Vierailija

Yleensä suomalaiset tykkäävät matkustaa ulkomaille, koska monet ajattelevat Suomen olevan hintava matkakohde, jopa suomalaisille. Sen sijaan nyt kun ulkomaille matkustamiseen liittyvät riskit ovat korkeat, kotimaanmatkailu on kasvanut huomattavasti. Miten sitten matkustetaan Suomessa? Hotellimatkailu, kesämökit ja tottakai karavaanarius ovat suomalaisten tämän kesän hittejä.
Ota hyöty hotellikampanjoista
Tänä kesänä käytännössä kaikilla hotelliketjuilla on ollut erilaisia tarjouksia, jotka kannattaa huomioida, kun mielessä on rakkaan kanssa romanttinen viikonloppu tai perheen kanssa lomamatka Suomessa. Hotellien kesäkampanjat tarjoavat kunnon tarjouksia, ja niistä kannattaa ottaa kaikki irti.
Matkalle kannattaa ottaa myös oma tietokone ja ladata siihen VPN-ohjelmisto. Tietokone yhdistettynä VPN:n kautta oman älypuhelimen hotspottiin tarjoaa tietoturvallisen ratkaisun loman verkkoselailuun niin Suomessa kuin muuallakin maailmassa, löydät lisätietoja täältä.
Tee matkasuunnitelma
Hyvä etukäteissuunnittelu tuo säästöjä ajomatkalle, mikä tarkoittaa myös sitä, että teillä ei kulu turhaa aikaa tien päällä – kun suunnitelma on selvä, on aina enemmän aikaa tutkia välietappien antimia. Matkasuunnitelman teko on myös kivaa yhteistä tekemistä, vaikka arki-illalle. Matkasuunnitelmaa tehtäessä kannattaa myös tutkia matkanvarrella olevien kaupunkien ja alueiden tarjontaa. Erilaiset välietapit ja tapahtumapaikat lippuineen kannattaa varmistaa, ja jopa varata etukäteen. Yleensäkin ennen lähtöä on hyvä varmistaa kaikki matkan välietappien hotelli/mökkivaraukset, ettei matkan aikana huomaa illalla olevansa vieraassa kaupungissa ilman majapaikkaa.
Säästä ajoissa
On totta, että Suomessa matkustaminen on hintavampaa kuin Etelän maissa, mutta tähänkin on omat keinonsa. Valmistaudu ajoissa ja säästä hieman enemmän lomaasi varten, kuin jos olisit lähtemässä Rodoksen aurinkoon. Suomessa eläminen ja matkustaminen on kalliimpaa kuin monessa Euroopan maassa. Mieti vaikka sitä, että Kreikan saarilla kaksi pitagyrosta voi maksaa yhteensä kuusi euroa, kun yksi vastaava suomalaisravintolan pitakebab maksaa todennäköisesti 8–10 euroa per kappale.
Kuuma kesä
Tämä kesä on ollut koko Euroopassa erikoinen. Kuumia kausia on Suomen lisäksi ollut muissakin Euroopan maissa, ja ilmastointilaitteet ovat taas loppuneet useista kaupoista. Kuumalla kannattaakin hankkia autoon matkustamista varten kylmälaukku, joka ottaa virtaa autosta, ja pitää itsensä kylmänä. Laukkuun sitten vain juomat ja hedelmät – joita voi sitten matkan varrella nauttia ajon aikanakin.
Pidä huolta kanssamatkustajista
Matkalle lähtiessä ja matkalla kannattaa varata aikaa aina vähän enemmän, kuin mitä välttämättä tarvitsisi. Turha kiire nostaa stressiä ja vaikeuttaa ilmapiiriä auton pienissä tiloissa. Tarpeeksi aikaa, rauhalliset siirtymät ja hymy kasvoilla.
Kesämatkustaminen niin Suomessa kuin missä tahansa on hyvä harrastus ja lomatoimintaa, kunhan muistaa kiireettömyyden ja suunnittelun – ne auttavat matkan onnistumisessa, aivan samalla tavalla kuin etelänlomissa ostetaan mielellään pakettimatkoja, sillä ne sisältävät kaiken, mitä matkaa varten tarvitaan.

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat