Sohva on yksi olennaisimmista huonekaluista ja sen rooli on suuri niin kestitsemisessä, kotona viihtymisessä kuin tunnelman luomisessakin. Sen pitää siis toimia saumattomasti, pelasitpa sitten netin pelisivustoilla, vietti juhlia tai halusi tehdä kodista mahdollisimman esteettisesti upean.

Laadukkaat verhoilut, loistava muotoilu, oikea koko ja hyvät pehmusteet ovat kaikki kestävän sohvan ominaisuuksia, eikä niitä kannata vähätellä, koska parhaimmillaan sohvasta voi riittää iloa pitkäksi aikaa.

Uutta sohvaa ei siis kannata mennä ostamaan noin vain, vaikka omassa nykyisessä sohvassa olisikin pahoja puutteita. Sen sijaan ostajan on hyvä ottaa huomioon muutamia olennaisia seikkoja, jotka käydään tarkemmin läpi seuraavaksi!

Mitä uuden sohvan valinnassa tulee huomioida?

Kaikessa lyhykäisyydessään uutta sohvaa valitessa tulisi ottaa huomioon nämä seikat:
● Materiaali: Millainen materiaali sopii omiin tarpeisiin?
● Koko: Montako henkeä sohvalle pitää mahtua? Mikä sohva sopii parhaiten ympäröivään tilaan?
● Käyttötarkoitus: Mikä sohvan käyttötarkoitus on?
● Sohvatyyppi: Millainen sohva koristaa parhaiten omaa kotia?

Markkinoiden sohvatyypit

Markkinoilla olevat sohvat eivät suinkaan ole kaikki samoista materiaaleista tehtyjä ja myöskin muodoissa voi olla paljon eroavaisuuksia. Tässä yleisimmät sohvatyypit:
● Vuodesohva
● Kulmasohva
● Divaanisohva
● Kolmen istuttava sohva
● Kahden istuttava sohva

Parhaat vinkit uuden sohvan ostamiseen

Nyt sitten sen kaikista tärkeimmän asian kimppuun! Alla parhaimmat vinkit uuden sohvan ostamiseen:
1. Kokeile ennen ostamista: Sohvaa on aina hyvä kokeilla ennen kuin sen ostaa, jotta voi varmistua siitä, että se varmasti sopii esimerkiksi omaan tarpeisiin ja ruumiinrakenteeseen. Mukavuus on olennainen seikka!
2. Sijoita hyvään runkoon: Laadukas runko on kaiken a ja o, sillä se tulee kestämään useiden vuosien löhöilyt. Kiinteä kovapuurunko on hyvä valinta, kun taas metallirakennetta ja lastulevyä kannattaa varoa.
3. Tarkasta pehmusteet: Ulkoasu ei ole kaikki kaikessa, sillä myös sisällöllä on merkitystä. Höyhentäytteiset tyynyt ovat todella mukavia, mutta ne vaativat tasaisin väliajoin lisätäytettä. Vaahto- ja kuitutäytteet voi sen sijaan mennä lyttyyn ja menettää muotonsa ajan saatossa. Paras vaihtehto olisikin vaahtomuovin ja höyhenten yhdistelmä!
4. Keskity kankaaseen: Valitsipa sitten rohkean värin, erikoisen kuvion tai neutraalin, on verhoilukankaalla iso vaikutus huoneeseen ja sen luomaan tunnelmaan, ja siksi kannattaa valita väri, joka sopii kokonaisuuteen.
5. Muista mittaus: Sohva kannattaa aina ostaa tilan koon mukaan, koska ei ole mitään pahempaa kuin se, että sohva on pahasti väärän kokoinen - kumpaan suuntaan tahansa.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat