Kodinhenki2022

Kryptovaluutat ovat olleet saatavilla jo yli vuosikymmenen ajan. Viime vuosina on kuitenkin syntynyt ajatus investoinneista näihin digitaalisiin valuuttoihin, mutta riskitasot ovat olleet kohtuullisen korkeita kolikoihin. Mikä tekee kryptoista niin haluttuja, ja miksi niiden hinnat eivät pysy tasaisina?
Miten valuutan arvo määritetään?
Mitkä tekijät vaikuttavat kryptorahan arvoon? Kryptoraha on uusi kansainvälinen maksuväline, joka on nopea ja turvallinen – kryptojen ongelma on sama kuin sen hyvä puoli – sitä ei määrittele yksi maa, vaan kaikki perustuu lohkoketjuihin, digitaaliseen perustaan. Kryptovaluutta on kryptografiaan perustuva digitaalinen virtuaalivaluutta. Kryptovaluuttoja on nykyisin yli 5000 kappaletta, ja uusia syntyy koko ajan.
Koska kyseessä on kuitenkin trendituote, jopa julkkisten postaukset vaikuttavat sen hintaan – aivan kuten on tapahtunut jo parin eri valuutan kanssa liittyen Elon Muskiin – näistä voit lukea tarkemmin: CoinJournal sivustolta.
Kryptovaluutan vaihto
Kryptoilla käydään kauppaa erillisillä kaupankäyntialustoilla ja omat kolikot kuten bitcoinit, ethereumit ja litecoinit tai dogecoinit yms talletetaan sitten omaan elompakkoon. Kryptovaluutta on täysin digitaalista, eli kolikkoja ei ole todellisuudessa missään!
Valuuttojen hinta määräytyy pörssissä, eli mitä enemmän kolikkoa halutaan, sen korkeammaksi sen hinta nousee. Bitcoinissa on se erikoisuus, että sille on määritelty alusta alkaen sen maksimimäärä, eli sitten kun kaikki bitcoinit ovat valmiita, ei niitä voi louhia lisää.
Kryptovaluutan todellinen hinta
Jos olisit osannut ostaa esimerkiksi bitcoineja tammikuussa 2015, yksi kolikko olisi maksanut 157 dollaria, nyt tuo sama "kolikko" maksaa yli 50 000 dollaria! Mutta jos ostit joulukuussa 2017 niin maksoit noin 20 000 dollaria, ja pelästyit laskusuhdannetta, niin joulukuussa 2018 hinta oli laskenut noin 3000 dollariin!
Kryptovaluutan tulevaisuus
Euroopassa on oma eEuro hanke, samoin myös USA:ssa, ja Kiinalla on oma digitaalinen valuutta, mutta samalla Kiina on kieltänyt kryptovaluutat? Kyseessä on valtioiden oma toiminta oman valuutan varmistamiseksi myös digitaalisessa maailmassa - tämä kaikki tulee tavalla tai toisella vaikuttamaan myös nykyisten kryptojen hintakehitykseen - tasoittuuko hinnat, laskevatko ne, vai nouseeko bitcoinin arvo edelleen? Oli tilanne mikä tahansa niin kyse on riskisijoittamisesta, jonka suhteen kannattaa olla varovainen - sijoita vain sen verran, kun sinulla on oikeasti varaa menettää, jos jotain oikein katastrofaalista tapahtuu, ja ehkä tällä hetkellä kannattaa valita toinen krypto kuin bitcoin(?).

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat