Talvipakkaset saavat hiukset kuiviksi ja hauraiksi. Tämän lisäksi meillä on tapana vaalentaa, värjätä, kihartaa tai suoristaa hiuksia, niin hiukset saattavat olla todella huonossa kunnossa. Pipo pelastaa paljon, mutta ei ratkaise itse ongelmaa. Et ole kuitenkaan ainut joka kamppailee tähän vuoden aikaan sen kanssa miten saisi kuriin katkeilevat ja kiillottomat hiukset.

Hiukset kaipaavat hellää huolenpitoa

Monesti päädymme leikkaamaan hiukset lyhyeksi, kun ne tuntuvat kuivalta ja hamppumaiselta. Tämä ei välttämättä ole kuitenkaan ainut vaihtoehto, vaan hyvällä hoidolla on usein mahdollista saada hiukset näyttämään hyvinvoivilta.

Oli sinulla sitten herkästi rasvoittuvat, muuten vain hauraat tai kuivat hiukset, niin syitä sille voi olla monia. Oikeilla valinnoilla sinun on mahdollista palauttaa ne kiiltävän kauniiksi ja terveiksi.

Huonokuntoiset hiukset vaativat ennen kaikkea hellyyttä. Jos itseä häiritsee joka paikasta löytyvät hiukset ja se miltä ne näyttävät, niin on oikea hetki antaa niille pieni lepotauko ja välttää näitä seuraavia asioita:

Värjäys ja lämpö rasittaa hiusta eniten

On hyvä ottaa pieni tauko hiusten värjäykseen, kihartamiseen, suoristamiseen tai kuivaukseen. Nämä vaurioittavat kaikkein eniten hiuksia.

Harjaa ja kuivaa hiuksesi hellävaraisesti

Huonokuntoinen hius venyy ja katkeaa herkästi märkänä. Kiinnitä huomiota, että harjaat kosteat hiukset siihen tarkoitetulla kammalla ja kuivatessa hankaat pyyhkeellä mahdollisimman hellävaraisesti.

Pidä hiukset auki

Herkästi hiukset tulee vedettyä hiuslenkillä nutturaksi päälaelle. Tämä kuitenkin rasittaa hiusta samasta kohdasta ja katkoo enemmän hiuksia. Jos et osaa olla hiukset auki, niin suosi kankaisia hiusdonitseja.

Tarjoa lisäravintoa hiuksillesi

Kun ruokavalio on kaikin puolin kunnossa, niin myös hiukset voivat hyvin. Hiusten terveelle kasvulle tarvitaan etenkin a-, b12-, b7-, c- ja d-vitamiinia, joten on hyvä varmistaa että saat niitä tarpeeksi. Nämä kaikki saadaan, kun meidän ruokavalio on tasapainossa.

Toisinaan meillä on haasteita huolehtia siitä kiireisen arjen keskellä ja silloin hyvä vaihtoehto asian varmistamiseksi on esimerkiksi HairLushin hiusvitamiini. Tämä on ravintolisä, jonka avulla varmistat helposti sen, että saat kaikki tarvittavat vitamiinit ja saat vaivattomasti hiuksesi näyttämään hyvinvoivalta.

Valitse oikeat hoitotuotteet

Pelkästään jo kovat pakkaset ja kuiva ilma rasittavat paljon hiusta. Olosuhteiden pakosta käytämme usein myös pipoa ja se tuo omat haasteensa hiusten hoitoon. Se mitä hoitotuotteita sinun tulee juuri itselle valita riippuu aivan omasta hiustyypistä.

Oikea shampoo hiustenlähtöön pitää sisällään hiusta korjaavia ainesosia ja vaikutusta on hyvä tehostaa öljyllä ja hoitoaineella. Kuivalle hiukselle taas tarvitaan kosteuttavaa shampoota ja hoitoainetta sekä ehdottomasti lämpösuojasuihke, jos hiuksia suoristetaan tai kiharretaan päivittäin.

Nyt on juuri oikea hetki sulkeutua kylpyhuoneeseen ja hoitaa kutrit kuntoon. Anna hiuksille hetki levätä ja valitse oikeat tuotteet niiden käsittelyyn. Sen jälkeen olet valmis astumaan taas talven tuiskeeseen, kun hiukset tuntuvat ja näyttävät hyvältä.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (1)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat