Vierailija

Rooma on yksi maailman suosituimmista matkailukohteista syystä. Täällä on niin paljon nähtävää ja koettavaa! Olitpa sitten historian ystävä tai vain hauskanpitoa kaipaava, Roomassa on jokaiselle jotakin. Tässä on muutamia vinkkejä siitä, mitä nähdä ja tehdä vierailusi aikana.

Kävele ympäri kaupunkia
Ensimmäinen asia, jonka haluat tehdä, on ottaa kävelykengät jalkaasi. Rooman nähtävyydet sijaitsevat laajalti eri puolilla kaupunkia, joten kannattaa kävellä kaikkialle, minne vain voit. Ruokahalu kasvaa varmasti, joten muista pysähtyä kaikkien suihkulähteiden luona nauttimaan virkistäviä juomia.

Jos nälkä kuitenkin yllättää ennen sitä, pysähdy matkalla Bar Pompissa. Tämä ympäri vuorokauden auki oleva baari sijaitsee Via del Corsolla, suositulla ostoskadulla, joten voit napata välipalaa ennen kuin lähdet ulos.

Voit myös pysähtyä missä tahansa pikkuruisessa pizza al taglio -liikkeessä, josta saat roomalaistyylistä pizzaa painon mukaan tarjoiltuna. Se se leikataan yleensä neliönmuotoisiksi viipaleiksi ja myydään kiloittain.

Katso ylöspäin nähdäksesi kaupungin maamerkit
Roomassa on uskomattomia arkkitehtonisia kohteita, jotka inspiroivat ja hämmästyttävät sinua. Et halua missata Colosseumia: ikoninen rakennus, joka on ollut pystyssä yli 2000 vuotta ja joka on jota käytetään yhä tänäkin päivänä konsertteihin ja muihin tapahtumiin.

Kyse ei kuitenkaan ole pelkästään muinaisesta historiasta. Muista pysähtyä Pietarinkirkossa sijaitsevalla Michelangelon Pietalla, jossa voit nähdä yhden hänen kuuluisimmista veistoksistaan aivan Vatikaanin sydämessä.

Vieraile Trasteveressä
Tämä on Rooman paikallisalue joidenkin sen ainutlaatuisimpien nähtävyyksien kanssa. Täältä löytyy mitä tahansa katutaiteesta pikkuruisiin kahviloihin ja vanhanaikaisiin trattorioihin..

Tässä kaupunginosassa on ihanaa kuljeskella (se on kävelymatkan päässä Vatikaanista), mutta muista pysyä pääteillä - täällä on paljon sivukujia, joilla voi eksyä! Vaikka et löytäisikään mitään kiinnostavaa, kannattaa silti käydä nauttimassa tunnelmasta.

Lähde Vatikaanin kierrokselle
Sikstuksen kappeli on yksi maailman kuuluisimmista taidegallerioista ja ehdoton vierailukohde Roomassa ollessasi. Siellä on Michelangelon uskomattomia kattofreskoja, kuten The Creation of Adam, joita pidetään hänen hienoimpina teoksinaan.

Muista varata liput etukäteen, sillä ne myydään nopeasti loppuun. Mutta ei hätää - voit silti nauttia Vatikaanin museon muusta osasta ilman niitä!

Nauti italialaisesta ruasta
Roomassa on uskomattomia ruokia, jotka tyydyttävät jokaisen ruokahalun. Se on ei sitä turhaan kutsuta seitsemän kukkulan kaupungiksi! Äläkä jätä väliin italialaista gelatoa eli jäätelöä - tätä herkullista herkkua myyvät monet kaupat ympäri kaupunkia.

  • ylös 1
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat