä artikkelissa on lueteltuna mielestämme mehukkaimmat. Ota siis nämä kotoiluvinkit haltuun ja vietä aiempaa hauskempaa perheen kanssa.
Kasvata kasveja
Lapsille, ja miksei aikuisillekin, mielenkiintoista tekemistä on erilaisten kasvien kasvattaminen. Esimerkiksi avokadopuun kasvattaminen on hauskaa ja mielenkiintoista ja sen alulle saattaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa. Loistavaa koko perheen puuhaa siis.
Kasvien kasvattaminen on kohtuullisen helppoa, eikä se vaadi kummoisiakaan välineitä. Suurimman osan siemenistä saat normaaleista kauppaostoksista ja pienet panostukset ruukkuihin ja kasvatusmultaan on myös helppo hankkia ruokaostosten yhteydessä.
Sisäliikuntaa

Yhdessä ja yksin on mahdollista harrastaa monenlaista liikuntaa. Vaikka olemmekin viimeisten vuosien aikana tottuneet harjoittelemaan ja kuntoilemaan niille suunnitelluissa paikoissa, voi liikuntaa harrastaa myös yhdessä perheen kanssa kotona.
Videotoistopalvelut ovat täynnä kaikenikäisille sopivia ohjausvideoita, joiden avulla liikkeitä ei tarvitse keksiä itse. Perheen pienemmätkin innostuvat, kun aikuiset ovat mukana, olipa kyseessä sitten tanssia, kuntopiiriä tai joogaa.
Etsi yhteistä katsottavaa

Suoratoistopalveluiden ollessa nykypäivänä enemmän sääntö kuin poikkeus, on perinteiset lauantai-illan ohjelmat kokeneet merkittävän tason laskun. Tämä ei ole kuitenkaan poistanut perheiden tarvetta olla yhdessä television ääressä.
Etsi siis koko perheelle sopiva sarja tai elokuva ja nauttikaa siitä yhdessä. Se tuo myös keskustelemisen aihetta tulevaisuuteen ja näin ollen ruokkii kotoilua itsestään.

Tutustu kotiisi uudelleen ja rauhoitu kotoillessa

Kotona olemisessa ja kotoilussa on yksi merkittävä yhteinen piirre mökkeilyn kanssa. Kotoilun tarkoituksena on pyrkiä rauhoittumaan ja olemaan läsnä itselle ja perheelle.
Kotona oleminen on rentouttavaa ja mukavaa, kun ympärillä ovat vain ne rakkaimmat, eikä mikään turhanpäiväinen vie huomiota pois olennaisesta. Nauti siis seurasta ja itsestäsi ja pyri rauhoittumaan eri tilanteissa.

Tutustu myös kotiisi uudelleen ja tutki esimerkiksi kirjahyllysi. Sieltä voi löytyä vaikka mitä mielenkiintoista koko perheen tekemistä, joista voi innostua aina uudelleen ja uudelleen.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat