Kodinhenki2022

Oletko huomannut, että jos aloittaa jostain nurkasta kodin remointoinnin, niin jokaisen pikkuprojektin jälkeen on tarjolla jo seuraava projekti. Jotenkin tuntuu, että oman kodin remontointi on loppumaton putki erilaisia projekteja, ja varmasti, jos jokupäivä tulisi tilanne, että koko koti on remontoitu, niin halu on jo muuttaa jotain.
Omakoti on kuitenkin se paikka, joka muuntuu oman elämän mukana. Se harvoin pysyy samanlaisena kovin montaa vuotta ja varsinkin nykyään kun kymmenet erilaiset tv-kanavat ja suoratoiston kanavat ja ohjelmat tarjoavat meille päivittäin uusia ideoita, niin vaikeahan niiltä on silmiään sulkea, vai pystytkö sinä siihen? Haluammeko edes pysähtyä, ja olla tyytyväisiä nykytilanteeseen, vai onko vain niin, että meissä on joku sisäänrakennettu pakko vain tehdä kokoajan jotain eteenpäin menemiseksi.
Viides oma koti

Omat elämä on sisältänyt monia "kämppiä", mutta sittemmin myös omia koteja. Missä vaiheessa kämpästä tuli oma koti, sitä en oikeastaan osaa itse enää edes sanoa, mutta monta ensimmäistä asuntoa eivät olleet omasta mielestäni koteja - ne liittyivät töihin ja opiskeluun, mutta ne eivät olleet sellaisia koteja, mitä viimeiset asunnot ovat olleet. Oletko sinä huomannut vastaavan omassa elämässäsi?
Tulevaisuus

Nykyinen koti on kaikinpuolin hyvä, mutta tiedän, että muutamme tästäkin pois. Olemme jo kiertäneet asunto- ja talonäytöillä, mutta aivan sitä sopivaa ei vielä ole tullut vastaan, ja omat vaatimukset ovat näemmä vuosien varrella hienostuneet ja laajentuneet - ja näemmä muuttuneet vaativimmaksi. Tässä jo tuntuu, että pitää alkaa oikeasti sijoittamaan aktiivisesti, jotta rahat uuden talon/kodin ostamiseksi on sitten saatavilla, kun se hetki tulee - sillä ainakaan downsizing ei tunne kuitenkaan tulevan kysymykseen, pitäähän sitä lastenlapsille olla tilaa (!).

Onkohan se niin, että siinä missä elämä on jatkuvaa kasvamista, niin oman kodin laittaminenkin on tietynlaista etsimistä ja laittamista aina hamaan loppuun saakka - jokin vain saa tekemään jotain, vaikka kaikki olisi periaatteessa aivan ok?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat